Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ

  • Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023

 

Ευχόμαστε μια νέα χρονιά με αισιοδοξία και αντοχή για όλο το λαό, για όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους, για όλους τους επαναστάτες που θέλουν ένα κόσμο δίχως καταπίεση και εκμετάλλευση. 

Αυτή η χρονιά όλα δείχνουν ότι θα είναι μία από τις πιο δραματικές, ίσως και η πιο δραματική μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου.

 Περιμένουμε ότι ο ρωσοκινέζικος νεοναζιστικός Άξονας θα κρατάει με το ένα χέρι το μαχαίρι και θα το στρίβει σαδιστικά στο καταματωμένο κορμί της Ουκρανίας, ενώ θα κρατάει με το άλλο χέρι τις ενεργειακές καρωτίδες όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου εκβιάζοντας την ότι αν δεν υποκύψει και δεν παραχωρήσει την Ουκρανία στο βασανιστή της θα την ανατινάξει οικονομικά και πολιτικά. Βεβαίως δεν είναι μία πάλη ανάμεσα στον Άξονα και στην Ευρώπη. Είναι μία πάλη στην οποία ο Άξονας καθοδηγεί αυτή τη στιγμή τις φασιστικές δυνάμεις, τις δικτατορίες, τα αντιδραστικά καθεστώτα και τις πιο βάναυσες ταξικές δυνάμεις, όχι μόνο στον Τρίτο Κόσμο, αλλά και μέσα στην Ευρώπη και μέσα στη Δύση, για να τον ενισχύσουν στο βασικό στόχο αυτής της φάσης της επίθεσης του, που δεν είναι άλλος από τη διάσπαση της Ευρώπης. Γι αυτό το στόχο επιχειρούν να βάζουν σφήνες ανάμεσα σε ξεχωριστές χώρες αλλά και μέσα στους ίδιους τους λαούς καθώς και να δυναμώνουν την επίθεση των πιο αντιδραστικών κομματιών της αστικής τάξης ενάντια στα λιγότερο αντιδραστικά ή και στα δημοκρατικά, ενώ σε διεθνές επίπεδο βάζουν σφήνα ανάμεσα στις δημοκρατικές χώρες και τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης, της βόρειας Αμερικής και του Δυτικού Ειρηνικού. 

 Το αν θα πετύχουν σε αυτή τη μεγάλη επιχείρηση διάσπασης και κυρίως το αν θα έχουν αρκετά ισχυρές τις πέμπτες φάλαγγες τους στη Ευρώπη, θα κρίνει το αν θα έχει έρθει η ώρα να εξαπολύσουν τον ανοιχτό καθολικό πόλεμο κατάκτησης και υποδούλωσης της Ευρώπης.

Η ενότητα αυτή τη στιγμή των λαών, των χωρών και του προλεταριάτου σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στη Δύση, απέναντι στο νεοχιτλερικό Άξονα, και η ενότητα των λαών των ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών με τα λαϊκά, απελευθερωτικά, αντιαποικιακά και αντιφασιστικά κινήματα του Νότου, είναι αυτά που θα κρίνουν την έκβαση αυτής της μάχης, θα είναι ο παράγοντας που θα παίξει τον αποφασιστικό ρόλο για το αν θα μπορέσει να αναχαιτιστεί ο άξονας. 

 Μέσα σε αυτές τις ζοφερές συνθήκες, η συνεχιζόμενη ηρωική αντίσταση του ουκρανικού λαού και η συγκλονιστική εξέγερση του ιρανικού λαού δίνουν τεράστια αισιοδοξία, και αποτελούν οχυρά αντίστασης στον πόλεμο του Άξονα ενάντια στην Ευρώπη, και στην πολιτική της περικύκλωσής της. 

Όταν λέμε Άξονας εννοούμε κυρίως τους εχθρούς του προλεταριάτου που έχουν πάρει την εξουσία στη Ρωσία στην Κίνα και το έχουν πετύχει οι ίδιοι ή οι πολιτικοί τους πρόγονοι ντυμένοι σαν προλεταριάτο, σα λαοί και σαν εθνικοανεξαρτησιακά κινήματα. Γι αυτό ο ρόλος των κομμουνιστών, ο ρόλος ενός νέου εργατικού κινήματος που θα συγκροτηθεί στα χνάρια του παλιού είναι καίριος για να αποκαλυφθεί αυτή η απάτη. 

 Δηλαδή το μέτωπο που θα συγκροτηθεί ενάντια στο νέο χιτλερισμό, θα είναι πιο αποτελεσματικό όσο θα έχει στην καρδιά του ένα μέτωπο του μαρξισμού, ένα νέο πολύ βαθύτερο μαρξιστικό προλεταριάτο.

Είναι ιδιαίτερα στη δική μας χώρα που η ΟΑΚΚΕ, ένα από τα πιο προωθημένα αποσπάσματα αυτού του προλεταριάτου της νέας εποχής, έχει να παίξει ένα πολύ μεγάλο ρόλο. Αυτό γιατί η Ελλάδα προορίζεται από τον Άξονα να είναι η ωρολογιακή βόμβα που αυτός έχει βάλει μέσα στα θεμέλια της Ευρώπης για να την πυροδοτήσει την κατάλληλη στιγμή για να ανατινάξει και να διαλύσει όλα τα Βαλκάνια και ολόκληρη την Ευρώπη. Ο βασικός ρόλος αυτής της χώρας βόμβας είναι να παραδώσει την Τουρκία, τα Στενά και την Ανατολική Μεσόγειο σε αυτό το φασιστικό Άξονα. Από αυτή τη χρήση της χώρας μας, ο πρώτος που ήδη χάνει είναι ο ίδιος ο λαός μας που ήδη πριν καν ξεκινήσει ο πόλεμος πλήρωσε πιο ακριβά απ' όλους τους λαούς της Ευρώπης το βρώμικο αυτό παιχνίδι. Γιατί η μετατροπή της χώρας σε εργαλείο του ρωσοκινεζικού νεοναζιστικού Άξονα πέρασε μέσα από την καταστροφή των παραγωγικών της δυνάμεων με εργαλείο το πολιτικό και διοικητικό σαμποτάζ, οπότε με την ανεργία και τη φυσική εξόντωση του προλεταριάτου σαν τάξη, με την καταστροφή της βιομηχανίας, της αγροτικής οικονομίας, της έρευνας και της εκπαίδευσης. Γι΄ αυτό αν πρέπει σε κάθε χώρα του κόσμου το προλεταριάτο να μπει μπροστά στην αντιφασιστική πάλη, στην Ελλάδα αυτό είναι περισσότερο αναγκαίο από οπουδήποτε άλλου. Μόνο αυτή η τάξη είναι υποχρεωμένη προκειμένου να σώσει τον εαυτό της, να σώσει όλη τη χώρα καθώς πρέπει να παλέψει ενάντια στους σαμποτέρ κάθε παραγωγικής ανάπτυξης και ενάντια σε κάθε σκοταδισμό, φασισμό και αντεργατισμό, ιδιαίτερα αυτόν με «αριστερό» πρόσωπο. Παρά την πείνα του και τη φιλορώσικη προπαγάνδα των φαιο"κόκκινων", ο ελληνικός λαός δεν τους ακολουθεί.

 Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε όλο το λαό, όλους τους δημοκράτες και όλους τους πραγματικά επαναστάτες μαρξιστές να σταθούν πιο πολύ από ποτέ τούτη τη χρονιά στο πλευρό της ΟΑΚΚΕ για να δώσουμε μαζί αυτή τη μεγάλη εσωτερική και παγκόσμια μάχη. 

 

Αθήνα, 1 Γενάρη 2023

 

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE