Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Προκήρυξη του ΕΡΓΑΣ και της ΟΑΚΚΕ (30/9/2017)- Φτάνει πια με την ανεργία στη Ζώνη!

Σύντροφοι του ΕΡΓΑΣ και της ΟΑΚΚΕ μοίρασαν την προκήρυξη που δημοσιεύουμε εδώ το πρωί της 2/10 στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα. Οι εργάτες της Ζώνης πήραν την προκήρυξη με ενδιαφέρον. Η προκήρυξη αυτή έσπασε τη σιωπή για το έγκλημα της συνεχιζόμενης ανεργίας στο Πέραμα με ευθύνη πια της Κόσκο, και κατήγγειλε τον αυξανόμενο ρόλο των ναζήδων στη Ζώνη και την κάλυψη που δίνει σ’ αυτό το ψευτοΚΚΕ.

Προκήρυξη του ΕΡΓΑΣ και της ΟΑΚΚΕ

Φτάνει πια με την ανεργία στη Ζώνη!

Η ΚΟΣΚΟ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙΑ

ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Το ΠΑΜΕ κάνει πλάτες στο έγκλημα και οι ναζί της ΧΑ πρωτοστατούν σ’ αυτό

 

 

Όταν η κινέζικη κρατική ΚΟΣΚΟ πήρε με μια αποικιακή σύμβαση το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας υποσχέθηκε ότι θα επισκεύαζε τη μικρή δεξαμενή της Ζώνης, θα έφερνε γρήγορα μια μεσαία δεξαμενή (80.000 τ) και το κυριότερο θα έφερνε μια πολύ μεγάλη (350000 τ) και θα αναβάθμιζε γρήγορα τις εγκαταστάσεις ώστε η Ζώνη να γεμίσει με πλοία. Από τότε έχει επισκευάσει μόνο την πιο μικρή δεξαμενή και ανακοινώνει ότι η μεσαία αντί για το Νοέμβρη του 2017 θα έρθει το Φλεβάρη του 2018. Αυτές τις δύο είναι υποχρεωμένη να τις έχει εγκατεστημένες σύμφωνα με τη σύμβαση. Όμως για τη μεγάλη δεξαμενή, που δεν είναι γραμμένη στη συμφωνία, αλλά τη διαφήμιζε πριν πάρει το λιμάνι, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να την τοποθετήσει γιατί αντιδρούν τάχα οι κάτοικοι. Ποιοι κάτοικοι αντιδρούν; Oι εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένοι άνεργοι του Πειραιά ή μήπως αντιδρούν κάποιοι στημένοι της κυβέρνησης για να διευκολύνουν την ΚΟΣΚΟ να μην την εγκαταστήσει;

Αλλά και χωρίς τις δεξαμενές γιατί η ΚΟΣΚΟ δεν φέρνει καράβια στους ντόκους για επισκευές πάνω από τα νερά; Η ΚΟΣΚΟ δικαιολογείται διαδίδοντας ότι η καλή δουλειά θέλει καλή προετοιμασία και χρόνο. Όμως πως έγινε και όταν ήθελε να δουλέψει τα κοντέινερ έστησε στις προβλήτες του ΟΛΠ γερανούς και άλλες βαριές υποδομές σε χρόνο μηδέν; Μήπως η ΚΟΣΚΟ θέλει και τη Ζώνη για κοντέινερ και την παγώνει ώσπου να πάρει το Σκαραμαγκά ή την Ελευσίνα; Ότι και να συμβαίνει πρέπει η ΚΟΣΚΟ να δώσει εξηγήσεις γιατί καθυστερεί να φέρει καράβια. Επίσης πρέπει να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που όχι μόνο έδωσε τζάμπα το λιμάνι σε ένα ξένο μεγάλο φασιστικό κράτος, αλλά δεν το πιέζει να τηρεί τις υποσχέσεις του.

Είναι πια τόσο μεγάλη η ανεργία που όλο και περισσότερο οι εργοδότες στη Ζώνη την αξιοποιούν για να επιβάλουν την πιο άγρια εκμετάλλευση στους εργαζόμενους. Έτσι άλλοι εργοδότες δίνουν πολύ χαμηλούς μισθούς και κλέβουν σε ένσημα, ενώ άλλοι εκτός από αυτά έχουν γίνει βάναυσοι και σκοτώνουν τους εργαζόμενους στην δουλειά και κλέβουν και από πάνω όλες τους τις υπερωρίες.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε αυτή τη βαρβαρότητα γιατί δεν υπάρχει ένα αληθινά εργατικό σωματείο στη Ζώνη που να απαιτήσει επιτέλους από την ΚΟΣΚΟ να φέρει καράβια και ταυτόχρονα να αλλάξει τις συνθήκες δουλειάς και αμοιβής εκεί τουλάχιστον που έχουν γίνει εφιαλτικές, δηλαδή που βάζουν τους εργάτες να ψήνονται με 42 βαθμούς καύσωνα μέσα στις λαμαρίνες, και να τους κλέβουν από πάνω 15 ώρες υπερωρίας τη βδομάδα.

Δεν αποκαλούμε βέβαια «σωματείο» και δεν απαιτούμε τίποτα από το δουλεμπορικό γραφείο στρατολογίας φτηνής εργασίας που έστησαν στη Ζώνη οι ναζί-δολοφόνοι της Χ.Α με τη στήριξη των χειρότερων εργολάβων και την έγκριση ΟΛΩΝ των κοινοβουλευτικών κομμάτων που τους θέλουν να είναι νόμιμοι ενώ παντού αλλού στην Ευρώπη οι ανοικτοί ναζιστές είναι παράνομοι. Άλλωστε μόνο και μόνο που κάποιο «εργατικό σωματείο» απαγορεύει τη συμμετοχή μεταναστών είναι επίσημα ρατσιστικό, οπότε λειτουργεί παράνομα και αντίθετα με το Σύνταγμα της χώρας. Αυτή η σφηκοφωλιά κινείται τώρα αθόρυβα για να κοιμίζει το λαό αλλά ετοιμάζει αύριο φρικτή σκλαβιά για τον Πειραιά και όλη τη χώρα και πρέπει να απαγορευτεί με πανελλαδική και πανευρωπαϊκή πολιτική και συνδικαλιστική εκστρατεία.

Συνδικαλιστικές ευθύνες ζητάμε μόνο από το Σωματείο Μετάλλου όπου όμως το ΠΑΜΕ έχει εξαφανίσει κάθε αντίθετη φωνή χάρη στη δικτατορική και γεμάτη εκλογικές νοθείες λειτουργία του. Η νοθεία διευκολύνεται, επειδή το ΠΑΜΕ έχει κάνει το Σωματείο επίτηδες πανελλαδικό κλαδικό. Έτσι φέρνει εκεί να ψηφίζει οποιονδήποτε μεταλλεργάτη έχει στην Ελλάδα, οπότε εξασφαλίζει πάντα την πλειοψηφία στη Ζώνη. Έτσι το ΠΑΜΕ, δηλαδή το ψευτοΚΚΕ, ασκούσε επί δεκαετίες απόλυτη εξουσία στη Ζώνη, ιδιαίτερα χάρη στον ουσιαστικό έλεγχο των κρατικών επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας. Μέσα από αυτές τις επιτροπές το ΠΑΜΕ εξασφάλιζε δουλειά για τα μέλη του από τους εργοδότες λέγοντας τους: «Ή μας προσλαμβάνετε ή σας σταματάμε και τρώτε πρόστιμα». Αυτό γινόταν και όταν η μεγάλη πλειοψηφία της Ζώνης ήταν άνεργη. Τώρα το σωματείο αυτό σιωπά για τις ευθύνες της ΚΟΣΚΟ δηλαδή του κινέζικου κράτους για τη συνεχιζόμενη ανεργία, ενώ παλιά έκλεινε τη Ζώνη με το παραμικρό όταν ανήκε στο ελληνικό κράτος και μάλιστα έδιωχνε τα καράβια επειδή σε παρατεταμένες απεργίες δεν τα άφηνε να φεύγουν από τη Ζώνη. Το χειρότερο είναι ότι αφήνει χωρίς κανέναν έλεγχο και χωρίς καμιά διαμαρτυρία τις γνωστές στους πάντες επιχειρήσεις κολαστήρια.

Αυτή η στάση του ΠΑΜΕ υπέρ της ΚΟΣΚΟ οφείλεται στο ότι το ψευτοΚΚΕ, όπως άλλωστε και η Χ.Α, ενώ πάντα χτυπάει και στα λόγια και στην πράξη τις ντόπιες και τις δυτικές επενδύσεις, προωθεί στην πράξη τις επενδύσεις της Κίνας και της συμμάχου της Ρωσίας που μάλιστα είναι εντελώς σκανδαλώδικες, ενώ στα λόγια τις καταγγέλλει μόνο για ξεκάρφωμα στη βάση του. Η καλύτερη απόδειξη είναι ότι το ψευτοΚΚΕ δεν έκανε ποτέ μια πολιτική εκστρατεία ενάντια στο πρώτο επίσημο μεγάλο εργασιακό γκέτο στη χώρα, αυτό της ΚΟΣΚΟ στις αποβάθρες εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ. Εκεί απαγορεύεται ανοιχτά η δημιουργία σωματείου, κάθε εργαζόμενος είναι στη διάθεση της εταιρίας όλες τις ώρες της μέρας, ενώ ακόμα και θάνατοι σε ώρα δουλειάς δεν λογαριάζονται σαν εργατικά ατυχήματα και σκεπάζονται από τις αρχές (http://www.oakke.gr/sabotaz-crisis/σαμποταζ-–-ρωσοκινεζικη-διεισδυση/item/869-). Όχι τυχαία εκεί προσλαμβάνονται κατά προτίμηση και λύνουν και δένουν με την ενθάρρυνση προφανώς του κινέζικου φασιστικού κράτους οι χρυσαυγίτες ομοϊδεάτες αυτού του κράτους. Αυτό γίνεται σήμερα και στη Ζώνη, λόγω και της προτίμησης της ΚΟΣΚΟ στους φασίστες, αλλά και λόγω του ότι οι πιο πολλοί εργολάβοι θέλουν τη «Χρ. Αυγή» για να κατεβάζει τα μεροκάματα.

Το κλαδικό σωματείο του ΠΑΜΕ κάνοντας πολιτικές πλάτες στην ΚΟΣΚΟ, επιτρέπει σήμερα να υπάρχει το παράνομο ρατσιστικό σωματείο της Χ.Α στη Ζώνη χωρίς να κάνει καμιά νομική, πολιτική και συνδικαλιστική εκστρατεία για να κλείσει. Αντίθετα διέλυσε το 2011 με τη βία, με συκοφαντίες και με εκβιασμούς στη δουλειά το κίνημα της «Αυτοοργάνωσης των Εργατών της Ζώνης», που την είχε υποστηρίξει αποφασιστικά ο ΕΡΓΑΣ (Εργατικός Αντιφασιστικός Σύνδεσμος), η συνδικαλιστική παράταξη της ΟΑΚΚΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Η «Αυτοοργάνωση» είχε κηρύξει πόλεμο στο ρατσισμό και στη «Χρ. Αυγή» και ήθελε να ιδρυθεί ένα δημοκρατικό πρωτοβάθμιο σωματείο μόνο της Ζώνης, όπως υπάρχει τέτοιο σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε να ψηφίζουν μόνο οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτό και όχι οι φερτοί από όλη την Ελλάδα. Αν νικούσε η «Αυτοοργάνωση» που είχε βάλει σαν πρώτο της στόχο να έρθουν καράβια στη Ζώνη και να σπάσει η ανεργία, η ΧΑ δεν θα έμπαινε ποτέ στη Ζώνη, ούτε και η ΚΟΣΚΟ θα την αγόραζε κοψοχρονιά. Όχι τυχαία η «Αυτοοργάνωση» είχε καταγγείλει από τότε το ψευτοΚΚΕ ότι επίτηδες άδειαζε από καράβια τη Ζώνη για να την πάρει η Κίνα (http://autoorganosizonisperama.blogspot.gr/2011/01/blog-post_748.html#more).

Όσο εμποδίζονται οι σύγχρονες παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα, η ανεργία και οι επιχειρήσεις κολαστήρια θα αυξάνονται σε όλη την Ελλάδα. Όμως δεν είναι δυνατό αυτές τις συνθήκες να τις ζούμε στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της χώρας χωρίς απάντηση. Εμείς οι εργάτες του ΕΡΓΑΣ, της συνδικαλιστικής παράταξης της ΟΑΚΚΕ στη Ζώνη, και η ίδια η ΟΑΚΚΕ καλούμε τους εργάτες της Ζώνης να συσπειρωθούνε δίπλα μας και να αναλάβουν μαζί μας δραστήριες πρωτοβουλίες ώστε μέσα από ένα πλατύ δημοκρατικό αντιφασιστικό μέτωπο, συνδικαλιστικό και πολιτικό, να αλλάξει αυτή η κατάσταση της ανεργίας και της υπερεκμετάλλευσης στη Ζώνη, στον ΟΛΠ και σε όλη τη χώρα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΕΡΓΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Πειραιάς, 30/9/2017