Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΡΑΝΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: ΜΙΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

  • Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022

Ενώ η μεγάλη εξέγερση του ιρανικού λαού ενάντια στο φασιστικό καθεστώς των μουλάδων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση συγκλονίζοντας όλο τον πλανήτη, οι ιρανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα συνεχίζουν τις μαχητικές κινητοποιήσεις τους.

Οργάνωσαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής, 16/10 για να καταγγείλουν τη βίαιη καταστολή της εξέγερσης των πολιτικών κρατούμενων στις διαβόητες φυλακές-κολαστήρια του Εβίν από το εγκληματικό καθεστώς του Ιράν. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη κινητοποίηση μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ιράν της 14/10.

 

Και στη συγκέντρωση αυτή ξεχείλιζε η οργή για τους δικτάτορες με πανώ, πλακάτ, ομιλίες και με αδιάκοπα μαχητικά συνθήματα. Οι Ιρανοί έκαναν ένα κύκλο στο πεζοδρόμιο πάνω από τα σκαλιά απέναντι στη Βουλή, και βάδισαν γύρω από την πλατεία ενώ συχνές ήταν οι επιδοκιμασίες από τον κόσμο που βρισκόταν στο χώρο. Δίπλα τους με πλακάτ οι σύντροφοι της ΟΑΚΚΕ. Τα συνθήματα των πλακάτ είχαν πολύ θερμή αποδοχή και κάποια από αυτά, όπως το “Down with Iranian Ismalofascists”, και το “Πούτιν, Ξι, Καμενεί θα έχετε το τέλος όλων των ναζί” τα πήραν και τα κράτησαν οι ιρανοί συναγωνιστές.

Την ίδια ώρα βρίσκονταν στο Σύνταγμα και μέλη της Ουκρανικής κοινότητας με τις σημαίες τους που δίνουν τακτικά το παρόν τις Κυριακές στα σκαλιά της πλατείας καλώντας τον ελληνικό λαό σε συμπαράσταση στην ηρωϊκή αντίσταση των συμπατριωτών τους στους ρώσους εισβολείς.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, οι Ιρανοί αντιφασίστες πήραν την πρωτοβουλία να πάνε να συναντήσουν τους Ουκρανούς διαδηλωτές θεωρώντας πολύ σωστά ότι εκεί βρισκόταν το κομμάτι ενός κινήματος που έχει τους ίδιους εχθρούς με τους εξεγερμένους του Ιράν. Έτσι μαζί με τους συντρόφους της ΟΑΚΚΕ κατέβηκαν τα σκαλιά και στάθηκαν στο πλευρό τους. Η έμπρακτη αυτή αλληλεγγύη έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα μέλη της ουκρανικής κοινότητας. Δύο Ιρανοί κράτησαν την ουκρανική σημαία, και όλοι μαζί φώναξαν δυνατά στα αγγλικά το σύνθημα που τους ενώνει το «Freedom» (Ελευθερία). Αυτή ήταν μία σημαντική αυθόρμητη, απρογραμμάτιστη συνάντηση δύο κινημάτων που έχουν απέναντι τους δύο σύμμαχους φασισμούς. Πρόκειται για μία συνάντηση που δυναμώνει και τα δύο κινήματα απέναντι στους κοινούς εχθρούς τους και έχει εξαιρετική σημασία για το λαό της χώρας μας γιατί ενισχύει και τη δική του αντίσταση απέναντι στον εκφασισμό της που επιταχύνεται από τους ισχυρούς στη χώρα μας φαιο-«κόκκινους» φίλους του νεοναζιστικού άξονα Μόσχας-Πεκίνου-Τεχεράνης.

 

20221016 173527

 

IMG 6c593ad99dca92e7ce6bac3f1b322dbc V

 

thumbnail 20221016 172332

 

bthumbnail 20221016 183846b

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE