Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

Αποκαλύπτεται τώρα τι κρυβόταν πίσω από το πανευρωπαϊκό εμβολιαστικό πιστοποιητικό Μητσοτάκη - Η ελληνική κυβέρνηση συνελήφθη από την ΕΕ για παραβίαση των μέτρων του Covid-19 με τους ρώσους τουρίστες

Ο Θεοχάρης στη Μόσχα Ο Θεοχάρης στη Μόσχα

Τη στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα του Covid-19 έκανε αισθητή την παρουσία της στην ΕΕ, βγήκε στην επιφάνεια το βρώμικο σχέδιο του πλασιέ των ρωσοκινέζικων συμφερόντων Μητσοτάκη, πίσω από τo πρωτοπόρο πάθος του για να υιοθετήσει η ΕΕ το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Απορήσαμε για μια στιγμή πως αυτός ο τύπος ήθελε να κάνει κάτι καλό για τον τουρισμό της χώρας μας αλλά και την ενωμένη Ευρώπη. Η απορία μας λύθηκε σύντομα. Στόχος της εκστρατείας του ήταν να βάλει από την πίσω πόρτα ακριβώς με πρόσχημα τον τουρισμό της καταχρεωμένης χώρας μας το ρώσικο και το κινέζικο εμβόλιο στην ΕΕ παρακάμπτοντας ή πιέζοντας τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

 

Επειδή αυτό το σχέδιο δεν πέρασε, πάλι επικαλούμενος τη χρεωκοπία ο Μητσοτάκης έμπασε μέσα στη χώρα τους ρώσους τουρίστες, και μάλιστα πάνω στην ώρα της έξαρσης στη Ρωσία της μετάλλαξης Δέλτα, αναγνωρίζοντας τους σαν εμβολιασμένους εφόσον είχαν πιστοποιητικό ότι είχαν κάνει το Σπούτνικ. Δηλαδή ενώ ΕΕ δεν αναγνωρίζει το Σπούτνικ - και δίκαια επειδή η Ρωσία δεν δέχεται τον έλεγχο των στοιχείων των δοκιμών του- η Ελλάδα το αναγνωρίζει από την πίσω πόρτα και μάλιστα κάνει εισαγωγή ρώσων τουριστών την ώρα που η χώρα τους χτυπιέται από την μετάλλαξη Δέλτα.

Τότε αναγκάστηκαν οι Μακρόν και η Μέρκελ, υπό την πίεση προφανώς των ευρωπαϊκών διοικητικών μηχανισμών να του τραβήξουν το αυτί αφού οι ρώσοι τουρίστες περνούσαν μέσω της Ελλάδας λόγω της Σένγκεν και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Έτσι η κυβέρνηση για να μην γίνει βούκινο στην Ευρώπη (γιατί από την ρωσόδουλη αντιπολίτευση στην Ελλάδα κανείς δεν την ενόχλησε) έσπευσε να επιβάλει καθυστερημένα σαν υποχρεωτικό μέτρο για τους τουρίστες από τη Ρωσία αυτό των rapidtests, είτε έχουν εμβολιαστεί με το Σπούτνικ είτε όχι. Και πάλι όμως απέφυγε να πάρει το βασικό μέτρο της καραντίνας που ισχύει για άλλες τρίτες χώρες για τουρίστες που δεν έχουν εμβολιαστεί με εγκεκριμένα από τον ΕΜΑ εμβόλια ή που δεν έχουν καλή επιδημιολογική κατάσταση. Το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός είναι ότι το ίδιο καθεστώς ελέγχων (συνδυασμός πιστοποιητικού εμβολιασμού και rapidtests) εφαρμόζει η χώρα για τους προερχόμενους από την Αγγλία τουρίστες, χώρα στην οποία έχει επίσης εξαπλωθεί η μετάλλαξη δέλτα. Η διαφορά όμως της Ρωσίας και της Αγγλίας είναι ότι οι Άγγλοι έρχονται εμβολιασμένοι με εγκεκριμένα εμβόλια της ΕΕ, οπότε το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους είναι ένα ευρωπαϊκά εγκεκριμένο πιστοποιητικό οπότε επαρκές για την ασφαλή είσοδό τους, ενώ οι Ρώσοι έρχονται εμβολιασμένοι με το μη εγκεκριμένο Σπούτνικ, οπότε το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους δεν είναι στοιχείο ασφάλειας. Χώρια ότι η επιδημιολογική κατάσταση της γενικά ανεμβολίαστης ακόμα και Σπούτνικ Ρωσίας είναι πολύ χειρότερη από αυτή της πρωτοπόρας στον εμβολιασμό Αγγλίας.

Έτσι εξηγείται που η Ελλάδα, αρχίζοντας από τη γεμάτη ρώσους τουρίστες Κρήτη μολύνθηκε γρήγορα.

Εννοείται ότι καμιά αντιπολίτευση δεν καταγγέλλει το έγκλημα Μητσοτάκη. Αφού όλοι συμμετέχουν με ενθουσιασμό σε αυτό.

Η μεθόδευση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση κοιταξε να περάσει την έμμεση έγκριση του Σπουτνικ από την ΕΕ μέσω εμβολιαστικού πιστοποιητικού είναι η εξής.

Πως Μητσοτάκης – Δένδιας μεθόδευσαν το άνοιγμα στο Σπούτνικ

Η Κομισιόν είχε προτείνει τη χαλάρωση των περιορισμών για το Μάη,  λαμβάνοντας υπόψη την πρόοδο των εκστρατειών εμβολιασμού και τις εξελίξεις στην επιδημιολογική κατάσταση παγκοσμίως,. Η πρόταση της ήταν να επιτραπεί η είσοδος στην ΕΕ τουριστών από χώρες με καλή επιδημιολογική κατάσταση, και με πιστοποιητικό ότι έχουν λάβει την την τελευταία συνιστώμενη δόση εμβολίου εγκεκριμένου από την ΕΕ (https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/tourismos/zestenonte-i-michanes-gia-to-anigma-tou-tourismou-stis-15-ma%CE%90ou/). 

Η Ελλάδα και η Κύπρος όμως άνοιξαν τα σύνορα τους το Μάη, που σημαίνει και τα σύνορα της ΕΕ, για Ρώσους τουρίστες με τη βεβαίωση ότι είχαν εμβολιαστεί με το μη εγκεκριμένο ρώσικο εμβόλιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο μόνο 4 χώρες της ΕΕ επέτρεπαν στους ρώσους τουρίστες να ταξιδέψουν μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού με Σπούτνικ. Πρόκειται για τις εξής: Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, και Κροατία (https://money-tourism.gr/oi-chores-poy-mporoyn-na-taxidepsoyn-oi-rosoi-toyristes/).

Η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε έγκαιρα και δραστήρια για να παρακάμψει την πρόταση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής. Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις Μητσοτάκη-Τσίπρα υπέρ της προμήθειας από την ΕΕ του ρώσικου εμβολίου όταν πρόκυψε ζήτημα με την έλλειψη επαρκών ποσοτήτων εμβολίων από την AstraZeneca (ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ: ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΞΕΦΩΤΟ, 8/5/2021). Πολύ πιο πριν βέβαια πριν υποπτευθεί η ΕΕ οτιδήποτε είχε ξεκινήσει η δραστήρια εκστρατεία του πρωθυπουργού Μητσοτάκη για κοινό πιστοποιητικό εμβολιασμού για τις ανάγκες τάχα του τουρισμού στην ΕΕ σε ένα έδαφος όπου είχαν άφθονα επιχειρήματα να προβάλουν οι φίλοι του Πούτιν (Ορμπάν, Αναστασιάδης κλπ) για να πιέσουν για την αποδοχή του ρώσικου εμβολίου μέσα στο κλίμα της ασφυξίας του τουρισμού που είχε προκαλέσει η πανδημία (Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ AstraZeneca ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΤΝΙΚ, 23/3/2021, https://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-25-28/item/1308-). Όταν η εκστρατεία αυτή απέτυχε να εντάξει και το ρώσικο εμβόλιο στα ασφαλή εμβόλια του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού, η ηγεσία Μητσοτάκη προχώρησε μόνη της για να τινάξει την πολιτική των μέτρων προστασίας στον αέρα. Ασφαλώς ήξερε οτι είχε σύσσωμες τις κοινοβουλευτικές ηγεσίες στο πλευρό της και πραγματικά καμμιά της δεν όλες σαν αδέλφια τον καλύψανε, τόσο καλά ώστε πέρα από αυτό το άρθρο να μην υπάρχει κανένα άλλο, τουλάχιστον σε γνώση μας, που να καταγγέλει αυτή τη μεθόδευση. Εδώ φαίνεται πόσο βαθιά διαβρωμένος είναι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος και η χώρα γενικότερα από τη ρώσικη υπερδύναμη.

Στα μέσα Απρίλη ο υπουργός Τουρισμού Θεοχάρης προφανώς με σύσταση του Μητσοτάκη πήγε στη Μόσχα. Εκεί συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, αρμόδιο για θέματα τουρισμού, Dmitry Zverev ο οποίος «χαιρέτησε τη θετική στάση εκ μέρους της Ελλάδας για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού για την κατανόηση και τη συνεργασία» (https://www.voria.gr/article/apo-145-rosi-touristes-stin-ellada-me-pistopiitiko-emvoliasmou-i-arnitiko-pcr).

Ο Θεοχάρης συναντήθηκε επίσης με την επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού, Zarina Valeriyevna Doguzova, καθώς και με εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operators της Ρωσίας. Σε συνέντευξη του στην Izvestia, είπε ότι από 14 Μάη, ημερομηνία ανοίγματος της Ελλάδας για τον τουρισμό θα γίνονται δεκτοί ταξιδιώτες από τη Ρωσία, εάν διαθέτουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε αρνητικό τεστ PCR. Τόνισε μάλιστα ότι «η Ελλάδα δεν ανέστειλε ποτέ τη διαδικασία χορήγησης ταξιδιωτικής βίζας σε Ρώσους τουρίστες» (δηλαδή ποτέ δεν έκλεισε σύνορα για τη Ρωσία, απλά οι περιορισμοί ήταν αυστηροί, αν και εφόσον εφαρμόζονταν).

Στα τέλη Μάη, ο Δένδιας συνάντησε τον Λαβρόφ στο Σότσι, ενώ είχε ξεσπάσει ήδη η κρίση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας λόγω της στάσης της στην απαγωγή Λευκορώσου στελέχους της αντιπολίτευσης στο Μινσκ. Κατά την επίσκεψη ο Δένδιας επανέλαβε όσα είχε πει ο Θεοχάρης, και κάλεσε τους ρώσους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα (https://sputniknews.gr/20210527/nea-episkepsi-dendia-sti-rosia-os-to-telos-toy-etoys-pos-apotimatai-to-taxidi-toy-ellina-ypex-13386383.html).

Η κυβέρνηση δεν είχε θορυβηθεί καθόλου ούτε από διεθνή ρεπορτάζ για το ότι οι ρώσικες αρχές δείχνουν τουλάχιστον ανοχή στη χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που απλά μπορεί να τα αγοράσει κανείς μέσω κινητού σε μια χώρα που πολλοί δεν κάνουν το εμβόλιο είτε γιατί δεν το εμπιστεύονται, είτε λόγω της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας.

Το αποτέλεσμα ήταν η έξαρση του Covid-19 στη Ρωσία να βρει ανοιχτά χωρίς τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης τα σύνορα της ΕΕ στους ρώσους τουρίστες λόγω της ελληνικής πολιτικής της κατάργησης των ευρωπαϊκών περιορισμών, γεγονός που ξεσήκωσε τέτοιο σάλο ώστε οι Μέρκελ-Μακρόν να υποχρεωθούν να ξεμπροστιάσουν την ελληνική κυβέρνηση.

Η φιλοευρωπαϊκή βιτρίνα της Ελλάδας τρύπησε από αυτή τη σφαίρα αλλά δεν κατέρρευσε χάρη στην προστασία από τους άλλους φίλους και πράκτορες της Μόσχας μέσα στην ΕΕ. Είναι πάντως για πρώτη φορά μετά από την εποχή των μνημονίων που η Ελλάδα γίνεται ξανά ύποπτη για τις ένοχες σχέσεις της της με την πουτινική φασιστική Ρωσία. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή διάσταση του εγκλήματος της κυβέρνησης. Εξίσου σοβαρή όμως είναι η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στο εσωτερικό, που τελικά προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά στον τουρισμό από το καλό που υποτίθεται ότι θα της έκαναν οι ρώσοι τουρίστες. Και είναι να απορεί κανείς πως ενώ πέρσι, ακούγονταν συχνά-πυκνά επικρίσεις από την αντιπολίτευση για πρόωρο άνοιγμα, όταν οι ίδιοι είχαν καταργήσει κάθε μέτρο στο εσωτερικό. Σήμερα κανένας τους δεν διαμαρτύρεται για το χωρίς μέτρα άνοιγμα στη Ρωσία!!!

Αμέσως μετά το άνοιγμα η Ρωσία επέτρεπε περιορισμένες πτήσεις προς Ελλάδα, προφανώς γιατί έπρεπε να γίνει όσο το δυνατόν αθόρυβα το άνοιγμα με τον εμβολιασμό με Σπούτνικ. Η κατάσταση άλλαξε στα μέσα Ιούνη, τη στιγμή δηλαδή που σημειωνόταν η αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα στη Ρωσία, οπότε άρχισαν να αυξάνονται σταδιακά οι πτήσεις με προγραμματισμό να πυκνώσουν ακόμα περισσότερο τον Ιούλη. Σε αυτό το σημείο ήρθε η καταγγελία από Μέρκελ – Μακρόν. Παρόλο που δεν έχει γίνει γνωστή κάποια έρευνα ιχνηλάτησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, τα πρώτα κρούσματα σημειώθηκαν στο Ηράκλειο, τόπο προορισμού τουριστών από τη Ρωσία, τα οποία αυξήθηκαν ραγδαία και μέχρι σήμερα στην Κρήτη εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης.

Η ελληνική πολιτική ηγεσία δεν έχει κανένα ενδοιασμό να ακολουθεί εγκληματική πολιτική σε βάρος όλης της ΕΕ για την εξυπηρέτηση των ρώσικων συμφερόντων αφού εδώ και τόσες δεκαετίες έχει αποδείξει, ότι αυτήν την εγκληματική πολιτική, κυρίως αυτήν του σαμποτάζ της παραγωγής, την ακολουθεί σε βάρος του ίδιου της του λαού. Το ότι αυτή τη φορά αποφάσισε να παίξει με την υγεία όλων των λαών της Ευρώπης τη στιγμή της ανάκαμψης τους μετά από μία τόσο θανατηφόρα πανδημία και τόσο επιζήμια στο επίπεδο της οικονομικής τους διαβίωσης είναι ένα έγκλημα που πιθανότατα δεν θα μπορέσει να κρυφτεί τόσο καλά όσο τα εσωτερικά της εγκλήματα.

 

-Δημοσιεύτηκε στο φ. 557 της Νέας Ανατολής (Απρίλης, Μάης, Ιούνης 2021)-