Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕ ΣΟΣΙΑΛ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΡΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ “ΝΕΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ” - ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΟΦΙΛΗ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΕΣΡ!

  • Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022

Στις 21.3.2022 σε άσχετο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια χειρός του υπουργού Εσωτερικών Βορίδη κατάθεσε τροπολογία για την «ευθύνη του τύπου», δηλαδή για την κατάργηση της ελευθεροτυπίας στη χώρα, η οποία ψηφίστηκε την αμέσως επόμενη μέρα στην Ολομέλεια.

Η τροπολογία προβλέπει ότι προϋπόθεση για την κυκλοφορία οποιασδήποτε έντυπης εφημερίδας στη χώρα είναι να έχει διευθυντή έκδοσης και διευθυντή σύνταξης, επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέλη επαγγελματικών ενώσεων δημοσιογράφων (δηλ κατά κύριο λόγο της ΕΣΗΕΑ, και εναλλακτικά των λιγοστών περιφερειακών-επαρχιακών επαγγελματικών ενώσεων). Η ποινή για όποιον δεν συμμορφώνεται είναι πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10000) ευρώ το οποίο επιβάλλεται από το διακομματικό ΕΣΡ, αναρμόδιο για τον τύπο, αλλά με εμπειρία στην επιβολή φίμωτρων. Το πρόστιμο βεβαιώνεται στην Εφορία κατά του εκδότη. Η πρωτοφανής ρύθμιση της φασιστικής φίμωσης έχει άμεση ισχύ από 1η Απριλίου 2022. Είναι στ' αλήθεια πρωτοφανές να επιβάλλεται με νόμο σε κάθε εφημερίδα διευθυντής σύνταξης και υπεύθυνος ύλης που όχι μόνο πρέπει να είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος αλλά και μέλος επαγγελματικής ένωσης!!! Με αυτό το νόμο η ΟΑΚΚΕ δεν έχει τη δυνατότητα από σήμερα να εκδίδει, να κυκλοφορεί και να διανείμει τη Νέα Ανατολή! Κάτω από αυτές τις περιστάσεις το μόνο που μπορεί να κάνει η ΟΑΚΚΕ, αν δεν μπουν εμπόδια σε αυτό, είναι να μετατρέψει την εφημερίδα της σε περιοδικό, κάτι που θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος.

Η πραξικοπηματική αυτή τροπολογία, που υποτίθεται ότι αφορά τη διαφάνεια και την προστασία των θυμάτων συκοφαντικής δυσφήμησης μέσω του τύπου, δεν εμποδίζει μόνο την έκδοση της Νέας Ανατολής και γενικά κάθε πολιτικής εφημερίδας την οποία εκδίδει ένας πολιτικός φορέας που δεν έχει δυο επαγγελματίες της ΕΣΗΕΑ να παίρνουν την ευθύνη της διεύθυνσης της, έχει μια πολύ ευρύτερη φασιστική διάσταση: υποχρεώνει με αυτήν και και με άλλες διατάξεις του τη συντριπτικά μεγαλύτερη μερίδα των ελληνικών εφημερίδων να υπάγονται στον πειθαρχικό έλεγχο κυρίως της ΕΣΗΕΑ, δηλαδή του ψευτοΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων σοσιαλφασιστών που ως τα σήμερα κυριαρχούν στην ΕΣΗΕΑ, και στο διοικητικό έλεγχο του ΕΣΡ σε όργανα δηλαδή που το φιλορώσικο παρακράτος έχει ισχυρές θέσεις. Επειδή ο τοπικός και περιφερειακός τύπος χτυπιέται επίσης άμεσα από αυτό το νόμο και διαμαρτυρήθηκε, με “νομοτεχνική βελτίωση” του δόθηκε παράταση ενός έτους, και η “εναλλακτική λύση” οι διευθυντές της σύνταξης δημοσιογράφοι να είναι μέλη επαγγελματικών ενώσεων εκδοτών! *

Πιστεύουμε ότι το νομοθετικό αυτό πραξικόπημα έρχεται από την ηγεσία Μητσοτάκη ακριβώς στη στιγμή που η Ρωσία έχει το εξής πρόβλημα στην Ελλάδα: Ενώ ήταν η χώρα στην οποία η Ρωσία είχε το μεγαλύτερο και ηγετικά πιο αφοσιωμένο πολιτικό στρατό της σε όλη την Ευρώπη (άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ, ψευτοΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, Ελληνική Λύση, Χρυσαυγίτες-Κασιδιάρηδες, συν τις φιλορώσικες φράξιες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ) οπότε και τη συμπάθεια της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, η ρώσικη εισβολή βρήκε το λαό σε θέση να την παρακολουθήσει ζωντανά και σε πλήρη πολιτική εδησεογραφία. Αυτό έγινε επειδή τα βασικά κανάλια, πλην του ρώσικου ΟΡΕΝ, είναι στα χέρια των ντόπιων και ευρωπαιόφιλων και γι αυτό σχετικά πιο δημοκρατικών κομματιών της αστικής τάξης, και όχι των ρωσόφιλων που παρά τα πραξικοπήματα ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσαν να πάρουν μόνο το ΟΡΕΝ. Ταυτόχρονα η ρωσόδουλη ηγεσία της ΝΔ και εν μέρει αυτή του ΚΙΝΑΛ ήταν υποχρεωμένες να μιλάνε υπέρ της Ουκρανίας και κατά της Ρωσίας για να μπορεί η χώρα να εμφανίζεται σαν συνεπές μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ώστε να μπορεί να συνεχίζει να βάζει σφήνες ανάμεσα στην Τουρκία και τη Δύση για να τη στέλνει στην αγκαλιά της Ρωσίας. Ετσι οι συσχετισμοί γίνονταν πολύ επικίνδυνοι για τη Ρωσία και τους ντόπιους λακέδες της. Μάλιστα γίνονταν τόσο επικίνδυνοι που το ρώσικο υπουργείο εξωτερικών αναγκάστηκε με την εκπρόσωπο του να καταγγείλει έξαλλη τον …αντιρωσισμό στην ως τώρα υπάκουη χώρα. Πιστεύουμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η στιγμή και ο πραξικοπηματικός τρόπος που πέρασε ο φασιστικός νόμος, δηλ με τροπολογία που ήρθε νύχτα και ψηφίστηκε την επόμενη σε άσχετο νόμο. Είχε κάθε λόγο η συμμορία Μητσοτάκη-Δένδια να δώσει στους ρωσόφιλους τον έλεγχο του τύπου (θα πάνε στη συνέχεια και στο διαδίκτυο) επειδή μοιραία θα εμφανιστούν οι νέοι συσχετισμοί. Μέσα στα πλαίσια αυτά είναι και το χτύπημα στην εφημερίδα της ΟΑΚΚΕ, δηλαδή του εντύπου της πιο συνεπούς και μαχητικής γραμμής ενάντια στους νέους Χίτλερ του Κρεμλίνου, ακριβώς τη στιγμή που αυτή η γραμμή και κυρίως η ίδια η ΟΑΚΚΕ δικαιωνόταν στα μάτια πολλών δημοκρατικών και αριστερών ανθρώπων, πολλοί από τους οποίους πίστευαν ως χθες με κάθε ειλικρίνεια ότι είχαμε εμμονές και κυνηγούσαμε ανεμομύλους.

Είναι κι αυτό ένα δείγμα του σε ποιο στρατόπεδο ανήκει πραγματικά η ηγεσία Μητσοτάκη. Υπάρχουν κι άλλα πιο χτυπητά, όπως πχ ότι την ώρα που ανοίγει ο ευρωπαϊκός αγωγός για την ενεργειακή απεξάρτηση από τους ρώσους νεοναζί, και αφού η κυβέρνηση έχει μόλις δώσει τον πλωτό σταθμό για το υγροποιημένο φυσικό αέριο στον Κοπελούζο της Γκάζπρομ, ο Μητσοτάκης κανονίζει να πάρει η Ευρώπη ηλεκτρικό ρεύμα μέσω ενός καλωδίου από την Αίγυπτο υπό την επίσης ρωσόφιλη ηγεσία Σίσι, έργο που αναλαμβάνει επίσης ο Κοπελούζος, ή πχ στηρίζει το Σαββίδη και Ριμπολόβλεφ για να μην μπουν στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά των ρώσων, καλύπτει ιδιαίτερα το ΟΡΕΝ που ελίσσεται και κάνει το πρωί το φίλο των βομβαρδιζόμενων ουκρανών και μετά τις 12 βάζει τους Συριζαίους να καθαρίζουν τη γραμμή. Εννοείται αρνείται να δώσει οποιοδήποτε αποτελεσματικό όπλο στην Ουκρανία κυρίως τους ΤΟΡΜ1 και τους παροπλισμένους S300, και ρίχνει στη ΝΔ τη γραμμή να μην δίνει οποιαδήποτε πολιτική μάχη για την αποκάλυψη του καλυμένου ή ανοιχτού φιλοπουτινισμού της σοσιαλφασιστικής ψευτοαριστεράς και των σοβινοφασιστών.

Προς το παρόν η φίμωση αφορά την έντυπη έκδοση της εφημερίδας, αλλά από τη στιγμή που άνοιξε ο δρόμος, τίποτα δεν εμποδίζει νέες τέτοιου τύπου ρυθμίσεις και για το ίντερνετ.

Η κατάπτυστη ρύθμιση πέρασε με την ψήφο της ΝΔ και το παρόν του ΚΙΝΑΛ του Ανδρουλάκη που ζήτησε επέκταση των ρυθμίσεων και στο ίντερνετ. Το ίδιο ζήτησε και το ψευτοΚΚΕ που καταψήφισε**. Σύσσωμο το σοσιαλφασιστικό μέτωπο της ψευτοαριστεράς (ψευτοΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25) καταψήφισε μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθεί για το έγκλημα, αφού η κυβέρνηση παραδίνει σ’ αυτό ουσιαστικά τα κλειδιά της φίμωσης του τύπου, παρόλο που υποκριτικά διαρρηγνύει τα ιμάτια της ότι δεν τα θέλει, αφού με νόμο πια τοποθετούνται χωροφύλακες στον τύπο το διακομματικό ΕΣΡ, και τα ελεγχόμενα από αυτή συνδικάτα με πρώτη και καλύτερη την ΕΣΗΕΑ που ξέρει να υπερασπίζεται κυρίως την «ανεξάρτητη δημοσιογραφία» του Sputnik, και του RussiaToday ενώ προσφάτως έφτασε να απειλήσει την ελεύθερη λειτουργία της ιντερνετικής σελίδας HellenicHoaxes υπέρ του Μπογιόπουλου ***. Καταψήφισε και η φασιστική Ελληνική Λύση για να μην στιγματίσει την κυβερνητική ηγεσία για το φασιστικό της έκτρωμα αφού το να πλασάρει τη φιλοευρωπαϊκή της βιτρίνα είναι το πιο σημαντικό καθήκον της σήμερα για να μπορέσει να υπηρετεί τα ρώσικα συμφέροντα μέσα στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι προάγγελος της φίμωσης ήταν η ρύθμιση που θεσπίστηκε υποτίθεται για να αντιμετωπίσει τα fakenews για την πανδημία με ένα ευρύ και αόριστο πεδίο απαγόρευσης για κάθε είδηση που «είναι ικανή» να προκαλέσει ανησυχία για την εθνική οικονομία, την αμυντική ικανότητα ή τη δημόσια υγεία (όχι τυχαία τελευταία στη σειρά).

Το ρωσόδουλο καθεστώς της χώρας εμπνέεται από τον πουτινισμό και βαδίζει στα χνάρια του. Η τροπολογία της ντροπής είναι το πρώτο λιθαράκι σε θεσμικό επίπεδο της διακομματικής δικτατορίας που εδραιώνεται στη χώρα. Σε συνθήκες τρίτου παγκόσμιου πολέμου, με τη νεοχιτλερική Ρωσία σε επίθεση, πρώτος και κύριος στόχος της είναι η φωνή της ΟΑΚΚΕ.

Καλούμε όλους τους δημοκράτες να καταγγείλουν τη φασιστική επιχείρηση της φίμωσης της ΟΑΚΚΕ μέσα από την απαγόρευση της έκδοσης της εφημερίδας της, αλλά και την κτηνώδη επίθεση ενάντια στην ελευθεροτυπία στη χώρα. Η φίμωση δεν θα περάσει!

 

https://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Psifisthenta-Nomoschedia?law_id=e3d172eb-c9fe-476a-a546-ae5501825291-Τροπολογία 1248/124 21.3.2022,

   https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/11910642.pdf -άρθρο 110 του Νόμου, όπως μεταφέρεται από τα επίσημα πρακτικά

** https://www.amna.gr/home/article/633723/Bouli-Psifistike-to-polunomoschedio-me-tis-ruthmiseis-gia-tin-ethniki-suntaxi-ton-omogenon

*** https://www.esiea.gr/i-esiea-sxetika-me-tin-anagkaiotita-ti/

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE