Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Γράφαμε στην αφίσα μας για το φασιστικό κράτος που στήνει η συμμορία Τσίπρα:

«Η μέ­θο­δος φα­σι­στι­κο­ποίη­σης του κρά­τους που α­κο­λου­θεί η συμ­μο­ρί­α Τσί­πρα εί­ναι τέ­τοια που να μην τη φέρ­νει σε α­νοι­χτή σύ­γκρου­ση με την ευ­ρωπα­ϊ­κή κοι­νή γνώ­μη,

έ­τσι ώ­στε η χώ­ρα, σύμ­φω­να με τα βα­θύ­τε­ρα συμ­φέ­ρο­ντα του ρώ­σι­κου κρα­τι­κο­μο­νο­πω­λια­κού φα­σι­στι­κού κε­φά­λαιου, να μέ­νει μέ­σα στην Ε­Ε για να τη δια­σπά. Το βα­σι­κό σε αυ­τή τη στρα­τη­γι­κή εί­ναι να μην χρη­σι­μο­ποιεί­ται σε αυ­τή τη φά­ση ω­μή στρα­τιω­τι­κή βί­α, αλ­λά βί­α με κοι­νο­βου­λευ­τι­κό και συ­νταγ­μα­τι­κό μαν­δύ­α σύμφωνα με τη συνταγή Πούτιν» ( http://www.oakke.gr/afises/2013-02-16-20-46-50/item/709)

Κάθε φασισμός χρειάζεται και το δικό του αστυνομικό μηχανισμό βίας ενάντια στο λαό, τους δημοκράτες και σε κάθε τάξη ή τμήμα τάξης που θα είναι αντίθετο σε αυτό το φασισμό . Αυτή η βία έχει ήδη αρχίσει και γίνεται εντονότερη όσο περνάει ο καιρός όχι πια σε ορισμένα τμήματα της αστικής τάξης από τα οποία άρχισε και στα οποία ως τώρα κυρίως επικεντρώνεται, αλλά πια σε οποιονδήποτε.

Διαβάζουμε την εξής εμπειρία ενός πολίτη από ένα άρθρο του Π. Μανδραβέλη στην Καθημερινή της 24-25/12/16:

«Η εμπειρία που καταγράφει ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου και πρώην γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλλης, είναι ανατριχιαστική· είναι αντάξια εμπειριών που έζησαν οι πολίτες αυτής της χώρας κατά τη διάρκεια της χούντας.

Ο καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης περιγράφει ότι τη Δευτέρα 19.12.2016, στις 9.20 το πρωί, «είδα στη διασταύρωση Χέυδεν και Πατησίων μία αξιωματικό της Τροχαίας με τρία αστέρια στις επωμίδες της να εκτελεί χρέη τροχονόμου (!) για να περάσει η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, πεζοί και αυτοκίνητα συνωστίζονταν στις διαβάσεις, αφού η τροχονόμος είχε κόψει την κάθετη προς τη λεωφόρο Πατησίων κίνηση. Θεώρησα το θέαμα και την ώρα του συμβάντος ενδιαφέροντα. Έβγαλα λοιπόν με το κινητό μου τηλέφωνο μερικές φωτογραφίες την ώρα που πέρναγαν σαν αστραπή τα μαύρα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες της συνοδείας. Τι το ήθελα; Ένα λεπτό αργότερα με σταμάτησαν τρεις άνδρες με πολιτικά. Μου είπαν ότι ήταν της Ασφάλειας, δείχνοντάς μου αστραπιαία κάτι που υποθέτω πως ήταν υπηρεσιακή ταυτότητα. (Δεν με άφησαν να κρατήσω τα στοιχεία τους.) Με ρώτησαν τι δουλειά κάνω, μου ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής. Έκανα αυτά που μου ζήτησαν, μια και άφησαν να εννοηθεί ότι διαφορετικά θα ακολουθούσαν διαδικασία προσαγωγής...».

Το χειρότερο, δε, είναι ότι αυτή η συμπεριφορά των αρχών ασφαλείας δεν προξένησε εντύπωση σε κανέναν, πλην του κ. Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος χλεύασε με ανάρτησή του τη συμπεριφορά της Πρώτης Φοράς Αριστερά με το «Προυσχή! Τώρα περνάει ο πρωθυπουργός. Ημιανάς! Πέρασε».

…Το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν χωρίς να τους ενοχλεί η Ασφάλεια, να φωτογραφίζουν ό,τι θέλουν χωρίς να υποχρεώνονται από τα όργανα του κράτους να διαγράφουν τις φωτογραφίες τους, δεν υπάρχει πια. Τα κατάργησε η Πρώτη Φορά Αριστερά. Και δεν είναι το μόνο δικαίωμα που κατάργησε. Προ καιρού ο κ. Νίκος Τόσκας μάντρωσε τους δημοσιογράφους στην Ειδομένη για εξακρίβωση, τάχα μου, στοιχείων ώστε μην καταγράψουν την εκκένωση του καταυλισμού.

Τον περασμένο Ιούλιο, υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του Δήμου Πάρου συνελήφθη και κρατούνταν επί τρεισήμισι ώρες στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, επειδή ανάρτησε σχόλια στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για την παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα στο νησί». (http://www.kathimerini.gr/889307/opinion/epikairothta/politikh/h-diolis8hsh-ston-aytarxismo)

Αν αυτά τα περιστατικά που θυμίζουν φασιστικά καθεστώτα περνάνε απαρατήρητα είναι γιατί η ψευτοαριστερά και οι συνήθεις «υπερασπιστές των δημοκρατικών δικαιωμάτων», που σε άλλες περιπτώσεις ξελαρυγγιάζονταν, τα σκεπάζουν κάτω από την αντιμνημονιακή προπαγάνδα. Καλύπτουν δηλαδή αυτή τη βία που περιγράφει το άρθρο παραπάνω κάτω από την κατηγορία ότι η κυβέρνηση είναι υποχείριο των δανειστών και εφαρμόζει τις εντολές τους. Την κατηγορούν δηλαδή για κάτι που δεν είναι. Γιατί την ίδια ώρα που ο «ρεαλιστής» Τσίπρας υπογράφει και εφαρμόζει (σε όσο βαθμό δεν προσπαθεί να το αποφύγει) το μνημόνιο, ο «επαναστάτης» Τσίπρας επιδιώκει και πετυχαίνει όπου μπορεί, να στήσει το νέο φασιστικό κράτος που δεν είναι καθόλου απαίτηση της τρόικας. Δηλαδή προσπαθεί να πετύχει το φασιστικού τύπου έλεγχο της δικαστικής εξουσίας, της τηλεόρασης, του στρατού και της αστυνομίας και συνολικά του κρατικού μηχανισμού. Σε αυτό χοντρικά έχει την κάλυψη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων παρά την αντίσταση μεμονωμένων στελεχών τους ή τάσεων κυρίως μέσα στη Νέα Δημοκρατία και λιγότερο στο ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό η ανάρτηση του Στ. Θοδωράκη που αναφέρει ο Π. Μανδραβέλης στο άρθρο φαντάζει αστεία απέναντι σε τέτοια περιστατικά αστυνομικής βίας. Όταν έχεις μια κοινοβουλευτική ομάδα και καθημερινή τηλεοπτική παρουσία δεν χλευάζεις μόνο με αναρτήσεις, αλλά βάζεις το ζήτημα της δημοκρατίας στο επίπεδο που της αντιστοιχεί με τοποθέτηση στη Βουλή.

Σε ότι αφορά αυτή την ίδια την αστυνομική βία μόνο με ένα δημοκρατικό αντιφασιστικό μέτωπο μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε που θα συνδυάσει την πάλη για την δημοκρατία με την πάλη ενάντια στην πείνα που φέρνει το σαμποτάζ των ρωσόφιλων και θα έχει κορμό τους φτωχούς εργαζόμενους της πόλης και του χωριού καθώς και την νεολαία. Μέσα σε αυτό η πάλη εναντίον των ναζιστών της «Χρυσής Αυγής» και για να βγουν εκτός νόμου θα είναι το πιο βασικό ζήτημα μιας και προορίζουν την ΧΑ να ελέγξει την αστυνομία και το στρατό. Γι΄ αυτό κάνουν ότι μπορούν για να τη ξεπλύνουν. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 50% των αστυνομικών ψήφισαν σε προηγούμενες εκλογές τους ναζιστές. Αυτό και μόνο θα αρκούσε σε οποιοδήποτε αστικό δημοκρατικό κράτος της Ευρώπης και ίσως του κόσμου για να ξεσπάσει ένας πανδημοκρατικός συναγερμός. Αλλά όχι στην Ελλάδα που η ψευτοαριστερά, είτε σαν ΣΥΡΙΖΑ, είτε σαν ψευτοΚΚΕ, είτε σαν τα εξωκοινοβουλευτικά τσιράκια τους βρίσκεται στην πρωτοπορία του νέου επερχόμενου φασισμού, αυτού που αναγκαστικά χρειάζεται μια Ελλάδα αποικία της Ρωσίας (μαζί με την Κίνα) όσο γίνεται πιο μέσα στην ΕΕ.