ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ!

ψευτοΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένουν τους ναζιστές

Μετά τις χιτλερικού τύπου επιθέσεις της ναζιστικής συμμορίας της «Χρ. Αυγής» ενάντια σε μετανάστες μικροπωλητές σε Ραφήνα και Μεσολόγγι, και κάποιο επεισόδιο που είχε προηγηθεί με τραμπουκισμό ενός χρυσαυγίτη «βουλευτή» κατά μίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδρίασε στις 13/9 η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με θέμα την αντιμετώπιση της βίας της «Χ.Α.».

Πρόεδρος της συνεδρίασης ήταν ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης της ΝΔ και είχε ανακοινωθεί ότι θα συμμετέχουν ως μέλη οι βουλευτές Κυριάκος Βιρβιδάκης και Κώστας Γκιουλέκας (ΝΔ), Ευ. Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ), Μάρκος Μπόλαρης ΠΑΣΟΚ, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (Χρυσή Αυγή), Νίκος Τσούκαλης (ΔΗΜΑΡ) και Σπ. Χαλβατζής του ψευτοΚΚΕ.

Ο χρυσαυγίτης Ζησιμόπουλος δεν εμφανίστηκε για να διευκολύνει τους ΣΥΡΙΖαίους και το ψευτοΚΚΕ να ξεπλύνουν τη συμμορία του, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια. Άφαντος παρέμεινε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης και ο Μ. Μπόλαρης του ΠΑΣΟΚ, που δικαιολογήθηκε ότι ξέχασε την ώρα και την αίθουσα (!) Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ κρύφτηκε πίσω από την «αμνησία» του Μ. Μπόλαρη για να μην πάρει θέση, αφού δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από την ηγεσία του που να «αναπληρώνει» κάπως τη φυσική απουσία του εκπροσώπου του. Η κατάπτυστη αυτή μεθόδευση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ διευκόλυνε ακόμα περισσότερο τους ΣΥΡΙΖΑ-ψευτοΚΚΕ να δώσουν χέρι βοηθείας στους ναζιστές.

Στην επιτροπή λοιπόν παρουσιάστηκε σχέδιο ψηφίσματος κατά της «Χ.Α.» που υπερψηφίστηκε από τη ΝΔ και τους ΑΝ.ΕΛ, μισοψηφίστηκε από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ψευτοΚΚΕ ψήφισαν λευκό δηλαδή από πολιτική άποψη υπέρ τη Χρ. Αυγής (!!!).

Συγκεκριμένα το ψήφισμα έχει τα εξής σημεία:

Είναι φανερό ότι το ψήφισμα έχει στο επίκεντρο του τη βία των χρυσαυγιτών αφού καταλογίζει ευθύνες στην ηγεσία τους, και πέρα από διαπιστώσεις, καλεί σε κάποια υποτυπώδη μέτρα. Πρόκειται για την πρώτη έστω και κολοβή αντίδραση της βουλής στη ναζιστική συμμορία. Πρέπει να κάνει κανείς κριτική σε αυτό το ψήφισμα, για το ότι δεν στιγματίζεται η «Χ.Α» σα ναζιστική, και δεν μπαίνει το ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ για την οργανωμενη ρατσιστική βία της. Αλλά αυτή η κριτική δεν αποτελεί λόγο καταψήφισης του ψηφίσματος παρά μόνο αν αυτό έμπαινε σε αντιπαράθεση με ένα σωστότερο ψήφισμα. Όμως καμιά τέτοια κριτική δεν έγινε και κανένα άλλο ψήφισμα δεν αντιπροτάθηκε από αυτούς που ψήφισαν λευκό, δηλαδή που ουσιαστικά το καταψήφισαν.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόβαλε σαν αιτιολόγηση του λευκού το επιχείρημα ότι η βία έπρεπε να χαρακτηρίζεται στο κείμενο «ρατσιστική», πλασάροντας στα μέλη του το ψέμα ότι το ψήφισμα μπορεί να περιείχε κάποια υπόνοια για καταδίκη της βίας των «κινημάτων», δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, ή να άνοιγε το δρόμο σε μία τέτοια καταδίκη. Δεν μπορεί όμως να έχει έναν τέτοιο χαρακτήρα ένα ψήφισμα που καταγγέλλει μία συγκεκριμένη βία με ονοματεπώνυμο, δηλαδή τη βία της «Χρυσής Αυγής».

Για αυτό από την πρώτη στιγμή που ήρθε η είδηση στη δημοσιότητα ξέσπασε μία σειρά αντιδράσεων στον τύπο και στο ίντερνετ, με αποτέλεσμα να αναδιπλωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να «διορθώσει» τη ψήφο του εκ των υστέρων. Έτσι, με επίσημο δελτίο τύπου χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη (!!!) το ψήφισμα και «ερμηνεύει» την ψήφο του ως εξής : «Την ίδια στιγμή, όμως, προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία το γεγονός ότι η Επιτροπή αρνείται να κατονομάσει τη βία της Χρυσής Αυγής ως αυτό που είναι, δηλαδή ρατσιστική και φασιστική. Στο επίμαχο, λοιπόν, σημείο του κειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό (ενώ προφανώς υπερψήφισε το υπόλοιπο κείμενο)». Τίποτα δεν είναι προφανές σε μία ψήφο αν δεν δηλωθεί κατά την ίδια την ψηφοφορία. Πως είναι προφανές δηλαδή εκ των υστέρων ότι το λευκό δεν αφορούσε τα άλλα τρία σημεία; Αλλά σε κάθε περίπτωση τα υπόλοιπα τρία σημεία δεν έχουν κανένα νόημα, χωρίς το πρώτο και πιο βασικό σημείο του ψηφίσματος που είναι αυτό που καταδικάζει τη χρυσαυγίτικη βία; Είναι επίσης αποκαλυπτικό ότι σε κανένα σημείο της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ η «Χ.Α.» δεν χαρακτηρίζεται ως «ναζιστική συμμορία». Αυτούς τους χαρακτηρισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έχει για πλατιά χρήση, αλλά μόνο για περιορισμένη χρήση στον «κινηματικό» χώρο. Πρέπει να φτάσεις στην τελευταία φράση της μακροσκελούς ανακοίνωσης για να διαβάσεις μια φρασούλα για τους «νοσταλγούς του Χίτλερ» που ούτε εκεί κατονομάζονται, απλά υπονοούνται.

Την ίδια βρώμικη στάση και από μια άποψη χειρότερη κράτησε και η ΔΗΜΑΡ, παρόλο που αυτό το κόμμα το οποίο ξεπερνάει σε διπλοπροσωπία τον ΣΥΡΙΖΑ, κινήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση στο σκοτάδι και μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Δηλαδή, κάποια δημοσιεύματα εμφανίζουν τη ΔΗΜΑΡ να έχει υπερψηφίσει το σχέδιο, και κάποια άλλα να έχει ψηφίσει λευκό στο σημείο της βίας για τους ίδιους λόγους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφού όμως τα επίσημα πρακτικά σκανδαλωδώς δεν έχουν κυκλοφορήσει, και ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, ανάλογη με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει, εμείς κρατάμε το μόνο αναμφισβήτητο στοιχείο που υπάρχει για τη στάση της ΔΗΜΑΡ στη συνεδρίαση και που είναι η τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ν. Τσούκαλη όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της «Δημοκρατικής Αριστεράς», ο οποίος έκανε έκκληση να πέσουν οι τόνοι (!!!) για τη «Χ.Α.» γιατί δεν είναι ακόμα …έτοιμο το έδαφος. Συγκεκριμένα είχε ένσταση (!!!) για την παραπομπή του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής και είπε σχετικά τα εξής: «Κύριε Πρόεδρε, έχω κατ’ αρχήν μια επιφύλαξη, με τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής αυτού του θέματος. Έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να το σηκώσουμε τόσο πολύ σε τόσο ψηλό επίπεδο, δίχως να έχουν προηγηθεί κάποια πράγματα από κάτω. Η πρότασή μου, η Επιτροπή Θεσμών … 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής) : Γι’ αυτό βλέπετε και λέμε «στο μέλλον και εφόσον συνεχιστούν». 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ : Απλώς το καταθέτω ως προβληματισμό, αν αποφασιστεί από την Επιτροπή, δεν θα έχω αντίρρηση. Η πρότασή μου είναι, σε επίπεδο Βουλής, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να ασχοληθεί θεσμικά, συγκροτημένα με το θέμα και να προτείνει, να καταλήξει σε συμπεράσματα, τα οποία θα αφορούν πλέον το σύνολο της ελληνικής δημοκρατίας και όχι μόνο της Βουλής. Για παράδειγμα, η συλλογική μνήμη πώς επανέρχεται; Επανέρχεται με τα σχολεία, με τη διδασκαλία. Επανέρχεται και θα τολμήσω να το πω, με αναβάθμιση των εορτών συλλογικής μνήμης. Δηλαδή, Καλάβρυτα, Δίστομο και όχι οι γνωστές τυπικές εκδηλώσεις, αλλά παρουσία συλλογική, θεσμική της Βουλής και με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Το 2013, να χαρακτηριστεί από τη Βουλή, από την Κυβέρνηση, δεν ξέρω ακριβώς, ως έτος κατά του φασισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας, που σημαίνει ότι όλο το πολιτικό, θεσμικό οικοδόμημα, θα αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Θεσμική θωράκιση>>.

Με λίγα λόγια ο Ν. Τσούκαλης εκπροσωπώντας τη ΔΗΜΑΡ, έκανε ότι μπορούσε για να στρέψει την αιχμή του ζητήματος μακριά από την καταγγελία της ναζιστικής συμμορίας, μιλώντας για πρόβλημα θεσμών, και όχι για πρόβλημα των συγκεκριμένων ναζιστών, που έχουν συγκροτήσει τη συγκεκριμένη δολοφονική συμμορία, για την οποία πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Ασφαλώς η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει καθόλου να πάει το θέμα στην Ολομέλεια όπου θα αναγκαστούν όλοι να πάρουν θέση μπροστά στον ελληνικό λαό.

Έτσι, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ είχαν διαφόρων ειδών «προβληματισμούς» σχετικά με το κατά πόσο και μέχρι που και με ποιον τρόπο θα τη στρίψουν από την καταγγελία των ναζιστών της «ΧΑ». Από την άλλη το ψευτοΚΚΕ, που είναι πάντα το πιο «συνεπές» σοσιαλφασιστικό κόμμα, δεν είχε κανενός τέτοιου είδους προβληματισμό, και ψήφισε λευκό σε όλα τα σημεία, συστήνοντας με κυνισμό «ψυχραιμία» και «στάση αναμονής». Δηλαδή, τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής δολοφονικής βίας πρέπει να περιμένουν και να παραμείνουν ψύχραιμα. Αφού για το ψευτοΚΚΕ η ναζιστική «Χρ. Αυγή» δεν είναι τίποτα άλλο από άλλο ένα γρανάζι του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο θα τσακιστεί μαζί με το καπιταλιστικό σύστημα. Οπότε, με αυτή τη λογική, δεν χρειάζεται κανένα δημοκρατικό μέτωπο κατά του ναζισμού. Με αυτό τον τρόπο, το ψευτοΚΚΕ καταπατάει τις στοιχειώδεις αρχές του δημοκρατισμού, και λειτουργεί σαν η πιο αποτελεσματική ασπίδα απέναντι στους ναζιστές.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόσο δεν ήταν τυχαίο που ΣΥΡΙΖΑ και ψευτοΚΚΕ έχουν σφιχταγκαλιαστεί με τους ναζιστές στο συριζαίικο κίνημα «δεν πληρώνω» στα διόδια, και στην καπελωμένη από το ΠΑΜΕ απεργία της Χαλυβουργίας του Ασπροπύργου.

Τελικά, εμφανίστηκαν να διασώσουν το ψήφισμα που κινδύνεψε να μην περάσει, η απρόθυμη ψήφος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (!), δηλαδή ο εθνικοφασίστας Π. Καμμένος, που δεν ήθελε να εκτεθεί σαν φιλοχρυσαυγίτης στη βάση της ΝΔ στην οποία θέλει να διεισδύσει, και αυτή της ίδιας ΝΔ που δεν είχε όμως κεντρική στήριξη αφού ο Σαμαράς δεν βγήκε να χαιρετίσει το ψήφισμα, ούτε να καταγγείλει το ΠΑΣΟΚ και την ψευτοαριστερά για τη στάση τους.

Γενικά, καμία πολιτική δύναμη της Βουλής δεν έδειξε ενθουσιασμό για αυτό το ψήφισμα το οποίο φαίνεται ότι είχε στόχο να καθησυχάσει την Ευρώπη σαν δείγμα «καλής πρακτικής» του ελληνικού κράτους απέναντι στο ναζιστικό έκτρωμα.

Στην ουσία οι φιλοναζιστικές ηγεσίες των έξι κομμάτων διέσωσαν για άλλη μια φορά τους ναζιστές, όπως τους έχουν προστατεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αυτοί οι ίδιοι που τους γιγάντωσαν και τους έφεραν στη Βουλή. Αυτοί τους κρατάνε στη νομιμότητα, αυτοί τους έβαλαν στα τραπέζια τους για να μοιράσουν τον τηλεοπτικό χρόνο μαζί τους σε κάθε εκλογική μάχη, αυτοί τους δίνουν χρόνο σε όλα τα δελτία ειδήσεων ενώ έπρεπε το ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο να τους αφαιρέσει αυτή τη δυνατότητα από την ώρα που έδειραν συνομιλητή τους σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή και υποστήριξαν την πράξη τους. Αλλά βαθύτερα αυτοί άφησαν ανοιχτό το έδαφος να καλλιεργηθεί στους εργάτες το ρατσιστικό μίσος όταν επέτρεψαν τα μαύρα και σπασμένα μεροκάματα για τους μετανάστες, αυτοί άφησαν ανοιχτά τα σύνορα ακόμα και στην κορύφωση της κρίσης και συνωθούσαν τους μετανάστες στο κέντρο της πρωτεύουσας για να πλασσάρουν τους χρυσαυγίτες σαν δήθεν προστάτες του ντόπιου πληθυσμού από την εγκληματικότητα, αυτοί έχουν μαζί με τους ναζιστές κοινό αίτημα να καταργηθεί η συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» για να έλκουν στη χώρα μας τα μεταναστευτικά ρεύματα και μετά να τα σπρώχνουν μέσα από τα τρύπια σύνορα της Ελλάδας στην Ευρώπη για να γεμίσουν και οι ευρωπαϊκές χώρες πολλές ρωσόδουλες Χρυσές Αυγές. Αυτά γιατί έχουν όλοι μαζί ένα κοινό στρατηγικό προσανατολισμό, και αυτός είναι να δέσουν τη χώρα πισθάγκωνα στο άρμα της νεοναζιστικής Ρωσίας του Πούτιν. Ο Κασιδιάρης δεν χάνει ευκαιρία μέσα και έξω από τη Βουλή να δηλώνει πόσο αναγκαία είναι η συνεργασία με τη Ρωσία σε όλα τα επίπεδα ενώ έφτασε στο σημείο να αποκαλύψει την ξενοδουλεία του όταν μιλώντας στη Βουλή στις 26.9 ζήτησε να εγκατασταθεί ρώσικος στρατός στην Ελλάδα τάχα για να προστατέψει τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης. Το σχετικό βίντεο κυκλοφορεί στο you tube http://www.youtube.com/watch?v=8Cuphs4vmvQ .

Η ΟΑΚΚΕ θα συνεχίσει να καλεί στη δημιουργία ενός πλατιού αντιφασιστικού μετώπου βασικά από τα κάτω, όσο οι πάνω ηγεσίες των κομμάτων που βρίσκονται και μέσα και έξω από τη Βουλή (εκτός από την ΟΑΚΚΕ) είναι όλες στην ουσία ρωσόδουλες και γι αυτό φιλοναζιστικές. Το αντιφασιστικό μέτωπο πρέπει να ξεσκεπάσει το πολιτικό καθεστώς απαιτώντας από αυτό να απαγορεύσει με πολιτική και νομική απόφαση τη συμμορία πράγμα που αυτό, όπως αποδείχτηκε περίτρανα και με το πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής, με τίποτα δεν θέλει να κάνει. Το κυριότερο γενικά που πρέπει να κάνει το αντιφασιστικό μέτωπο σε αυτή τη φάση δεν είναι να αποκαλύψει το αποκρουστικό πρόσωπο των ναζί της Χ.Α στις μάζες. Αυτό το κάνει λίγο πολύ και ο αστικός τύπος. Άλλωστε και οι ίδιοι οι ναζιστές διαφημίζουν ένα μέρος από τη ρατσιστική μπόχα τους. Το κυριότερο είναι να αποκαλύψει πως το καθώς πρέπει καθεστώς υποστηρίζει τους ναζιστές, ιδιαίτερα πως τους αβαντάρει η δύναμη που υποτίθεται πως θα έπρεπε να τους αντιταχθεί, η λεγόμενη αριστερά.