Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΙΟ ΔΟΥΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

  • Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2019

Όσο μεγαλώνουν τα δημοσκοπικά ποσοστά του Μητσοτάκη τόσο χειρότερος αποδεικνύεται. Αυτό δεν είναι περίεργο για δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι ότι αυτό που κάνει ως τώρα είναι να μοιράζει παυσίπονα ισχυριζόμενος ότι αυτά θεραπεύουν και τον καρκίνο.

Αυτό συμβαίνει με την ανακούφιση των μεσοστρωμάτων στο φορολογικό χωρίς να κόβει τα επιδόματα στους πιο φτωχούς την ίδια ώρα που συνεχίζει τη γνωστή παλιά διακομματική δουλειά: να σαμποτάρει τη σύγχρονη μεγάλη παραγωγή, ιδιαίτερα τη βιομηχανική όπως έχει φανεί στο Χρυσό, στο Ελληνικό και στη ΔΕΗ, καθώς και να δυναμώνει την παρασιτική λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Όλα αυτά δεν θα αργήσουν να φέρουν μια νέα βραδυνή αφύπνιση με εισαγωγή της χώρας στην εντατική.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο Μητσοτάκης φαίνεται να δίνει λύσεις σε παλιά άλυτα προβλήματα. Τέτοιο είναι το πρόβλημα της επιβολής της αστοδημοκρατικής νομιμότητας στα Πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια. Αυτό δεν οφείλεται στο ότι συγκρούεται με αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα, εν προκειμένω τον ΣΥΡΙΖΑ και πιο έμμεσα το ψευτοΚΚΕ, αλλά ότι συνεργάζεται τόσο καλά μαζί τους που αυτοί δεν χρειάζεται προς το παρόν να χρησιμοποιούν τους φιλικούς τους μη ευπαρουσίαστους παρακρατικούς μικροαστικούς και λούμπεν στρατούς τους της βίας. Αυτή τη δουλειά το βαθύ κνιτοσυριζέικο καθεστώς την έχει ξανακάνει όταν πάλι είχε αναθέσει στον λαλιωτικό Χρυσοχοΐδη τη λεπτή πολιτική δουλειά να αποσύρει τη «17Ν», όταν πια οι δολοφονίες της του ήταν αχρείαστες αφού οι θέσεις των ρωσόδουλων στο κράτος ήταν πια τόσο δυνατές ώστε αυτοί να εξουδετερώνουν σχετικά νόμιμα και ειρηνικά τους αστούς εχθρούς τους χωρίς να εκτίθενται στη Δύση. Ο άθλος του Χρυσοχοΐδη ήταν τότε ότι κατάφερε να πακετάρει μαζί με τον εισαγγελέα Διώτη με τέτοιο τρόπο τις συλλήψεις, ώστε να μην αποκαλυφθεί οποιαδήποτε σχέση της «17Ν» με τον καθώς πρέπει πολιτικό κόσμο. Τώρα το έργο του Χρυσοχοΐδη δεν είναι να φυλακίσει ένα δολοφονικό «επαναστατικό» απόσπασμα αλλά υποτίθεται να τιθασεύσει και να παραλύσει ένα κίνημα μαζικής, αν και πιο μετρημένης και πιο πολιτικής «επαναστατικής» βίας, πράγμα που κανείς εδώ και 30 χρόνια δεν έχει καταφέρει.

Αυτό υποτίθεται ότι το κατάφερε σε 4 μήνες ο «μάγος» Χρυσοχοΐδης με την εντολή του ξαφνικά «ιδιοφυούς» πολιτικού στρατηγού Μητσοτάκη. Ξαφνικά τα Εξάρχεια είναι ελεύθερα από μπάχαλους, η ΑΣΟΕΕ ελεύθερη από λαθρεμπόρους και μολότωφ, το Πολυτεχνείο χωρίς φωτιές, η πορεία της «17Ν» καινούργια και μαζική χωρίς δακρυγόνα. Μέχρι και οι λαθρέμποροι, τα βαποράκια και τα πρεζόνια έχουν απαχθεί από το κέντρο και δεν ξέρουμε που ακριβώς έχουν μεταφερθεί.

Αλλά τα θαύματα είναι για τους πιστούς. Για μας τέτοιοι στρατοί βίας αποσύρονται πρακτικά αμαχητί, μόνο με πολιτικές εντολές από τα κόμματα που τους καθοδηγούν και τους καλύπτουν πολιτικά, νομικά και, κυρίως, αστυνομικά. Αυτό φαίνεται λιγότερο στα Εξάρχεια και πιο καθαρά στην ΑΣΟΕΕ, δηλαδή στο κέντρο της εξουσίας της σοσιαλφασιστικής βίας με αναρχικό πρόσωπο. Το ότι το μέτωπο για την υπεράσπιση του Ασύλου που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με αρκετά μαζικές διαδηλώσεις με επικεφαλής την «Κ»ΝΕ, παρέδωσε ουσιαστικά την ΑΣΟΕΕ στην αστυνομία μόνο με μια αψιμαχία χωρίς να κάνει κατάληψη είναι η απόδειξη ότι ο Χρυσοχοΐδης μπήκε εκεί με την έγκριση του μετώπου αυτού, δηλαδή του ψευτοΚΚΕ. Εδώ μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι η κατάληψη καταψηφίστηκε από τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ από μια γενική συνέλευση στην οποία πέρασε με μικρή πλειοψηφία η πρόταση της ΔΑΠ. Πράγματι η πλειοψηφία των φοιτητών είναι αντίθετη με το σοσιαλφασιστικό «Άσυλο», όμως όλοι ξέρουν ότι εδώ και χρόνια στην ΑΣΟΕΕ δεν υπάρχουν ούτε συνελεύσεις, ούτε καν γίνονται οι εκλογές μέσα στο κτίριο, χωρίς την έγκριση του σοσιαλφασισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από την παραπάνω ψηφοφορία μπήκαν μέσα στη συνέλευση, τραμπούκισαν και άδειασαν την αίθουσα οι ψευτοαναρχικοί αλλά στη συνέχεια επέτρεψαν να συνεχιστεί. Αυτόν τον τραμπουκισμό τον κατήγγειλαν στον τύπο, οπότε έγινε γνωστό προς τα έξω, μόνο κάποιοι μεμονωμένοι φοιτητές αλλά όχι η ΔΑΠ πράγμα που αποδεικνύει ότι η ίδια η ΔΑΠ ήταν σε συνεννόηση με το υπόλοιπο σοσιαλφασιστικό μπλοκ να γίνει ομαλά και χωρίς θόρυβο το πέρασμα στη νέα κατάσταση. Όπως τονίζουμε στο άρθρο- ανακοίνωση, για τη φετινή επέτειο της «17Ν» που δημοσιεύεται σε αυτό το φύλλο της Νέας Ανατολής, αυτή η ουσιαστικά ειρηνική διευθέτηση για το άσυλο στην ΑΣΟΕΕ σημαίνει ότι ο νέος διαχειριστής του είναι το ψευτοΚΚΕ σε φιλική διαπραγμάτευση με την αστυνομία και την κυβέρνηση, και με περιθωριοποιημένο πια το ρόλο του ψευτοαναρχικού σοσιαλφασισμού. Αυτή η κυριαρχία του σκληρού πυρήνα του σοσιαλφασισμού φανερώνεται στη φαινομενικά ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου. Τώρα πια νόμος είναι το δίκιο του ψευτοΚΚΕ που ήδη με την έγκριση του Μητσοτάκη διέλυσε με τα τάγματα εφόδου του ΠΑΜΕ τις εκλογές στην Ομοσπονδία Μετάλλου που ήταν στο κέντρο της αντίστασης στο σοσιαλφασισμό στη ΓΣΕΕ.

Με λίγα λόγια η άνοδος του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση σημαίνει τη μετατόπιση της ισχύος του σοσιαλφασισμού από τη μετωπική, πιο «φιλελεύθερη» και πιο μπάχαλη μορφή του ψευτοΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο το ψευτοΚΚΕ και τα τάγματά εφόδου του.

Αυτή δεν είναι μια απλή υπόθεση που κάνουμε για την εξήγηση της ξαφνικής και εύκολης επιβολής του «νόμου και της τάξης» στα Πανεπιστήμια και στα Εξάρχεια. Πραγματικά με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη ο σοσιαλφασισμός κάνει παντού τις δουλειές του χωρίς να είναι τόσο απαραίτητα τα μπάχαλα (που θα συνεχίσουν να δρουν επιλεκτικά κυρίως με τη ρουβικονέικη φιλο17νοεμβρίτικη και πιο πολιτική μορφή) και του δίνει το γόητρο του στιβαρού ηγέτη. Γιατί τι δεν κάνει ο Μητσοτάκης που θα έκανε ο Τσίπρας; Ισα-ίσα από πολλές απόψεις τον ξεπερνάει. Ο Τσίπρας θα έκλεινε τη ΔΕΗ το 2030, ο Μητσοτάκης θα την κλείσει το 2028. Ο Τσίπρας δεν σταματούσε τις εξορύξεις υδρογονανθράκων αλλά έβαζε τους αναρχο- και οικο-φασίστες να τις παρενοχλούν. Ο Μητσοτάκης αντίθετα αναγνωρίζει στη σαμποταριστική WWF το δικαίωμα να συνομιλεί μαζί του και να απαιτεί τη διακοπή των εξορύξεων χωρίς αυτός να τις υποστηρίζει δίνοντας έτσι το σύνθημα στους δυτικούς, που έκαναν τις γεωτρήσεις να τις σταματήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ καθυστερούσε με διάφορα προσχήματα το Χρυσό, ο Μητσοτάκης μέσω Χατζηδάκη δηλώνει ότι δεν θα προχωρήσει τίποτα χωρίς την έγκριση των οικο-σαμποταριστών. Ο ανοιχτά σαμποταριστής Τσίπρας καθυστερούσε το Ελληνικό και γινόταν σάλος μέσα στη χώρα και γκρίνια από τους δανειστές. Ο «αναπτυξιακός» Μητσοτάκης το καθυστερεί με τις προσφυγές στο ΣΤΕ που του τις σερβίρει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς κανείς, και βέβαια ούτε καν ο ίδιος για τα μάτια να διαμαρτύρεται. Ο Τσίπρας βασάνιζε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στις Μόριες και δεν εφάρμοζε τη συμφωνία ΕΕ Τουρκίας για το διαχωρισμό και την επαναπροώθηση των μεταναστών, για να του επιτρέψει η ΕΕ να τους μεταφέρει όλους στην ενδοχώρα, ώστε τελικά να πιεστεί να ανοίξει η ΕΕ τα σύνορα της και έτσι να δυναμώσουν παραπέρα στην ΕΕ οι παντού ρωσόφιλοι φασίστες. Ο Μητσοτάκης συνεχίζει το σαμποτάζ στην επαναπροώθηση και κάνει τη μεταφορά στην ενδοχώρα σε μαζική κλίμακα ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί την ΕΕ ότι δεν ανοίγει τα σύνορά της με μια ένταση που ποτέ δεν αποτόλμησε ο Τσίπρας.

Και το πιο βασικό απ όλα. Ο Τσίπρας προσποιούταν ότι έβαζε κάποια εμπόδια στην Κίνα για να καθησυχάσει τις ΗΠΑ και την ΕΕ, ο Μητσοτάκης κάνει την Ελλάδα επίσημα την αποικιακή βάση της Κίνας μέσα στην ΕΕ, και της δίνει όσο δεν μπόρεσε να της δώσει ο Τσίπρας το Λιμάνι του Πειραιά και όσο δεν της έδωσε τον ΑΔΜΗΕ. Ακόμα είναι ο Μητσοτάκης που της δίνει το 5G ίντερνετ για να κάνει την κατασκοπία της, όσο δεν τόλμησε ποτέ ο Τσίπρας, σπάζοντας τις ευρωπαϊκές άμυνες και κόντρα στις έκπληκτες ΗΠΑ που είχαν πιστέψει ότι η Ελλάδα έγινε ξανά φίλη τους. Αλλά πάνω απ όλα και για όσους δεν κατάλαβαν έκανε την Κίνα ηγέτη του νέου παγκόσμιου διπλωματικού πολέμου (που τον επανεκκίνησε σαν τοπικό ελληνικό ο Τσίπρας) για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα και όλων των εκθεμάτων κάθε Νότου από τα δυτικά μουσεία. Μπροστά στον ξετσίπωτο δούλο του ρωσοκινέζικου άξονα και όλο και πιο ανοιχτά αντιευρωπαίο που είναι ο επίσημα και κλασικά μεγαλοαστός Μητσοτάκης, ο πολιτικός σώγαμπρος της μεγαλοαστικής τάξης (αν και αυτός μεγαλοαστικής ταξικής προέλευσης) κνίτης Τσίπρας φαντάζει σαν πατριώτης.

Αλλά ασφαλώς δεν υπάρχει καμιά αντίθεση ανάμεσα στους δυο, Τσίπρα και Μητσοτάκη, αν και υπαρχει μια αντίθεση που θα μεγαλώσει ανάμεσα στη στελεχική βάση της ΝΔ με τον Μητσοτάκη που δεν υπάρχει αντίστοιχη στην περίπτωση του Τσίπρα με τη στελεχική βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που υπάρχει είναι μια συμπληρωματικότητα. Ο Τσίπρας θα συνεχίσει να εκπροσωπεί το φασισμό με «αριστερό διεθνιστικό» και αντιφασιστικό πρόσωπο ενώ ο ψευτοαναρχικός σοσιαλφασιστικός στρατός του θα είναι πάντα εκεί διαθέσιμος για να τιμωρήσει πιο χοντροκομμένα από όσο ο κρατικός μηχανισμός οποιαδήποτε αντίσταση της ντόπιας δυτικόφιλης αστικής τάξης προκύψει. Ο Μητσοτάκης από ότι φαίνεται πάει να γίνει ο εκπρόσωπος ενός καλυμμένου με φιλελεύθερο μανδύα φασισμού της «πατρίδας, του νόμου και της τάξης» που θα επιβάλει τη βία του μέσα από μια αστυνομία που ο Χρυσοχοΐδης έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαπαιδαγωγεί φασιστικά ενώ θα παριστάνει τη δημοκρατική. Μια τέτοια αστυνομία θα είναι εξαιρετικά φιλική και συμπληρωματική προς τον κνίτικο, τον κρατικό σοσιαλφασισμό που επίσης προσποιείται τον «πατριωτικό» με ανοιχτό αντιδυτικό χαρακτήρα. Εκτιμάμε ωστόσο ότι σε γενικές γραμμές το ψευτοΚΚΕ θα εμφανίζεται σαν το λαϊκό κέντρο και ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πόλους.

Όλη η πολιτική εξέλιξη της χώρας και οι όποιες αντιστάσεις σε αυτό το φαιο-«κόκκινο» πλασματικό δίπολο θα κριθούν από το πόσο γρήγορα θα μπορούν να προχωρήσουν οι αντιστάσεις στο όλο και πιο φανερό κοινό αφεντικό των δύο αυτών πλασματικών πόλων, τη ρωσοκινεζική συμμαχία.

Σχετικά Άρθρα

© OAKKE