Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Ελληνικός σωβινισμός

Εδώ και σχεδόν 40 χρόνια ο ελληνικός λαός, που γαλουχείται από τη γέννηση του νεοελληνικού κράτους με το πνεύμα της «πολιτισμικής συνέχειας» του με την αρχαία Ελλάδα, επειδή από αυτήν την καταγωγή η άρχουσα τάξη αντλεί τον όποιο αυτοσεβασμό της, εκπαιδεύεται από τη ρωσόδουλη πρωθυπουργία Α. Παπανδρέου και πέρα στο να μισεί τη σημερινή δημοκρατική Αγγλία. Την κατηγορεί ότι αυτή του έχει κλέψει το πιο πολύτιμο κομμάτι της πολιτιστικής του κληρονομιάς, τα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την εξέγερση του 1821 αναδημοσιεύουμε (δες παρακάτω link) ένα κείμενο της “Νέας Ανατολής” που γράφτηκε πριν 19 χρόνια, που διατηρεί ατόφια την αξία του, και το οποίο παρουσιάζει αρκετά πυκνά την καθαρά αρνητική θέση των Μαρξ και Ένγκελς για το 21 από την άποψη των διεθνών συμφερόντων του προλεταριάτου σε σχέση με το ανατολικό ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα...

Με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την 25 Μάρτη 1821, δημοσιεύουμε εδώ για ενημέρωση των αναγνωστών μια σειρά κειμένων της ΟΑΚΚΕ αρχίζοντας με ένα ιστορικό κατά τη γνώμη μας απόσπασμα από την απόφαση του 1ου συνεδρίου της ΟΑΚΚΕ του 1990 με το οποίο για πρώτη φορά ένας πολιτικός σχηματισμός στη χώρα μας υιοθέτει τη θέση των Μαρξ και Ένγκελς ότι η εξέγερση, όπως τη χαρακτήρισαν, του 1821 δεν ήταν τμήμα των δημοκρατικών επαναστάσεων που σάρωναν τότε την ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά υπηρετούσε τα σχέδια του κύριου εχθρού τους, της τσαρικής αντεπανάστασης.

Διαβάστε περισσότερα...

Πουθενά τόσο πολύ όσο στο μακεδονικό δεν εκφράζονται με τόση βαρβαρότητα τα αποτελέσματα της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στην ΕΣΣΔ και της συνακόλουθης διάλυσης των διεθνιστικών βαλκανικών κομμουνιστικών κομμάτων και η αντικατάσταση τους με σοσιαλφασιστικά και σοσιαλσοβινιστικά. Πιστεύουμε μάλιστα ότι σε καμιά άλλη χώρα στον κόσμο όσο στην Ελλάδα δεν εκδηλώνεται πιο χτυπητά αυτός ο εκβαρβαρισμός μιας και μόνο σε αυτήν δημιουργείται τώρα δα μπροστά στα μάτια μας ένα πλειοψηφικό στο λαό πολιτικό κίνημα που έχει πρακτικά στην ηγεσία του ένα κανονικό χιτλερικό κόμμα όπως είναι η «Χρυσή Αυγή».

Διαβάστε περισσότερα...

Αναδημοσιεύουμε εδώ κάποια αποσπάσματα από ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στο φ. 435 της Νέας Ανατολής, Ιούλης 2008. Σε αυτά τα αποσπάσματα οι αναγνώστες μας θα βρουν συγκεντρωμένα χρήσιμα στοιχεία ενάντια στα ψέμματα που χρησιμοποιεί ο ελληνικός σοβινισμός όπως προκύπτουν από τις παραδοχές ακόμα και αυτών που θεωρούνται σήμερα εθνικά έγκυροι ιστορικοί ή εθνικά «άμεμπτοι» πολιτικοί παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα...

Θα μπορούσε να λύσει το μακεδονικό μια συμφωνία που επικυρώνει την επέμβαση μιας χώρας, της δικιάς μας στα εσωτερικά μιας γειτονικής της χώρας, συμφωνία που θεμελιώνεται επίσημα όχι πάνω σε δημοκρατικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν τις διακρατικές σχέσεις αλλά πάνω στη λογική της εξισορρόπησης κρατικών συμφερόντων και στη θεωρία του μικρότερου κακού;

Διαβάστε περισσότερα...

Κάποιοι δημοκρατικοί άνθρωποι, ακόμα και από αυτούς που υποστηρίζουν τη σωστή θέση ότι η γειτονική χώρα πρέπει να ονομάζεται έτσι όπως την έχει ονομάσει ο λαός της και το μεγαλύτερο μέρος των κρατών της γης, θεωρούν ότι τουλάχιστον στο ζήτημα αυτό η στάση του Τσίπρα, δηλαδή η με το ζόρι βάπτιση της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία βρίσκεται λιγότερο δεξιά από τη στάση της παλιάς δεξιάς και των ναζήδων που απαιτούσαν όλα αυτά τα χρόνια - και ακόμα περισσότερο απαιτούν σήμερα - να μην υπάρχει καθόλου στο όνομα της το συνθετικό Μακεδονία.

Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιεύουμε ένα πολύ διαφωτιστικό κείμενο για τη λεγόμενη ποντιακή γενοκτονία του ιστορικού Γ. Νακρατζά. Ο Γ. Νακρατζάς έχει γράψει πολλά για την αποκάλυψη των μύθων του ελληνικού εθνικισμού. Το παρακάτω κείμενο του είναι η απάντηση του σε μια τηλεοπτική πρόκληση που έκανε το 2006 σε βάρος του ο γνωστός εθνοσοβινιστής δημοσιογράφος Ν. Χατζηνικολάου.

Διαβάστε περισσότερα...

Αναδημοσίευση άρθρου από το φ. 305/ 24.5.1998 της Νέας Ανατολής που παρουσιάζει το αντιδραστικό ιστορικό πλαίσιο του ποντιακού αντιτούρκικου κινήματος

 

"Οι Πόντιοι, ο Βενιζέλος και μια συναυλία"

"Για άλλη μια φορά γίναμε διεθνώς ρεζίλι, προς μεγάλη δόξα των σοβινιστών μας.

Ο λόγος για τη ματαίωση συναυλιών που θα έδινε στις 17 και 18 Μάη η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στα πλαίσια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ

Διαβάστε περισσότερα...