Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ σαν προβοκάτσια

Η κύρια και βαθύτερη διάσταση του φασιστικού κλεισίματος της ΕΡΤ βρίσκεται σε αυτό που τον τελευταίο καιρό καταγγέλλουμε σαν γενική πολιτική εκφασισμού του κράτους μέσα από τις απολύσεις, τις επιστρατεύσεις και τον εκφοβισμό των δημοσίων υπαλλήλων. Αυτήν την πλευρά τονίσαμε και στη χθεσινή ανακοίνωση μας που είχε σαν κύριο στόχο να εκφράσει τη συμπαράσταση μας στους απολυμένους δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους της ΕΡΤ και στην ανάγκη ενός παλλαϊκού αγώνα για να ματαιωθεί το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όμως

οι πραξικοπηματίες με αυτήν τους την κίνηση έχουν και έναν παράλληλο διπλό προβοκατόρικο στόχο, τον έναν εσωτερικό και τον άλλον, τον κυριότερο, εξωτερικό.

 Ο εσωτερικός προβοκατόρικος στόχος τους είναι να παραδώσουν και μάλιστα ορμητικά την κατασπαραγμένη υπαλληλία της ΕΡΤ και όλη την κρατική υπαλληλία, που από χθες έχει κυριολεκτικά παγώσει, στα καθαυτό ρώσικα κόμματα, δηλαδή στο ψευτοΚΚΕ, στο ΣΥΡΙΖΑ και στα εξωκοινοβουλευτικά τσιράκια τους. Έτσι από τη  μια μεριά το κλείσιμο έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε η ωμότητα να είναι απόλυτη, αφού παρόλα τα περίφημα κουσούρια του έκλεισε ένας λειτουργικά χρήσιμος  ιστορικός δημόσιος οργανισμός και όχι κάποιες δημόσιες υπηρεσίες  φαντάσματα,  ενώ οι χιλιάδες εργαζόμενοί του απολύθηκαν στο λεπτό κτηνωδώς. Από την άλλη μεριά  την ευθύνη αυτής της ωμότητας την ανέλαβε η Ευρώπη. Έτσι αυτόματα τα θύματα αυτής της βίας στρέφονται στα κατ εξοχήν αντιευρωπαϊκά κόμματα που είναι μαζικά και κάνουν πως πρωτοστατούν στην «αντίσταση», αν και είναι αυτά που σάπισαν από τα μέσα την ΕΡΤ και όλο το δημόσιο με το συνδικαλισμό του παρασιτισμού και της αρπαχτής και τα οποία το μόνο που δεν θέλουν είναι η επιβίωση της ΕΡΤ με ανθρώπινους όρους. Με αυτό τον τρόπο κυνηγάνε οι λύκοι. Η μια ομάδα, η κυβερνητική «ευρωπαϊκή», επιτίθεται στα θηράματα ολομέτωπα, ενώ μια άλλη, η αντιπολιτευτική «λαϊκή» τα πλευροκοπά και όταν εξαντλούνται, τα τρώει. Για να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι κνιτοφασίστες και η «συμπαράστασή»  τους φανεί σαν μη δημοκρατική οι ρωσόφιλοι άφησαν τη Χρυσή Αυγή απέξω, δηλαδή την έφεραν στο πλευρό του Σαμαρά. Το ίδιο ακριβώς είχανε κάνει με τους αγανακτισμένους.

Ο εξωτερικός προβοκατόρικος στόχος είναι νομίζουμε ο κυριότερος σε αυτήν την υπόθεση. Όλα δείχνουν ότι το κλείσιμο έγινε χωρίς την έγκριση των ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ώστε να μπούμε σε μια κατάσταση ανολοκλήρωτης κυβερνητικής κρίσης που μπορεί να σέρνεται ακόμα και ως τις γερμανικές εκλογές για να μπορεί να εκτοξεύει ο νεο-«γερμανός» Σαμαράς  (μετά το νεο-«γερμανό» Γ. Παπανδρέου) την εξής απειλή στην ΕΖ και βασικά στη Γερμανία:  

 

«Κύριοι έγινα τελικά δικός σας ενώ ξέρετε ότι αρχικά δεν ήμουνα. Όταν έγινα πέτυχα για χάρη σας τα πάντα: Καθάρισα με επιστρατεύσεις όλες τις απεργίες στις ΔΕΚΟ, στα λιμάνια, στα σχολεία και όπου αλλού χρειάστηκε. Φορολόγησα όσο κανείς άλλος φτωχούς και μεσαίους. Τσάκισα όσο κανείς άλλος τις συντάξεις. Και ενώ τα έκανα όλα αυτά σταμάτησα και όλες τις εξεγέρσεις και τους εμπρησμούς, που σας προκαλούσαν απίστευτους πυρετούς στα επιτόκια και στα χρέη του Νότου. Επίσης μετά από 30 χρόνια ξεσπίτωσα και τους αναρχικούς χωρίς να ανοίξει μύτη. Τελικά μόνος μου έδιωξα μέσα σε μια νύχτα 2.500 υπαλλήλους από ένα από τα πιο μεγάλα σύμβολα της εξουσίας των σπάταλων συντεχνιών. Όμως τώρα κινδυνεύω να πέσω. Δώστε λοιπόν κάτι στους συνεργάτες μου, στους επίσης όψιμους αυτοθυσιακούς δικούς σας, στο «σοσιαλδημοκράτη» σας Βενιζέλο και στον «αριστερό» σας Κουβέλη. Δώστε τους αυτό που ζητάνε εδώ και καιρό,  δώστε τους μια δημοσιονομική ανάσα, οπότε και κάποια φράγκα για τους φτωχομεσαίους της καταπροδομένης βάσης τους πριν αυτή εξαφανιστεί, δώστε τους δηλαδή ένα ακόμα κουρεματάκι του ελληνικού χρέους. Και δώστε το τώρα, δηλαδή δώστε το πριν από τις γερμανικές εκλογές και όχι μετά. Τώρα, γιατί τώρα πέφτω, αφού οι ρώσοι φύγανε και ούτε το ένα δις ευρώ δεν πήρα από τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ».

 

Σε αυτό το κουρεματάκι του ελληνικού χρέους επικεντρώνεται σήμερα η  ρώσικη ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, που έχει γίνει πολιτική των ΗΠΑ του Ομπάμα, πολιτική του ΔΝΤ, πολιτική του ευρωπαϊκού Νότου,  και εν μέρει της Κομισιόν  και που πρακτικά σημαίνει, αν γίνει δεκτό από τη Γερμανία πριν τις γερμανικές εκλογές, ήττα της δυτικής Μέρκελ στις εκλογές και υποχρέωση της να συγκυβερνήσει αδυνατισμένη με τους ρωσόφιλους σοσιαλδημοκράτες. Αλλά  ανεξάρτητα από τη Μέρκελ ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους σημαίνει μακροπρόθεσμα βάθαιμα της  πιστωτικής αξιοπιστίας των χωρών της ΕΖ και όξυνση στο έπακρο της αντίθεσης Βορρά-Νότου καθώς και των ενδογερμανικών πολιτικών αντιθέσεων.

 Υπάρχει το ερώτημα πως είναι δυνατό  να  κλείσει η ΕΡΤ αφού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα ψηφίσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα φέρει η ΝΔ; Έχουν δεσμευτεί να μην περάσει αυτή η πράξη, αλλά κάλλιστα μπορεί η κυβέρνηση να κατεβάσει τελικά ένα άλλο προϊόν ενδοκυβερνητικών διαβουλεύσεων για το ποια θα είναι η νέα ΕΡΤ, ενδεχόμενα με το  γερο-ρώσο Παπούλια να κάνει το διαιτητή, και με την παλιά ΕΡΤ πάντα κλειστή, ώστε ο Σαμαράς να συνεχίσει να διατηρεί την κολακευτική εικόνα του σκληρού αντεργάτη στους μονοπωλιστές της ΕΖ.

 Σε κάθε περίπτωση, όποια και να είναι τα σχέδια των λύκων εντός και εκτός κυβέρνησης, και όποιοι αν είναι οι πολιτικοί-συνδικαλιστικοί συσχετισμοί,  η έκβαση της μάχης της ΕΡΤ θα κριθεί και από τη στάση των ίδιων των εργαζομένων της  και του λαού γενικά. Υπάρχει αυτή τη φορά μια βαθιά ανησυχία του δημοκρατικού κόσμου γι αυτήν την πρωτοφανή κτηνωδία. Έτσι ίσως το μέτωπο εργαζομένων-λαού σε αυθόρμητο επίπεδο εξουδετερώσει ένα σημαντικό μέρος από το πλεονέκτημα που έχουν οι οργανωμένοι νεκροθάφτες του λαού, οι υποκριτές του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να ηγεμονεύουν τέτοιες αντιστάσεις, να τις δηλητηριάζουν και να τις σκοτώνουν. Άλλωστε ο εργαζόμενος και ο δημοκρατικός κόσμος έχει τραβήξει πολλά από αυτούς για δεκαετίες ολόκληρες και δεν τους εμπιστεύεται. Η ΟΑΚΚΕ έχει να παίξει το ρόλο της στην πολιτική διαφώτιση των εργαζομένων και του λαού για να αποκαλυφθεί η τακτική του μαύρου μετώπου ώστε αυτοί να βγουν νικητές. Οι σοσιαλφασίστες προχωράνε γρήγορα αλλά και οι αντιστάσεις ίσως προχωρήσουν κάποια στιγμή με τα δικά τους απροσδόκητα ποιοτικά άλματα.

 Αθήνα 12 Ιούνη