Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ανακοινώσεις

Η ΟΑΚΚΕ κατέθεσε την αίτηση της στον Άρειο Πάγο για τη συμμετοχή της στις ευρωεκλογές. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα και τη συμμετοχή της. Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει ως τις 19 του Απρίλη να καταθέσουμε το παράβολο των 20000 ευρώ με το οποίο πραξικοπηματικά και με διακομματική συμφωνία προσπάθησε η κυβέρνηση να εμποδίσει τη συμμετοχή μας.  Μέχρι τώρα και με μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους συντρόφους καθώς και από τους φίλους του κόμματος που ανταποκρίθηκαν στην οικονομική μας καμπάνια, έχουμε εξασφαλίσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού. Καλούμε όλους τους φίλους μας να δώσουν την ενίσχυση τους στις λίγες μέρες που απομένουν ώσπου να κατατεθεί το παράβολο, ενώ στη συνέχεια η καμπάνια μας θα συνεχιστεί  για άλλους δύο μήνες για να πληρωθεί και το μικρότερο ποσό που θα χρειαστεί για το τύπωμα και τη μεταφορά των ψηφοδελτίων.  Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε και τους δύο αυτούς στόχους.

Η ΟΑΚΚΕ είναι αποφασισμένη να μιλήσει για να θυμίσει ότι αυτές είναι εκλογές για την Ευρώπη σε μια στιγμή που αυτή δέχεται θανάσιμη επίθεση κατοχής και υποδούλωσης από τους νέους Χίτλερ που προελαύνουν, και όχι ένα γκάλοπ για την εσωτερική μοιρασιά της εξουσίας όπως διακομματικά τις εμφανίζουν οι  πολιτικές ηγεσίες κυρίως για να κρύψουν ότι αυτούς τους Χίτλερ ακολουθούν!

Αθήνα, 10/04/2024

Διαβάστε περισσότερα...

ΝΑ ΜΗ ΦΙΜΩΘΕΙ Η ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΝΕΩΝ ΧΙΤΛΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Να υποστηριχθεί η μόνη πραγματικά αριστερή φωνή που εναντιώνεται στο νεοχιτλερικό άξονα και στη μαζική ιδεολογική σημαία του που είναι ο αντισημιτισμός ντυμένος σήμερα σαν αντισιωνισμός

- Ενημέρωση 4/4/2024-

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΟ Χ (πρώην twitter)

@_OAKKE

 

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ - ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ 

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR58 0110 1900 0000 1900 1116 789

Μέσω e-banking 

Διαβάστε περισσότερα...

Η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (ΟΑΚΚΕ) καταδικάζει το ρατσιστικό κυνηγητό που εξαπέλυσε ο φασιστικός όχλος στην Θεσσαλονίκη εναντίον των δύο ΛΟΑΤΚΙ νεολαίων και καλεί τις δικαστικές αρχές να επιβάλουν στους ενόχους τις πιο βαριές ποινές που προβλέπονται για το συγκεκριμένο έγκλημα.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ουκρανική κοινότητα διοργανώνει την Κυριακή 7/1 στις τέσσερις το απόγευμα κινητοποίηση διαμαρτυρίας για το μπαράζ των ρώσικων βομβαρδισμών σε πόλεις της Ουκρανίας από τις 29/12. Θα γίνει συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Η ΟΑΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό της και καλεί κάθε δημοκράτη και πατριώτη αντιφασίστα να σταθεί και αυτή τη φορά στο πλευρό του μαχόμενου ουκρανικού λαού και μάλιστα να σταθεί ακόμα πιο πολύ για τρεις παραπάνω αλληλένδετους λόγους:

Διαβάστε περισσότερα...

Δείτε – Διαδώστε το βίντεο της εκδήλωσης της ΟΑΚΚΕ της 22/12/2023 για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς (μπορείτε να το βρείτε στο fb στη σελίδα της ΟΑΚΚΕ και στη σελίδα της στο youtube*)

 

Έγινε με επιτυχία στις 22/12/2023 η προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΟΑΚΚΕ στα γραφεία της για το κεντρικό σήμερα ζήτημα για τις παγκόσμιες εξελίξεις του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, με ζωντανή διαδικτυακή κάλυψη.

Ήταν εντυπωσιακή η διαδικτυακή απήχηση της συγκέντρωσης που εκφράστηκε με την έκταση στην οποία διακινήθηκε το βίντεο που δημοσιεύτηκε άμεσα μετά το τέλος της όπως ακριβώς είχε μεταδοθεί ζωντανά, αλλά και με τα θερμά σχόλια για την έντιμη μαρξιστική στάση και το βάθος της ανάλυσης της. Ειπώθηκε, και μας τιμάει ιδιαίτερα, το ότι η ΟΑΚΚΕ έσωσε την τιμή της αριστεράς καθώς ήταν το μόνο κόμμα που αντιστάθηκε στον αντισημιτικό κατήφορο όλων των πολιτικών φορέων που μιλάνε στο όνομά της. Αποδείχτηκε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η ΟΑΚΚΕ μπορεί να διαφωτίσει το λαό με ένα μοναδικό τρόπο και να αποκαλύψει τη στρατηγική των ρώσων νεοχιτλερικών και των φίλων και υποτακτικών τους ειδικά στο ζήτημα του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, αλλά και να ξεκαθαρίσει πως μπορούν να σταθούν απέναντι στις προβοκάτσιες τους οι πραγματικοί αριστεροί και οι δημοκράτες . Ήδη αυτή η ανάλυση είχε εκτεθεί στο εκτεταμένο άρθρο που έχει δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα μας «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΑΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ» (https://www.oakke.gr/global/item/1628-).

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ-

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΝΕΟΧΙΤΛΕΡΙΚΩΝ

Η πάλη για τη δημοκρατία και για το ψωμί του λαού περνάει μέσα από την αντίσταση στο νεοχιτλερικό άξονα του πολέμου

Διαβάστε περισσότερα...

Μια ανακοίνωση-αφίσα της ΟΑΚΚΕ για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του ηγέτη του αληθινού ΚΚΕ Ν. Ζαχαριάδη από τους Ρώσους σοσιαλιμπεριαλιστές και τα ντόπια τσιράκια τους θα αναρτηθεί τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα μας. Αυτή θα αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας παρατεταμένης προσπάθειας μας για να μην περάσει το εξής δόλιο διπλό ιστορικό έγκλημα σ αυτόν τον τόπο: Να δολοφονείται ένας μεγάλος λαϊκός ηγέτης αφού προηγούμενα για πολλά χρόνια συκοφαντήθηκε και βασανίστηκε με το μαρτύριο της ατέλειωτης μοναχικής εξορίας και μετά να ηρωοποιείται από τους δολοφόνους και βασανιστές του, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε το έργο και η ιδεολογία του να πλαστογραφείται και να αντιστρέφεται για να υπηρετήσει τους δικούς τους εγκληματικούς, χιτλερικού τύπου σκοπούς.

Διαβάστε περισσότερα...

Το γενικό εκλογικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται κύρια από την μεγάλη άνοδο του κλασικού φασισμού, ιδιαίτερα της απεχθέστερης μορφής του που είναι ο ναζισμός. Καθόλου τυχαία ανέβηκε και εκείνη η πλευρά του σοσιαλφασισμού που συμμαχεί με τον εθνικιστικού τύπου αντιευρωπαϊσμό (ψευτοΚΚΕ, Κωνσταντοπούλου) ενώ έπεσε παραπέρα η πιο μαζική πλευρά του σοσιαλφασισμού που εμφανίζεται σαν υποτίθεται διεθνιστική (ΣΥΡΙΖΑ, Βαρουφάκης). Τίποτα το απροσδόκητο δεν υπάρχει σε μια τέτοια εξέλιξη σε μια χώρα που οι φιλελεύθεροι της είναι περήφανοι γιατί έχουν για αρχηγό τους έναν τουρκοφάγο που βάζει βέτο στην ΕΕ υπέρ του Πούτιν, και που κατακεραυνώνει με πάθος όποιον ισχυρίζεται ότι υπάρχει τουρκική ή ακόμα περισσότερο μακεδονική εθνική μειονότητα.

Διαβάστε περισσότερα...
Η ΟΑΚΚΕ κατεβαίνει και σε αυτές τις εκλογές με υποψήφιους στις 48 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες όπως και στις προηγούμενες. Οι εκλογικές περιφέρειες στις οποίες ΔΕΝ συμμετέχει η ΟΑΚΚΕ είναι οι εξής: Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Λευκάδας, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Φωκίδας, Χίου, που είναι κατά κύριο λόγο μονοεδρικές περιφέρειες, και το κάναμε αυτό ώστε με τον ίδιο αριθμό υποψηφίων να δοθεί σε περισσότερους πολίτες η δυνατότητα να μας ψηφίσουν. Σε αυτές τις περιφέρειες καλούμε τους ψηφοφόρους να κάνουν μία δήλωση στήριξης στην ΟΑΚΚΕ γράφοντας πάνω σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο το όνομα της και ρίχνοντας το στην κάλπη. Οδηγίες για τη μέρα της ψηφοφορίας
Διαβάστε περισσότερα...