Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ - ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ

  • Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έφερε στο φως διάφορες πτυχές της πολιτικής κυριαρχίας του ρωσικού μονοπωλίου στη χώρα μας. Στον τομέα της ενημέρωσης, υπάρχει βέβαια ο βρόμικος ρόλος του τηλεοπτικού σταθμού OPEN του ρώσου κρατικο-ολιγάρχη Σαββίδη. Ο OPEN προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να εμφανιστεί σαν αντικειμενικός και να κρύψει την ρωσοφιλία του ώστε να μην υποχρεωθεί ο δήθεν δυτικός Μητσοτάκης να τον κλείσει και να κυνηγήσει με κυρώσεις τον Σαββίδη όπως και τον άλλο ρωσο-ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ. Όμως αυτοί είναι οι ανοιχτοί άνθρωποι της Ρωσίας και έτσι κι αλλιώς στο πολιτικό επίπεδο τους έχει πάρει η μπάλα. Το ιδιαίτερα καλό της φάσης είναι ότι βγαίνουν στην επιφάνεια οι σκοτεινοί δεσμοί που συνδέουν ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφους στην υπηρεσία του ΣΥΡΙΖΑ με ρώσους πουτινικούς ολιγάρχες.

Μια τέτοια σχέση έγινε γνωστή μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψης του αμερικανού παραγωγού και πρώην στελέχους του φιλοτραμπικού τηλεοπτικού καναλιού FoxNews Τζακ Χάνικ από τις αμερικανικές αρχές. Αυτός κατηγορείται για σπάσιμο των κυρώσεων σε βάρος του ρώσου κρατικό-ολιγάρχη Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, που με τη σειρά του εμπλέκεται στη χρηματοδότηση των αυτοαποκαλούμενων κρατικών οντοτήτων που το Κρεμλίνο απέσπασε από την Ουκρανία το 2014. Συγκεκριμένα ο Χάνικ εργαζόταν επί σειρά ετών για λογαριασμό του Μαλοφέγεφ σε διάφορα τηλεοπτικά πρότζεκτ σε Ρωσία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Το ελληνικό εγχείρημα, που ο ίδιος πρότεινε στο αφεντικό του σαν «ευκαιρία να αναδείξει τη ρωσική οπτική πραγμάτων στην Ελλάδα», ήταν το τηλεοπτικό δίκτυο HellasNet, που δημιουργήθηκε το 2015 με τις ευλογίες της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από 11 περιφερειακά κανάλια με τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη σαν επικεφαλής και τον ίδιο σαν διευθυντικό στέλεχος. Στις 2/12/15 έγινε η παρουσίαση του καναλιού του Καραγιώργη. «Σε εκείνη την παρουσίαση ο Κώστας Βαξεβάνης είχε ανακοινωθεί ως ο επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα ενώ το παρόν είχαν δώσει και ισχυρά στελέχη της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με προεξάρχοντα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον Υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, τον επονομαζόμενο και κόκκινο εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα και άλλους.

Η τοποθέτηση του Κώστα Βαξεβάνη στη θέση του επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα είχε προκαλέσει συζητήσεις ότι το κανάλι θα ήταν κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι ήταν μια προσπάθεια το κυβερνών κόμμα να αποκτήσει ισχυρότερη παρουσία στα ΜΜΕ. Στη συνέχεια βέβαια ξεκίνησε η διαδικασία του τηλεοπτικού διαγωνισμού για τις άδειες των πανελλαδικών καναλιών με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα» (βλ. TheToc, 6/3). Πρόκειται κυρίως για την παραχώρηση επισήμως στο Σαββίδη πανελλαδικής συχνότητας και το στήσιμο του καναλιού OPEN που η ρωσική κυβέρνηση απροκάλυπτα μας καλεί να παρακολουθούμε. «Ο Γιάννης Καραγιώργης συνδέθηκε με στενή φιλία με τον Ρώσο ολιγάρχη η οποία επισφραγίστηκε όταν ο Μαλοφέγεφ έγινε κουμπάρος στο γάμο του, που έγινε στη Μόσχα και εκεί μεταφέρθηκαν και οι 88 Έλληνες καλεσμένοι με ειδική ιδιωτική πτήση οι οποίοι μάλιστα έμειναν στο ξενοδοχείο του Μαλοφέγεφ».

Έτσι λοιπόν τύποι σαν το διαβόητο Βαξεβάνη, υπεύθυνο για διασπορά σωρείας fakenews, για συμμετοχή σε πολιτικές σκευωρίες και σε άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, άνθρωποι των ΜΜΕ που πρόσκεινται στην ψευτοαριστερά, ξεσκεπάστηκαν σαν φερέφωνα της ρωσικής κρατικής ολιγαρχίας. Η κτηνώδης στάση που όλοι αυτοί επέδειξαν κατά τη διάρκεια της χιτλερικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει την εξήγηση της. Τι άλλο να περιμένει κανείς από τύπους που υπηρετούν έναν Σαββίδη ή έναν Μαλοφέγεφ, νεοναζί, πουτινικό και λάτρη των παλιών τσάρων; Έναν προωθητή μέσω του ρωσικού καναλιού Tsargrad του ορθόδοξου θρησκευτικού σκοταδισμού, και επιπλέον συνεργάτη του βασικού ιδεολογικού εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντούγκιν, μέσα από το ακροδεξιό-ευρασιατιστικό thinktank “Katehon”; Ποιο ήθος και ποια αριστερή θεώρηση μπορεί να απαιτεί κάποιος από τυχάρπαστους δημοσιογραφίσκους που εργάζονται για τα συμφέροντα των χιτλερικών σφαγέων του ουκρανικού λαού;

Είναι εντυπωσιακός πάντως ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλύπτει 100% με την προστατευτική σιωπή της πάνω σε αυτήν την ιστορική κρίση τόσο το ΟPEN και τον Σαββίδη όσο και την HELLASNET και τον αρχισκευωρό και αρχισυκοφάντη του ΣΥΡΙΖΑ Βαξεβάνη.

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE