Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΤΟ ΑΛ ΤΖΑΖΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

  Θυμάστε τον αμερικανό Αλ Γκορ, τον αντιπρόεδρο του Κλίντον, που για μερικές χιλιάδες ψήφους λιγότερες από τον Μπους στη Φλόριντα είχε χάσει τη χρυσή ευκαιρία
να γίνει ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ; Αυτόν που μετά το 2000 έκανε καριέρα σαν σταυροφόρος για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει το 2007 το Νομπέλ Ειρήνης; Αυτόν, τέλος, που το ντοκιμαντέρ του Μια ενοχλητική αλήθεια πήρε βραβείο Όσκαρ και προβαλλόταν στα αμερικάνικα σχολεία «διαφωτίζοντας» τα παιδιά για την υπερθέρμανση του πλανήτη;
 
Αυτός λοιπόν ο λαμπρός πολιτικός το 2005 είχε ιδρύσει μαζί με τον επιχειρηματία Τζόελ Χάιατ το κανάλι Current TV στο Σαν Φρανσίσκο, «για να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και να λέει την αλήθεια στην εξουσία από ανεξάρτητη οπτική γωνία» (Το Βήμα, 13 Γενάρη 2013). Το κανάλι αυτό το έβλεπαν καθημερινά λιγότεροι από 50.000 τηλεθεατές, αλλά με τις συμφωνίες αναμετάδοσης από μεγάλα δίκτυα της καλωδιακής τηλεόρασης το κοινό του μπορούσε να φτάσει και τα 60 εκατομμύρια αμερικάνικα νοικοκυριά!
 
Σαν κανάλι οικονομικά ήταν αποτυχημένο, αφού το 2009 είχε υποχρεωθεί να απολύσει το 25% του προσωπικού του.
 
Η μεγάλη κίνηση
 
Αυτήν, λοιπόν, την παταγώδη αποτυχία την αγόρασε το γνωστό διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα προσφέροντας στον Αλ Γκορ 500 εκατομμύρια δολάρια!
 
Πρόκειται για το γνωστό κανάλι ιδιοκτησίας του εμίρη του Κατάρ, που από το 2006 εκπέμπει και ως Al Jazeera English όλο το 24ωρο από την Ντόχα του Κατάρ και είναι γνωστό για τις φιλο-Αλ Κάιντα θέσεις του και γενικότερα για την προπαγάνδα του υπέρ του ισλαμοφασισμού: «Για παράδειγμα, δείχνει συνέχεια πλάνα με τους νεκρούς στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, αλλά παραλείπει να πει ότι αυτές οι τραγικές απώλειες είναι αντίδραση στις επιθέσεις με ρουκέτες που χτυπάνε αδιακρίτως αμάχους στο Ισραήλ -μια απειλή που δεν θα αποδεχόταν καμιά κυβέρνηση στον κόσμο. Το AJ έχει αποκαλέσει “μαχητές της ελευθερίας” μέλη της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και της Αλ Κάιντα» (στο ίδιο).
 
Πέρα από την υποκρισία του δεξιού χεριού του ρωσόδουλου Κλίντον να πουλάει σε πετρελαιάδες το κανάλι που ούτε διαφημίσεις αμερικανικών εταιρειών πετρελαίου δεν έπαιζε, το πολιτικό χρώμα της κίνησης του Γκορ είναι ολοφάνερο.
 
Δεν ξέρουμε ποια απήχηση και αντίδραση θα έχει η εισβολή του Αλ Τζαζίρα στις ΗΠΑ. Ήδη, μόλις ανακοινώθηκε η εξαγορά, η γνωστή εταιρεία Time Warner αποφάσισε αμέσως να το αποκλείσει. Ο καιρός θα δείξει, αλλά οι ΗΠΑ είναι ήδη βαθιά διαβρωμένες από τις πολιτικές Κλίντον και Ομπάμα που είναι υπέρ του Πούτιν.
 
Άδικα οι εργαζόμενοι στο κανάλι του Γκορ τον στολίζουν με βαριά επίθετα και τον αποκαλούν «Αλ Γκορζίρα»;