Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Η ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ «ΧΡ. ΑΥΓΗΣ», ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗ-ΔΙΑΚΡΙΣΗ

Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία με ανοιχτή επιστολή της στην Επιτροπή για την Ισότητα και τη Μη Διάκριση του Συμβουλίου της Ευρώπης, την καλεί να αποβάλει από μέλος της τη βουλευτή της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» Ε. Ζαρούλια. Η επιστολή κοινοποιείται στα αρμόδια όργανα και στις πολιτικές ομάδες του Συμβουλίου της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής αντιπροσωπείας.   Ανοιχτή Επιστολή προς την Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής για την Ισότητα και τη Μη Διάκριση του Συμβουλίου της Ευρώπης     Θέμα: Κάλεσμα για την αποβολή της Ελένης Ζαρούλια, βουλευτή της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής», από μέλος της Επιτροπής
 
Απευθυνόμαστε σε εσάς ως μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, μίας εθελοντικής οργάνωσης πολιτών που από το 1997 δραστηριοποιείται ενάντια στο ναζισμό, το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα. Με την επιστολή μας αυτή διαμαρτυρόμαστε για τη συμμετοχή της Ελένης Ζαρούλια, μέλους της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και βουλευτή της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής»(1) στην Επιτροπή για την Ισότητα και τη Μη Διάκριση και στην υπο- Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων και σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην αποβολή της από αυτές τις επιτροπές. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να γίνει ανεκτή η συμμετοχή ναζιστών σε μία Επιτροπή που έχει σαν αντικείμενο της την καταπολέμηση του ρατσισμού γιατί καταργεί στην πράξη το αντικείμενο της Επιτροπής. 
Εάν επιτραπεί η συμμετοχή της Ελένης Ζαρούλια, τα θύματα του ρατσισμού που προσφεύγουν για προστασία σε μία αντιρατσιστική επιτροπή της Ευρώπης θα αναγκαστούν να συνομιλούν με την εκπρόσωπο μιας συμμορίας όπως η «Χρυσή Αυγή» που ασκεί ρατσιστική βία στη χώρα μας.
 
Κανένας βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» δεν έχει θέση σε καμία επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η αποδοχή ναζιστών στο Συμβούλιο της Ευρώπης παραβιάζει κατάφωρα τις στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές, ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα, που τα κράτη-μέλη οφείλουν να προστατεύουν.
 
Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» Νίκου Μιχαλολιάκου, είχε δηλώσει το 2010 ότι είναι μέλος της «Χ.Α.» εδώ και 25 χρόνια, και ότι την «υπηρετεί με συνέπεια»(2). Μόλις πριν από λίγες μέρες, στις 18/10/2012, σε λόγο της μέσα στην ελληνική Βουλή, η Ελένη Ζαρούλια χαρακτήρισε τους μετανάστες «υπανθρώπους» και «τρισάθλιους»(3). 
Η γυναικεία οργάνωση της «Χ.Α» που ονομάζεται «Μέτωπο Γυναικών για το λαό και την πατρίδα» στην ιστοσελίδα της(4) υμνεί τον «εθνικοσοσιαλισμό» και τον Χίτλερ, παραθέτει κείμενα του Γκέμπελς, και αποσπάσματα από χιτλερικά έντυπα. Στην ίδια ιστοσελίδα παρουσιάζεται σαν «αιώνιο σύμβολο» ένας τεράστιος αγκυλωτός σταυρός που σχηματίζουν δύο παιδιά με κεριά(5).
 
Η Ελένη Ζαρούλια βρήκε το δρόμο της στο Συμβούλιο της Ευρώπης χάρη στην ανοχή των ηγεσιών όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας που αποδέχτηκαν τη συμμετοχή της στην κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της χώρας μας.
 
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία από την ίδρυσή της καταγγέλλει το σκάνδαλο της νομιμότητας των ναζιστών στην Ελλάδα και ζητάει να βγει η «Χρυσή Αυγή» εκτός νόμου. 
 
Το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος έχει επιτρέψει σε μια ναζιστική συμμορία να λειτουργεί νόμιμα και έχει αφήσει για χρόνια ατιμώρητη τη ρατσιστική της βία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των διεθνών και ευρωπαϊκών συμφωνιών από τις οποίες δεσμεύεται. 
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Δυσανεξίας (ECRI) του Συμβουλίου της Ευρώπης είχε κάνει μία σειρά συστάσεις για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας και του αντισημιτισμού στην έκθεση της για την Ελλάδα του 2009. Το ελληνικό κράτος όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε με τις συστάσεις αυτές αλλά συνέχισε να επιτρέπει σε μία δολοφονική ρατσιστική συμμορία να συμμετέχει στην πολιτική ζωή της χώρας σαν ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα.
 
Πιστεύουμε ότι τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης έχουν την υποχρέωση να καταδικάσουν πολιτικά την Ελλάδα για αυτές τις παραβιάσεις. Η στάση αυτή του ελληνικού κράτους προσβάλει τις δημοκρατικές αρχές του ελληνικού λαού και όλων των ευρωπαϊκών λαών που πολέμησαν ενάντια στη ναζιστική θηριωδία.
 
Για τους πιο πάνω λόγους σας καλούμε:
 
- Να αποβάλετε άμεσα από την Επιτροπή σας την Ελένη Ζαρούλια.
 
- Να μην επιτρέψετε τη συμμετοχή κανενός βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» στις Επιτροπές σας.
 
-Να εκδώσετε ψήφισμα πολιτικής καταδίκης του ελληνικού κράτους για το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει εκτός νόμου τη «Χρυσή Αυγή».
 
Περιμένοντας την απάντηση της Επιτροπής, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επικοινωνία και συμπληρωματικά στοιχεία.
 
Αθήνα, 31/10/2012
 
Παραπομπές
 
1. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να δείτε πλήθος φωτογραφιών από έντυπα της «Χ.Α» που αποκαλύπτουν το ναζιστικό της χαρακτήρα: http://www.antinazi.gr/index_eg.htm http://www.antinazi.gr/image/web/p18eg.htm 
 
2. Βίντεο από τη συνεδρίαση της Βουλής http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h3UhhqVfXk4#!
Η Ε. Ζαρούλια είπε συγκεκριμένα μιλώντας για το δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες και απευθυνόμενη στον υπουργό Εσωτερικών: «εξισώνετε τους ομογενείς μετανάστες με τον κάθε λογής υπάνθρωπο που έχει εισβάλει στην πατρίδα μας και με τις κάθε λογής αρρώστιες που κουβαλάει. Δύο ομογενείς μας (…) στις 8/7/2010 είχαν κερδίσει αυτό το δικαίωμα από το Α΄ Τμήμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. «Των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», λέξεις που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε όταν πρόκειται για τον κάθε τρισάθλιο, και όχι για τον έλληνα πολίτη αυτής της χώρας».
 
3. Ομιλία της Ε. Ζαρούλια στο τηλεοπτικό κανάλι High Channel στις 19/10/2010 http://www.youtube.com/watch?v=OeioPKkd9-Y&feature=related
 
4-5. Από την ιστοσελίδα του «Μετώπου γυναικών για το λαό και την πατρίδα» (http://whitewomenfront.blogspot.gr/):Ιδεολογική Βιβλιοθήκη Μετώπου Γυναικών», «Εθνικοσοσιαλισμός» μεταξύ άλλων:
«Σύμβολα» http://ideology-studies.blogspot.gr/search/ label/%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%92%CE%9F%CE%9B%CE%91