Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΠΑΛΤΑ

 

Απόψε το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία "Παιδεία 2015'' με κεντρικό σύνθημα <<Όχι «Μπαλτά» στην Παιδεία>>. Παραβρέθηκαν σε αυτή περισσότεροι από 1000 πολίτες κυρίως εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Η συγκέντρωση ήταν συνέχεια της χθεσινής επίσης μαζικής συγκέντρωσης  της Πρωτοβουλίας στο κλειστό γήπεδο "Σπύρος Λούης" στο Μαρούσι. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στη βάση του κίνημα  αντίστασης στο φασιστικής έμπνευσης και καταστροφικό νομοσχέδιο που ψηφίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκπαίδευση.

 Αυτή η πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που αποτελούν την ηγεσία της και τις όποιες πολιτικές και ιδεολογικές απόψεις διαπερνούν την τελευταία, ήρθε να εκφράσει στη δοσμένη στιγμή  την οργή όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών εκπαιδευτικών που με έκπληξη και ανησυχία βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεχαρβαλώνει ό,τι προοδευτικό έχει επιβιώσει στην  ήδη κατατραυματισμένη ελληνική εκπαίδευση. Για το λόγο αυτό συμμετείχε σε αυτή τη συγκέντρωση και η ΟΑΚΚΕ και μοίρασε την παρακάτω προκήρυξη, η οποία έγινε δεκτή με πολύ ενδιαφέρον από τους συγκεντρωμένους. 

 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Χρειάζεται πραγματικά μια μεγάλη συστράτευση όχι μόνο των ανθρώπων της εκπαίδευσης, αλλά όλου του λαού για να ακυρωθεί η απόπειρα αυτή της κυβέρνησης να δώσει με αυτό το νομοσχέδιο ένα καταστροφικό χτύπημα στην εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το νομοσχέδιο Μπαλτά είναι μόνο η αρχή μια ευρύτερης καταστροφικής εκστρατείας που προετοιμάζει ο  ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικοί του σύμμαχοι μέσα και έξω από την κυβέρνηση.

Μερικοί από όσους αντιδρούν σε αυτό το νομοσχέδιο λένε ότι αυτό οφείλεται σε ιδεοληψίες και σε προχειρολογίες του ΣΥΡΙΖΑ ή ότι θέλει να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους. Αυτές οι απόψεις υποτιμούν τον κίνδυνο που κρύβεται πίσω από αυτήν την εκπαιδευτική  αντιμεταρρύθμιση. Πιο σωστά βλέπουν εκείνοι που μιλάνε για συνειδητή πολιτική GREXIT.

Στην ουσία δηλαδή δεν πρόκειται μόνο για ένα αντιμεταρρυθμιστικό πλήγμα στην εκπαίδευση, ούτε καν πρόκειται κυρίως γι αυτό. Πρόκειται για ένα μέρος ενός πολύ ευρύτερου σχεδίου μορφωτικού, παραγωγικού και πολιτικού εκβαρβαρισμού της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι ΑΝΕΛ, όπως και το λεγόμενο ΚΚΕ, όπως και οι ναζιστές της ΧΑ, που στα βασικά συμπαρατάσσονται με αυτήν την κυβέρνηση, έχουν όλοι εδώ και πολλά χρόνια έναν κοινό στόχο: να αποκόψουν  τη χώρα μας από τον ανεπτυγμένο και δημοκρατικό ευρωπαϊκό παραγωγικό, πολιτιστικό και πολιτικό χώρο και να τη μετατρέψουν σε μια ιδιότυπη αποικιακή βάση του ρωσοκινεζικού νεοναζιστικού άξονα μέσα στην ΕΕ αλλά στην ουσία ενάντια σε αυτήν.
Για να γίνει η Ελλάδα μια τέτοια ιδιόμορφη σύγχρονη αποικία πρέπει να εξοντωθεί η σύγχρονη βιομηχανική και τεχνολογική της βάση, οπότε να περιοριστούν αριθμητικά και ποιοτικά οι επιστήμονες ειδικοί κυρίως αυτοί της παραγωγής και της έρευνας, αλλά και το τεχνικά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό. Ταυτόχρονα πρέπει να περάσει στην εκπαίδευση η ιδεολογία του σοφού ανθρωπιστή νεοέλληνα, κληρονόμου στη μορφή της ελληνικής αρχαιότητας και στην ουσία του ορθόδοξου βυζάντιου ο οποίος θα είναι βυθισμένος στις απολαύσεις της αυθεντικής ζωής μακριά και ενάντια από το δυτικό τεχνικό πολιτισμό του οποίου θα καταναλώνει τα χυδαία προϊόντα αλλά δεν θα τα παράγει. Από αυτήν την εκπαίδευση μπορεί να προκύψει μόνο ένας ανίκανος και υποκριτής  κρατικός υπάλληλος, υπηρέτης ενός εντελώς κυνικού και αμείλικτου διπλού δυνάστη, κατασκευαστή υπερσύγχρονων όπλων και μαιτρ της διπλωματικής ίντριγκας, κατόχου απέραντης γης και φτηνών εργατών όπως είναι τα νέα ρωσοκινέζικα αφεντικά.

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα παλιό και καλοδουλεμένο σχέδιο, ουσιαστικά από κοινού με το ψευτοΚΚΕ και σ’ ένα σημαντικό βαθμό το έχει ήδη εφαρμόσει στην εκπαίδευση εδώ και 20 χρόνια, με την ανοχή ή ακόμα και τη συνεργασία των ηγετών των υποτιθέμενων φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρά τις αντιστάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας στις  βάναυσες επιθέσεις  των ψευτοαριστερών και ψευτοαναρχικών συμμοριών των ανατολικών νεοκαλόγερων καταστροφέων. Τώρα το μαύρο αυτό μπλοκ, όντας στην εξουσία, περνάει εντελώς απερίσπαστα σε εφαρμογή όλου του προγράμματός του σε συνεργασία τώρα πια και με τους πιο ελεεινούς σοβινιστές και εθνορατσιστές που είναι ανοιχτοί λάτρεις της πουτινικής Ρωσίας και γι αυτό το λόγο είναι λυσσαλέα αντιευρωπαίοι.

Γι αυτό το λόγο η εισαγωγή μέσω του νομοσχεδίου των «ημετέρων» στα ΑΕΙ και στα σχολεία δεν είναι ο σκοπός αλλά το μέσο με το οποίο θα επιτευχθεί ο πλήρης έλεγχος της εκπαίδευσης από το νεοαποικιακό σκοταδιστικό μέτωπο, μέτωπο και καταστροφής, υποτέλειας αλλά και διαφθοράς. Σε αυτό το μέτωπο πρέπει να περάσουν όλα στην εκπαίδευση, γι αυτό πρέπει να καταργηθούν τα Συμβούλια στα Πανεπιστήμια, γι αυτό πρέπει οι φαιο-«κόκκινοι» κομματικοί στρατοί να ορίζουν και να «αξιολογούν» αυτοί και κανένας άλλος τις διοικήσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό, γι αυτό πρέπει να καταστραφεί κάθε θεσμικός και αξιολογικός δεσμός με τα δυτικά πανεπιστήμια, γι αυτό πρέπει να καταργηθεί η καίρια για την ανάπτυξη της χώρας και για τη μόρφωση και απασχόληση της φτωχότερης νεολαίας μέση τεχνική εκπαίδευση, γι αυτό πρέπει να καταργηθούν τα πειραματικά σχολεία που είναι οι μοναδικοί επιβιώσαντες πιλότοι ποιοτικής εκπαίδευσης στο σαπισμένο σχολείο, γι αυτό πρέπει σταδιακά να στραγγαλιστούν μέχρι τελικής εξόντωσης τα ιδιωτικά σχολεία ή να υπαχθούν απόλυτα στο κράτος των εγκάθετων της νεοαποικιοκρατίας, γι αυτό αναγγέλλεται η μείωση των ωρών της λογοτεχνίας υπέρ της κούφιας κοινωνιολογίας κλπ, κλπ.

Και επειδή αυτά τα πράγματα και άλλα χειρότερα που έρχονται δεν μπορούν να περάσουν εύκολα από έναν λαό, που, παρόλα τα αδύνατα σημεία του δεν ήταν ποτέ επιρρεπής στην πολιτική δικτατορία, αλλά αντίθετα έχει βαθιές αγωνιστικές δημοκρατικές παραδόσεις, η κυβέρνηση των εγκαθέτων του Πούτιν και οι φίλοι της, είναι υποχρεωμένοι να πάνε στο φασισμό, που σημαίνει στην πιο ξετσίπωτη εθνολαϊκίστικη αντιευρωπαϊκή δημαγωγία και στην ωμή πολιτική βία. Γι αυτό φέρανε αυτό το νομοσχέδιο χωρίς καθόλου διαβουλεύσεις για τις οποίες σκίζονταν όταν ήταν στην αντιπολίτευση και κυρίως γι αυτό ταπείνωσαν προηγούμενα όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα βάζοντας τους νεοκαλόγερους και τους λούμπεν φίλους τους να  πετάξουν καθηγητές και φοιτητές έξω από τους πιο συμβολικά ισχυρούς πανεπιστημιακούς χώρους  -σαν μια καθαρά εξωτερική κατοχική δύναμη-  στερώντας τους ακόμα και το δικαίωμα της χρήσης του πανεπιστημιακού  ασύλου για να διαμαρτυρηθούν γι αυτήν την έξωση.
Με όλα αυτά θέλουμε να πούμε ότι οι εμπνευστές αυτού του νομοσχέδιου, κόντρα ακόμα και στις διαθέσεις της ψηφοφορικής βάσης τους, ετοιμάζουν να υποδουλώσουν τα πανεπιστήμια και τα σχολεία γιατί ετοιμάζουν γενικότερη πολιτική δικτατορία, ετοιμάζουν οικονομική καταστροφή, και κυρίως ετοιμάζουν μια τέτοια εθνική υποτέλεια που η χώρα μας δεν θα την έχει ζήσει ποτέ μετά τη ναζιστική κατοχή. Αυτοί οι υποκριτές καταγγέλλουν τη ναζιστική κατοχή σαν μια σύγχρονη γερμανική υπόθεση για να στείλουν το λαό και το έθνος μας στην αγκαλιά των νέων χίτλερ ρώσων και κινέζων σοσιαλιμπεριαλιστών.

Να γιατί θωρούμε ότι ο αγώνας ενάντια στον κυβερνητικό «μπαλτά» πρέπει να αποκτήσει το μεγαλύτερο δυνατό πλάτος και ακόμα μεγαλύτερη ένταση και πρέπει να γίνει αδιάκοπος ώσπου η χώρα να βρει ξανά τα Πανεπιστήμιά της όχι απλά σαν μεταφορείς και παραγωγούς γνώσης αλλά σαν καταφύγια της ελεύθερης δημοκρατικής σκέψης και δράσης. Για την ΟΑΚΚΕ το βασικό είναι ότι ο πιο τίμιος, ο πιο δημοκρατικός, ο πιο αφοσιωμένος στη δουλειά του κόσμος της εκπαίδευσης έχει πολύ θυμώσει με τα βρώμικα νομοθετήματα της νέας κυβέρνησης και αρχίζει να ξεσηκώνεται. Όλο το ζήτημα είναι αυτός ο αγώνας  να προκόψει και να οργανωθεί σε κάθε χώρο εκπαίδευσης και κεντρικά  σε δημοκρατική βάση.

Αθήνα 12/05/2015