Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Πολάκης-ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτονται σαν οι βαθύτεροι προστάτες και επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού μεσαίωνα

  • Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021

- Πλατιά δημοκρατική άμυνα απέναντι στον αντιεμβολιαστικό φασισμό - Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς και όπου αλλού χρειαστεί ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, παράλληλα με καμπάνιες βαθιάς εκλαϊκευμένης επιστημονικής διαφώτισης - Όχι στην εγκληματική κατάργηση των μέτρων κατά της διάδοσης του ιού - αυστηρός έλεγχος σε μάσκες-αποστάσεις σε εσωτερικούς χώρους - όχι συνωστισμοί ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους

Η πρόσφατη, γεμάτη ψέματα καμπάνια του εκλεκτού του Τσίπρα, Πολάκη, εναντίον των εμβολίων, και η κάλυψή του από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι το μεγαλύτερο μέχρι τώρα πλήγμα στην εμβολιαστική προσπάθεια. Αυτό γιατί για πρώτη φορά ο αντιεμβολιαστικός μεσαίωνας στέφεται με το κύρος ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας, δηλαδή βγαίνει από το περιθώριο και τη χλεύη και μπαίνει στο κέντρο της πολιτικής ζωής και συζήτησης της χώρας σαν μια τάχα καθωσπρέπει επιστημονική άποψη. Το να κάνει ένα στέλεχος του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα ανοιχτή και παρατεταμένη αντιεμβολιαστική καμπάνια είναι κιόλας ένα μεγάλο σκάνδαλο, πόσο μάλλον όταν δε μιλάμε για ένα τυχαίο στέλεχος, αλλά για τον πρώην αναπληρωτή Yπουργό Υγείας αυτού του κόμματος που συμβαίνει να είναι και γιατρός. Όμως το ότι το κόμμα του, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα και η πριν δύο χρόνια κυβέρνηση, πρακτικά τον καλύπτει, ως ηγετικό στέλεχος και ως νόμιμη εσωκομματική άποψη αν και μόλις πρόσφατα και κάτω από την γενική κατακραυγή διαχωρίστηκε υποκριτικά σαν πλειοψηφική γραμμή, θα έπρεπε να είναι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο σκάνδαλο και να συζητιέται όλη την ώρα. Μάλιστα πρόκειται όχι για τον μοναδικό, αλλά για τον δεύτερο (!) στη σειρά υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης που κάνει ανοιχτό αντιεμβολιαστικό αγώνα, μετά το Νίκο Μαυραγάνη που διετέλεσε Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2016-2019, πράγμα που έχει περάσει τελείως στα ψιλά των ειδήσεων (https://www.thetoc.gr/politiki/best-of-internet/koronoios-psekasmenos-proin-ufupourgos-ton-anel-kataggellei-ta-embolia--exallos-o-giatros-sto-panel/)! Αντί για μέγιστο σκάνδαλο, το ζήτημα έκλεισε σε δυο μέρες με κύρια ευθύνη της μητσοτακικής ΝΔ που δέχτηκε σαν ειλικρινείς τις ψευτοδικαιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα κόμμα που πραγματικά θα είχε γραμμή άμυνας στην πανδημία, που αληθινά θα ανησυχούσε για τον αντιεμβολιασμό και θα του είχε κηρύξει τον πολιτικό και επιστημονικό πόλεμο, όχι μόνο δε θα άφηνε στη θέση του αυτό το στέλεχος, αλλά θα το είχε διαγράψει αστραπιαία και θα το είχε καταδικάσει στη μεγαλύτερη πολιτική περιφρόνηση και απομόνωση, τέτοια που να του αφήνει πια περιθώριο πολιτικής ύπαρξης μόνο στη φασιστική αντιεμβολιαστική ακροδεξιά όπου ανήκει, δίπλα στον Τράγκα, τη Ραχήλ Μακρή, τον Καζάκη, τον Κασιδιάρη και τον υπόλοιπο ναζιστικό υπόκοσμο. Κι αυτό, όχι μόνο για να εξαλείψει τη ζημιά που κάνει αυτό το στέλεχος στην καμπάνια εμβολιασμού, αλλά και για να προστατευτεί το ίδιο από την πολιτική ζημιά, για να μην αφήσει δηλαδή την παραμικρή αμφιβολία ότι μπορεί αυτή η γραμμή να εκφράζει έστω και λίγο το συγκεκριμένο κόμμα. Ακόμη, ένα κόμμα που βρίσκεται αληθινά απέναντι στον αντιεπιστημονικό μεσαίωνα, από τη στιγμή που κρίνει ότι η κυβερνητική καμπάνια εμβολιασμού δεν είναι ικανοποιητική, θα αναλάμβανε το ίδιο να μπει στην πρωτοπορία αυτής της καμπάνιας, τουλάχιστον του προπαγανδιστικού της σκέλους, να απαντήσει αυτό στην προπαγάνδα του μεσαίωνα, να κάνει μεγάλες εκστρατείες διαφώτισης του λαού για την τεχνολογία των εμβολίων, το ιστορικό της επιστημονικής τους ανακάλυψης και την πειραματική τους επιβεβαίωση, όχι με ρηχά διαφημιστικά τρικ όπως κάνει κατά καιρούς η κυβέρνηση, αλλά με βαθιές εξηγήσεις, αλλά σε γλώσσα που καταλαβαίνει ο λαός, και μάλιστα ειδικά τα πιο φτωχά και αμόρφωτα τμήματά του που αποδεικνύεται ότι είναι η κοινωνική βάση στην οποία ψαρεύει ο φασισμός. Αυτό άλλωστε προσπαθήσαμε να κάνουμε εμείς, παρά το ότι δεν είμαστε ειδικοί, στο πρώτο μας άρθρο για τα εμβόλια τον περασμένο Δεκέμβρη (https://www.oakke.gr/antifasism/item/1282).

Αυτοί, αντίθετα, εκπαιδεύουν την πιο δεξιά, τραμπούκικη, και πολιτικά καθυστερημένη βάση τους να είναι μαχητικοί εχθροί των εμβολίων με αρχηγό τον Πολάκη, ενώ την πιο αριστερή και προοδευτική φιλο-εμβολιαστική τους βάση τη διαπαιδαγωγούν να είναι ηττοπαθής και συμφιλιωτική απέναντι στο νεομεσαίωνα, να μην του κηρύσσει τον πόλεμο, να κρατάει χαμηλούς τόνους, να φοβάται να αναλάβει την ευθύνη να υπερασπιστεί μαχητικά τα εμβόλια σαν επιτεύγματα της επιστήμης και ολόκληρης της πολιτισμένης ανθρωπότητας (δηλαδή την εκπαιδεύουν να κρατάει πισινή μην κάτσει καμιά στραβή και οι αντιεμβολιαστές έχουν δίκιο!).

Ετσι, με αυτήν την ώθηση που του δίνει η ανεξάντλητη συριζέικη-πολακική ιδεολογική βενζίνη και με το κορμί του δουλεμένο μήνες από την υποκριτική εκκλησιαστική ηγεσία και τους κλασικούς φασίστες και συνειδητούς αντιδραστικούς τους βγήκε προχθές στους δρόμους της Αθήνας και μιας σειράς μεγάλων πόλεων ένα αντιδραστικό κίνημα χιλιάδων αντιεμβολιαστών. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό έγινε πάνω στην κρίσιμη στιγμή της έκρηξης του τέταρτου κύματος και ότι οι διοργανωτές αυτών των διαδηλώσεων είχαν σαν κεντρικό τους το κεντρικό αίτημα φάσης ΟΛΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι ενάντια στο εμβόλιο αλλά ενάντια στο “απαρτχάιντ” ‘όπως λένε, δηλαδή στους “διαχωρισμούς” και στους “διχασμούς” του Τσίπρα. Με λίγα λόγια κατέβηκαν για να κάνουν πράξη τη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ καταφερόμενοι ανοιχτά ενάντια στα μέτρα προστασίας της τεράστιας πλειοψηφίας του πληθυσμού και της χρεωκοπημένης οικονομικά χώρας, απέναντι στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας που μέρος τους (μέρος των μέτρων) είναι και ο μερικός υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο κρατάει τον Πολάκη στις γραμμές του, δηλαδή συνεχίζει να δίνει στις αντιεμβολιαστικές απάτες του το γόητρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι μόνο τον διατηρεί σε υπεύθυνη θέση τομεάρχη (που είναι το αντίστοιχο του υπουργού για το κόμμα της αντιπολίτευσης), αλλά τον καλύπτει ακόμα και όταν κάνει πως διαφωνεί μαζί του. Στην πρώτη τοποθέτηση κομματικού στελέχους για το ζήτημα, αυτή του Γ. Κυρίτση στις 17/6, ακούσαμε ότι ναι μεν ο Πολάκης δεν εκφράζει (τάχα) την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτός “μίλησε ως γιατρός εντατικολόγος, εξέφρασε μία άποψη, εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη, αλλά ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω”! Δηλαδή για τον Κυρίτση ο αντιεμβολιασμός είναι μια ιατρική-επιστημονική άποψη που κάποιος πρέπει να είναι ειδικός επιστήμονας για να έχει δικαίωμα να την κρίνει! Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Τσίπρας. Αυτός ο χαμαιλέοντας, την ίδια στιγμή που κρατάει τον αντιεμβολιαστή Πολάκη μέσα στο κόμμα του να κάνει τη βρωμοδουλειά που του έχει αναθέσει, την ίδια στιγμή που όχι απλά δεν τον καταδικάζει προσωπικά, αλλά αρνήθηκε ακόμα και να τον κατονομάσει, τώρα δήλωσε ότι το κόμμα του είναι ασυζητητί με τα εμβόλια, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οι ρυθμοί εμβολιασμού δεν είναι ικανοποιητικοί! Έτσι και ο Πολάκης βγαίνει αλώβητος, και άρα συνεχίζει να κάνει τις καμπάνιες του με το κύρος του άθικτο, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τις χρεώνεται απέναντι στον προοδευτικό κόσμο, αφού κάνει ότι διαχωρίζεται.

Ακόμα πιο ξεκάθαρη για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολάκη, είναι η κίνηση ομάδας βουλευτών του (με επικεφαλής τον ίδιο!) να ζητήσουν από τον πρόεδρο της Βουλής ακρόαση εκπροσώπων του φέισμπουκ, επειδή αυτό ανέστειλε τη λειτουργία του λογαριασμού του σαν διασπορέα παραπληροφόρησης για τον ιό! Η αναστολή του Πολάκη από το φέισμπουκ ήταν απολύτως σωστή. Το χτύπημα των ακροδεξιών “ψεύτικων ειδήσεων” ήταν ένα ελάχιστο δημοκρατικό μέτρο που πήραν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μετά το μάθημα των αμερικάνικων εκλογών του 2016, όπου το επιτελείο του φασίστα Τραμπ, με τη γενική ενορχήστρωση του καθεστώτος Πούτιν, εξαπέλυσε με επιτυχία στοχευμένες καμπάνιες ψεμάτων και παραπληροφόρησης για να αρπάξει την ψήφο των αμερικάνων. Τη μεγαλύτερη κινητοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση την έχει κάνει το φέισμπουκ, γιατί αυτό ήταν το πιο ένοχο μέσο, το οποίο χρησιμοποίησε κατά κόρον το επιτελείο Τραμπ. Το ΦΒ ίδρυσε ομάδες ελέγχου της εγκυρότητας των ειδήσεων που διακινούνται στο μέσο, ώστε να εμφανίζει στους χρήστες προειδοποιήσεις όταν πρόκειται για ψέματα και να τους παραπέμπει σε άρθρα που εξηγούν τα αληθινά γεγονότα. Ταυτόχρονα έχει απαγορεύσει τη χρήση του μέσου από τους ναζιστές και τη διακίνηση συνδέσμων από τέτοιες ιστοσελίδες (μεταξύ αυτών και της “Χρυσής Αυγής”), αν και αυτό στην πράξη το κάνει με τον αναποφασιστικό τρόπο που ταιριάζει στη φιλελεύθερη αστική τάξη. Στην Ελλάδα αυτή η ομάδα εξακρίβωσης είναι τα γνωστά μας “Ελληνικά Hoaxes” που κάνουν γενικά μια καλή δουλειά στο χτύπημα της ακροδεξιάς συνωμοσιολογίας και παραπληροφόρησης. Αυτή λοιπόν την ομάδα την έχουν πολεμήσει λυσσαλέα τα κόμματα της δήθεν “αριστεράς” σαν υποτίθεται “χωροφύλακες λογοκριτές” επειδή μερικές φορές αποκάλυψε και δικές τους απάτες! (https://www.oakke.gr/antifasism/item/1126) Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ψευτοαριστεροί δεν έχουν ενοχλήσει ποτέ το τουίτερ, το άλλο δημοφιλές μέσο, το οποίο αφήνει ανενόχλητους τους ναζιστές να κάνουν προπαγάνδα και να οργανώνονται μέσα του, ενώ όχι τυχαία ο γενικός διευθυντής του, Τζακ Ντόρσεϊ, υποστήριξε στην κούρσα των αμερικάνικων εκλογών την υποψηφιότητα της σοσιαλφασίστριας Τούλσι Γκάμπαρντ, της “Τραμπ των δημοκρατικών”.

 

Το ζήτημα αιχμής είναι τώρα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

 

Αυτά έγιναν πριν περίπου ένα μήνα. Τώρα ο Τσίπρας για πρώτη φορά όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για το πόσο σημαντικό πράγμα είναι τα εμβόλια και για το πως πρέπει όλοι να εμβολιαστούμε! Που οφείλεται αυτή η αλλαγή;

Οφείλεται στη μετατόπιση του κύριου ζητήματος. Όσο το σύνθημα-αιχμή του αντιεμβολιαστικού μεσαίωνα ήταν το “όχι στα εμβόλια”, ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε χαμηλούς τόνους, μείωνε τη σημασία του εμβολιασμού σαν μέτρο πρώτης γραμμής για την πάλη κατά της πανδημίας, δεν έκανε ποτέ καμπάνιες προπαγάνδισης του εμβολιασμού και διαφώτισης του λαού, απέδιδε πάντα τις κυβερνητικές προτροπές για εμβολιασμό σε ένα ιδιοτελές σχέδιο “μετακύλισης της ευθύνης στους πολίτες“, ενώ έφτασε μέχρι το ανοιχτό σαμποτάζ της καμπάνιας εμβολιασμού με τον Πολάκη αλλά και με τα βρωμερά υπονοούμενα του ίδιου του Τσίπρα και όλου του φιλοσυριζέικου τύπου για το εμβόλιο της ΑστραΖένεκα. Τώρα που η αιχμή του μεσαίωνα, που με αυτήν παλεύει να κάνει το ποιοτικό άλμα στη μαζικότητά του, μετατοπίζεται από το ζήτημα του εμβολιασμού γενικά, στο ζήτημα του “υποχρεωτικού εμβολιασμού” ειδικά (που δεν είναι σε αυτή την φάση της πανδημίας, με αυτα τα ποσοστά εμβολιασμού και με αυτη την μεταδοτικότητα των στελεχών πραγματικά υποχρεωτικός εμβολιασμός, αλλά μέτρα περιορισμού στους ανεμβολίαστους και υποχρεωτικός εμβολιασμός κατ’ αρχήν μόνο σε μερικές κρίσιμες κατηγορίες), ο χαμαιλέοντας ΣΥΡΙΖΑ μετατοπίζει και αυτός την κύρια αιχμή του στην πάλη ενάντια στον “υποχρεωτικό εμβολιασμό”.

Έτσι στις 13/7, μία μέρα μετά την ανακοίνωση των στοιχειωδώς απαραίτητων δημοκρατικών μέτρων-κυρώσεων κατά των ανεμβολίαστων σε ευαίσθητες δομές και της απαγόρευσής τους σε κλειστούς χώρους διασκέδασης, ο Τσίπρας δήλωσε ότι χρειάζεται “να επιστρατεύουμε την επιστημονική τεκμηρίωση, αλλά και την πειθώ. Να εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη στους πολίτες και να τους πείσουμε να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Όχι να τους απειλούμε με τιμωρίες. Ούτε να τους δελεάζουμε με ανόητα κίνητρα και χαρτζιλίκια”. “Απευθύνω όμως έκκληση και στην κυβέρνηση να μην επιμείνει άλλο στο διχαστικό λόγο, στον κοινωνικό διαχωρισμό και στη γενίκευση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Θα προκαλέσει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Η λογική του διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η λογική των προνομίων και των διώξεων, είναι ό,τι χειρότερο σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Η πανδημία είναι ένας συλλογικός κίνδυνος και μόνο συλλογικά αντιμετωπίζεται, όχι με το διχασμό των πολιτών σε «υγιείς» και «απόβλητους»”! (https://www.facebook.com/watch/?v=514770169849650)

Πότε διπρόσωπε Τσίπρα επιστράτευσες εσύ “επιστημονική τεκμηρίωση και πειθώ”; Όταν το κόμμα σου έδινε κάλυψη στον Πολάκη για να ξερνάει όλα τα βρωμερά μεσαιωνικά αντιεπιστημονικά ψέματα ενάντια στα εμβόλια που τώρα έχουν γίνει καραμέλα στο στόμα κάθε μεσαιωνιστή, ότι δήθεν είναι πειραματικά, ότι τάχα δεν έχουν τελειώσει οι δοκιμές τους, και να καλεί τον κόσμο να μην εμβολιάζεται; Όταν τον κρατάς ακόμα στη θέση του σκιώδη υπουργού και τώρα ταυτίζεσαι εντελώς μαζί του και μαζί με κάθε ναζιστικό κατακάθι που εκστρατεύει ενάντια στις εντελώς δίκαιες κυρώσεις στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς; Όταν πετούσες τα υπονοούμενά σου ενάντια στο ΑστραΖένεκα το οποίο έχει εμβολιάσει το μισό πλανήτη; Αν τώρα ξαφνικά ο Τσίπρας τάχα αγάπησε τα εμβόλια και καλεί, ουσιαστικά για πρώτη φορά (αφού μέχρι τώρα όλες οι δηλώσεις του υπέρ των εμβολίων ή υπέρ των μέτρων έρχονταν πάντα σαν απάντηση σε κριτική εναντίον του ότι δεν “βάζει πλάτη”, δηλαδή ήταν για να ξεφορτωθεί την κριτική ώστε να συνεχίσει μετά το ίδιο τροπάρι), αυτό είναι μόνο για να κάνει πιο αποτελεσματική τη φασιστική του καμπάνια ενάντια στο δήθεν “αντιδημοκρατικό υποχρεωτικό εμβολιασμό”, ενάντια στο δήθεν “απαρτχάιντ” που προπαγανδίζουν όλη μέρα αρμονικά ενωμένη η φασιστική, ναζιστική (ενδεικτικά η ανακοίνωση του κόμματος Κασιδιάρη https://archive.is/dK56S) και σοσιαλφασιστική αντίδραση, είναι για να κρύψει τη βαθιά ενότητά του με το μεσαίωνα από το οπτικό πεδίο των προοδευτικών ανθρώπων, που πρώτο και ανώτατο μέλημά του είναι να τους κρατάει μέσα του για να τους βάζει να υποστηρίζουν αντιδραστικά συνθήματα. Υιοθετεί ξαφνικά τα συνθήματα της προηγούμενης φάσης μόνο για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της ζωντανής εμβολιαστικής πάλης αυτής της φάσης.

Έχει απόλυτο δικαίωμα η δημοκρατική πλειοψηφία να πάρει μέτρα για να προστατευτεί απέναντι στους ανεμβολίαστους πολίτες, πράγμα που είναι απαραίτητο και για τη δικιά τους προστασία, και να θεσπίσει κίνητρα και αντικίνητρα, από τη στιγμή που έχει παρέχει σε όλους τη δυνατότητα εμβολιασμού και από τη στιγμή που έχει κάνει καμπάνιες για την ενημέρωσή τους, αφού πραγματικά η ισχυρη πλειοψηφία είναι υπέρ του εμβολιασμού και από την άλλη η πλειοψηφία των ανθρώπων που δεν εμβολιάζονται δεν είναι απαραίτητα μαχητικοί εχθροί της επιστημονικής προόδου, αλλά άνθρωποι παραπλανημένοι ή τρομοκρατημένοι, με χαμηλές πολιτικές και ιδεολογικές άμυνες απέναντι στο φασισμό και το σοσιαλφασισμό. Γιατί το ζήτημα τώρα μπαίνει έτσι: Είτε με τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του πληθυσμού και την επιστήμη κόβουμε το δρόμο στην πανδημία υποχρεώνοντας σε εμβολιασμό τους συνανθρώπους μας που κρατάνε στα χέρια τους τις ζωές πολλών άλλων,  και περιορίζοντας όσο και όπου πρέπει τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους ώστε να μη διαδίδουν άθελά τους και να επιβαρύνουν την πανδημία, είτε υποτασσόμαστε στην θέληση μιας μειοψηφίας που καθοδηγείται από το φασισμό, ανοίγουμε το δρόμο στην πανδημία μετατρέποντας τη μειοψηφία των ανεμβολίαστων συμπολίτων μας σε ακούσιες υγειονομικές βόμβες που τις εξαπολύουν οι φασίστες ενάντια στους ίδιους, στο λαό και στη χώρα.

Η τελευταία εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής όλου του σοσιαλφασιστικού μπλοκ (βλέπε τις αντίστοιχες ανακοινώσεις ψευτοΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 https://www.avgi.gr/politiki/391489_ena-diaggelma-gemato-psemata-antifaseis-kai-aytodiapseyseis και ΑΝΤΑΡΣΥΑ https://antarsya.gr/node/5955) ενάντια στα μέτρα του περιορισμού των ανεμβολίαστων, και η ενότητά τους και σε αυτό το ζήτημα με τους κλασικούς ναζιφασίστες, είναι η συνέχεια και η φυσική κατάληξη όλης της στάσης τους σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτοί από την πρώτη στιγμή, πάλι ενωμένοι με τους κλασική ακροδεξιά, ρίξαν στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία το σύνθημα ότι “τα λοκντάουν είναι χούντα”, και ότι τάχα δεν γίνονται για την πανδημία αλλά η πανδημία είναι απλά το πρόσχημα, υπονόμευσαν την καμπάνια εμβολιασμού και τη σημασία της, έκαναν τα πάντα για να σαμποτάρουν την άμυνα στην πανδημία με ακόμα πέντε τρόπους (https://www.oakke.gr/afises/item/1325).

Αν λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά ένας προστάτης, αλλά ο αληθινός επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού μεσαίωνα, αυτό δεν είναι μόνο και δεν είναι τόσο επειδή αυτός είναι ένα μεγάλο κόμμα, αλλά επειδή αυτό και τα όμοιά του τάχα αριστερά κόμματα έχουν μια μοναδική ιδιότητα που δεν μπορεί ποτέ να έχει κανένας κλασικός δεξιός αντιεμβολιαστής: να παίρνουν όλη την προοδευτική μάζα, να τη διαφθείρουν και να τη βάζουν να υποστηρίζει αντιδραστικά αιτήματα, να τη μετατρέπουν εν αγνοία της σε αντιδραστική δύναμη κρούσης. Η ηγετική κλίκα του ΣΥΡΙΖΑ και του ψευτοΚΚΕ, που παραμένει η μήτρα του και ο ιδεολογικός καθοδηγητής του πρώτου, είναι τα πιο προωθημένα αποσπάσματα του φασισμού, που αφού κατέλαβαν από τα μέσα τα κόμματα, τις οργανώσεις, τα σύμβολα της αριστεράς, τώρα χρησιμοποιούν αυτά τα σύμβολα όχι απλά για να σκοτώσουν την πρόοδο, αλλά για να τη μετατρέψουν σε μαχητικό αντιδραστικό στρατό. Αυτό δεν είναι ακόμα πολύ προφανές στην πλατιά αριστερή μάζα γιατί αυτή παρόλο που μυρίζεται τη φασιστική μπόχα, ακόμα και αν δεν την αναγνωρίζει σαν τέτοια, και συχνά κλείνει τη μύτη της και αποστρέφει το βλέμμα της, είναι δύσκολο να πιστέψει ότι αυτό που σήμερα εμφανίζεται σαν αριστερά είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που φαίνεται, είναι ο κύριος εχθρός της. Κυρίως είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσει σε ένα σύντομο διάστημα την πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση της πραγματικής αριστεράς από τη σοσιαλφασιστική φάρσα, γιατί η τελευταία για να εδραιωθεί και να φτιάξει το ιδεολογικό κλίμα που μέσα του θα περνάει απαρατήρητη η προδοσία και η αντιστροφή της, ανέτρεψε όλες τις διδασκαλίες του μαρξισμού, αντικατέστησε την πολιτική οικονομία για το πώς δουλεύει ο καπιταλισμός με τη συνωμοσιολογία, τη διαλεκτική με τη σοφιστεία, την επανάσταση με το πραξικόπημα. Αυτό το ξεκαθάρισμα θα γίνει αναγκαστικά μέσα σε μια μακριά πορεία, όσο θα συσσωρεύεται εμπειρία για το τι πραγματικά πρεσβεύουν τα κόμματα του σοσιαλφασισμού.

 

Όχι στην κατάργηση των μέτρων προστασίας και του κρατικού τους ελέγχου

 

thumbnail IMG c3f14046f8bfc5ad6cc4644d054a133d V

Ημερήσια κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Η Ελλάδα ξεχωρίζει αρνητικά από το μέσο όρο της ΕΕ.

Κιόλας από τον Απρίλη είχαμε καταγγείλει ότι η κατάργηση κάθε ελέγχου τήρησης των μέτρων προστασίας και τελικά η πρακτικά ολοκληρωτική κατάργησή τους σημαίνει ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού. Αυτή την εγκληματική κατάργηση την κάνανε οι Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης στο όνομα της κοινωνικής ειρήνης, σαν ικανοποίηση του “αντι-αστυνομικού” κινήματος του ΣΥΡΙΖΑ που είχε σαν αποκορύφωμα το σπάσιμο της Νέας Σμύρνης από τους χούλιγκαν που κουβάλησε στη γειτονιά ο σοσιαλφασισμός. Γράφαμε τότε ότι: “Απ’ τη στιγμή που ο έλεγχος αποσύρθηκε, ο σοσιαλφασισμός πέτυχε στην κύρια πλευρά το σκοπό του, που είναι η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού. Αυτή την εξάπλωση τη θέλουν αυτά τα κόμματα για να γκρεμίσουν κι άλλο την ήδη τσακισμένη από τα αντιβιομηχανικά κινήματά τους οικονομία και να βασιλέψουν πάνω στην πείνα και τα ερείπια για λογαριασμό των ανατολικών αφεντικών τους, των ρωσοκινέζικων ιμπεριαλισμών χιτλερικού τύπου, που ήδη αγοράζουν χωρίς καμιά αντίσταση τη ραχοκοκαλιά της χώρας (ενέργεια, μεταφορές, γη)” (https://www.oakke.gr/antifasism/item/1314). Η τωρινή έκρηξη κρουσμάτων είναι ο λογαριασμός που πληρώνουμε τώρα για αυτό το έγκλημα. Οι σοσιαλφασίστες που πρωταγωνίστησαν σε αυτό το έγκλημα και κατήγγειλαν συνεχώς τον αστυνομικό έλεγχο των μέτρων προστασίας σαν δικτατορία, τώρα λένε ότι τάχα τα μέτρα τα κατήργησε η κυβέρνηση για τα μάτια των τουριστών! Αν πραγματικά η κυβέρνηση ήθελε να σώσει τον τουρισμό (και έπρεπε πράγματι να προσπαθήσει να τον σώσει γιατί ο τουρισμός απασχολεί κοντά 1 εκατομμύριο ανθρώπους στην Ελλάδα) τότε θα είχε φροντίσει να μπούμε στον Ιούλιο με όσο το δυνατόν πιο καλά επιδημιολογικά δεδομένα, με όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα και καλύτερα μέτρα προστασίας.

Οι ανησυχίες των επιστημόνων εστιάζονται αυτή τη στιγμή σε δύο προβλήματα: πρώτον, στην εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη “δέλτα” που προβλέπεται ότι σύντομα θα επικρατήσει. Δεύτερον, στις μακροχρόνιες συνέπειες του ιού στην υγεία, τον λεγόμενο “long covid”, που πλέον έχουμε αρκετά στοιχεία ότι χτυπάει σημαντικό ποσοστό ακόμα και ανθρώπων που τον περνούν ασυμπτωματικά. Αυτό σημαίνει πως παρόλο που οι θάνατοι σε αυτό το κύμα θα είναι σχετικά μειωμένοι σε όσες χώρες έχουν προχωρήσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και έχουν κιόλας εμβολιάσει την πλειοψηφία των ηλικιωμένων, η επαπειλούμενη πλατιά διάδοση της μετάλλαξης δέλτα απειλεί να αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους με μακροχρόνια προβλήματα υγείας (https://www.bbc.com/news/health-57584295). Με την τωρινή έκρηξη κρουσμάτων έχουν αρχίσει να αυξάνονται και οι νοσηλείες. Το θετικό νέο είναι ότι τα εμβόλια κρατάνε καλά σε όλες τις γνωστές μεταλλάξεις, αν και με μειωμένα ποσοστά πλήρους προστασίας στη μετάλλαξη δέλτα.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε:

- Να συνεχιστεί γρήγορα η καμπάνια εμβολιασμού. Να προσπαθούμε να πείσουμε τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν και ταυτόχρονα να προφυλασσόμαστε από αυτούς με περιορισμούς και με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς όπου είναι απαραίτητο. Να εφαρμοστεί άμεσα ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και όλων των εργαζομένων σε ευαίσθητες δομές.

- Να πάρουν καταρχήν ονομαστικά καταγγελτικά αλλά και πειθαρχικά μέτρα οι ιατρικοί και πανεπιστημιακοί σύλλογοι και τα πολιτικά κόμματα για τους αντιεμβολιαστές γιατρούς.

- Όχι στις δημόσιες μαζικές εκδηλώσεις, ακόμα και αν γίνονται σε ανοιχτούς χώρους, εκτός αν γίνονται ελεγχόμενα μόνο για εμβολιασμένους.

- Επαναφορά της κρατικής επιτήρησης όλων των μέτρων προστασίας: μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, αποστάσεις στα τραπέζια της εστίασης

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE