Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Μεταναστευτικό

Η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν είναι πολύ δύσκολο μια άρχουσα τάξη, που σε κάθε περίπτωση κρατάει στα χέρια της την ενημέρωση ενός λαού, να το μετατρέψει σε έναν αντιδραστικό όχλο, αν αυτή η τάξη στο σύνολό της ακολουθήσει την πιο αντιδραστική της μερίδα η οποία με τη σειρά της υπηρετεί πολιτικά την πιο φασιστική υπερδύναμη. Αυτό συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας. Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό και είναι η χειρότερη.

Διαβάστε περισσότερα...

Το κίνημα των τοπικών φορέων (δήμων, εκκλησίας κλπ) κατά των κλειστών κέντρων είναι σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις ένα βρώμικο κίνημα το οποίο καθοδηγείται από τη μία πλευρά από ρατσιστικούς, φιλοναζιστικούς, ακροδεξιούς κύκλους στο όνομα της τάξης και της υπεράσπισης της νησιώτικης ταυτότητας από τον δήθεν κίνδυνο της αλλοίωσης ενός κύματος αλλοδαπών ξένων προς το ελληνικό έθνος και την ελληνική κοινωνία, και από την άλλη πλευρά από τη σοσιαλφασιστική ψευτοαριστερά στο όνομα των ανοιχτών συνόρων και της δήθεν αλληλεγγύης στο δράμα μεταναστών και προσφύγων. 

Διαβάστε περισσότερα...

Έχοντας να αντιμετωπίσει το νέο ρεύμα μεταναστών και προσφύγων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με την όξυνση των σχέσεων με την Τουρκία, την καταπάτηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, τη συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Όλα αυτά με στόχο τον εκβιασμό της ΕΕ να δεχτεί τους μετανάστες και πρόσφυγες, ώστε κυρίως να δυναμώσει μέσα στις δυτικοευρωπαϊκές μάζες ο φασισμός, που είναι παντού φιλοπουτινικός, και δευτερευόντως ο χρυσαυγιτισμός στο εσωτερικό της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη στήριξη των ηγεσιών των κοινοβουλευτικών κομμάτων έχει μετατρέψει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που έφτασαν στα ελληνικά νησιά σε ομήρους στρατοπέδων συγκέντρωσης, με πιο φρικτό από αυτά το κολαστήριο της Μόρια.

Διαβάστε περισσότερα...

«Ο αγώνας της Ελλάδας για τους πρόσφυγες αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης» διακήρυττε ο Τσίπρας με τη συνηθισμένη του γεμάτη θράσος έπαρση τον Ιούνη του ’16. Ενάμισι χρόνο μετά, τα αποτελέσματα της προσφυγικής κρίσης παραμένουν εμφανή στη χώρα μας για να τη μετατρέψουν σε μοναδικό στην ΕΕ φαινόμενο, συνώνυμο του κολαστηρίου για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο έδαφός της.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Στις 30 Μάρτη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε την Ελλάδα για τις «ματωμένες φράουλες» της Μανωλάδας, μια σημαντική απόφαση για το εργατικό κίνημα στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα   ότι υπήρξε παραβίαση του άρθρου 4 § 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα...
  Ό­λο τον κα­νι­βα­λι­σμό της δεί­χνει σή­με­ρα η κυ­βέρ­νη­ση στο προ­σφυ­γικό ό­ταν κρα­τά­ει στην ο­μη­ρεί­α, στην πεί­να, και στην ε­ξα­θλί­ω­ση χι­λιά­δες πρόσφυ­γες και μετανάστες, σαν ερ­γα­λεί­α για τη διά­σπα­ση και τον εκ­φα­σι­σμό της Ευ­ρώ­πης ε­νώ δεν διστά­ζει να τους ρίχνει βο­ρά στα να­ζι­στι­κά σκυ­λιά που δυ­να­μώ­νουν ο­λο­έ­να μέ­σα στο ντό­πιο πληθυσμό ιδιαί­τε­ρα το νη­σιω­τι­κό. Το ελλη­νι­κό κρά­τος αρ­νεί­ται να αποσυμφορήσει τα νησιά, κά­τι που εύ­κο­λα θα μπορού­σε να γί­νει αν ε­φάρ­μο­ζε τη συμφω­νί­α του Μάρ­τη με­τα­ξύ Ε­Ε και Τουρ­κί­ας για ε­πα­να­προ­ώθηση των με­τα­να­στών. Κι ό­μως στην πρά­ξη την έ­χει καταργήσει με  το εφευρη­μέ­νο πρό­σχη­μα  ό­τι η Τουρ­κί­α δεν είναι “α­σφα­λής Τρί­τη χώ­ρα”.
Διαβάστε περισσότερα...

 

Την ί­δια ώ­ρα που η ρω­σι­κή υ­περ­δύ­να­μη ι­σο­πε­δώ­νει το Χα­λέ­πι της Συρί­ας η μι­κρο­α­στι­κή ου­ρά του φι­λο­ρώ­σι­κου ψευ­το­α­ρι­στε­ρού συ­νε­χούς, ή αλ­λιώς ο “στο­λί­σκος” του ψευ­τοΚ­ΚΕ, κα­λεί σε «α­ντι­πο­λε­μι­κή, α­ντι­ϊ­μπε­ριαλι­στι­κή, α­ντι­φα­σι­στι­κή» δια­δή­λω­ση «αλ­λη­λεγ­γύ­ης» στους πρό­σφυ­γες με πο­ρεί­α στη Βου­λή, τα γρα­φεί­α της Ε­Ε και την α­με­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεί­α.

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΔΙΠΟΛΟ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ»-«ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ» ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η αγριανθρωπιά με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι ευθέως ανάλογη με εκείνη που δείχνει στην εσωτερική πολιτική ζωή, απέναντι στο ψωμί του λαού και στη δημοκρατία. Μόνο που, σε αντίθεση με τον κλασσικό, παλαιοδεξιό φασισμό, η πολιτική των σοσιαλφασιστών είναι ντυμένη με μανδύα «τρυφερής» και «διεθνιστικής» φιλανθρωπίας.

Διαβάστε περισσότερα...

 

Το άνοιγμα των συνόρων  από την κυβέρνηση Τσίπρα μεγαλώνει τη διάσπαση της Ευρώπης για λογαριασμό του Πούτιν 

Η χρε­ω­κο­πί­α της Ελ­λά­δας τραυ­μά­τι­σε βα­θιά την πο­λι­τι­κή και οι­κονο­μι­κή ε­νό­τη­τα της Ε­Ε. H κυ­βέρ­νη­ση Τσί­πρα, με το προ­βο­κα­τό­ρι­κο ά­νοιγ­μα των θα­λάσ­σιων συ­νό­ρων της χώ­ρας που έ­κα­νε χω­ρίς προ­η­γού­με­νη συ­νεν­νό­η­ση με την Ε­Ε και σε συ­νερ­γα­σί­α με τους φί­λους της ρώ­σικης δι­πλω­μα­τί­ας στην Ε­Ε, δη­λα­δή με τη βο­ή­θεια των Μέρ­κελ-Ο­λά­ντ-Ρέ­ντζι-Γιουν­κέρ, δί­νει τώ­ρα έ­να μεγα­λύ­τε­ρο χτύ­πη­μα στην καρ­διά της Ευ­ρώ­πης, έ­να χτύ­πη­μα στη δη­μο­κρα­τι­κή της ε­νό­τη­τα. 

 

Διαβάστε περισσότερα...
  Δη­μο­σιεύ­ου­με πα­ρα­κά­τω την α­πά­ντη­ση του γραμ­μα­τέ­α της Ο­ΑΚ­ΚΕ, σ. Ηλί­α Ζα­φει­ρό­που­λου, ό­πως δό­θη­κε σε ε­ρώ­τη­μα για το με­τα­να­στευ­τι­κό κα­τά τη δια­κα­να­λι­κή συ­νέ­ντευ­ξη τύ­που στην προ­ε­κλο­γι­κή κα­μπά­νια του Σε­πτεμ­βρί­ου 2015. <<Ε­ρώ­τη­ση:  Τι έ­χε­τε να πεί­τε για το προ­σφυ­γι­κό και με­τα­να­στευ­τι­κό ζή­τη­μα στην Ελ­λά­δα και την Ευ­ρώ­πη;
Διαβάστε περισσότερα...
  Η ρατσιστική μπόχα βγαίνει στο φως. Η μόνη χώρα στον κόσμο με ανοιχτό ναζιστικό κόμμα ρατσιστών- μαχαιροβγαλτών στο κοινοβούλιο της, η μόνη χώρα πουτο ανώτατο δικαστήριο της υποστηρίζει  ότι είναι νόμιμο να ζητάει κανείς την εξόντωση των εβραίων εφόσον αυτοί "συνωμοτούν για την παγκόσμια κυριαρχία" (σκεπτικό για την αθώωση του ναζιστικού γενοκτονικού κηρύγματος του Κ. Πλεύρη), η μόνη χώρα που αποθέωσε διακομματικά και με τόσο ενθουσιασμό  γενοκτόνους μετά
Διαβάστε περισσότερα...