Επίσημη σελίδα ΟΑΚΚΕ

 Χαλκοκονδύλη 35, τηλ-φαξ: 2105232553 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ-ΠΟΥΤΙΝ" - Ουκρανία - Ισραήλ - Χαμάς, 22/12

 

 

 

ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ

Νέα Ανατολή αρ.φ.559 (εδώ μπορείτε να βρείτε τα φύλλα από φ.486-Μάρτης 2013-και νεώτερα)

  Που μπορείτε να βρείτε την έντυπη έκδοση της Νέας Ανατολής

1pag559

 

crisis russia

Άρθρα Αναφοράς

OAKKE WEB TV

Εκδόσες Μεγάλη Πορεία

ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

http://www.antinazi.gr/ 

www.antinazi.gr

ΑΝΤΙ ΝΑΖΙ

 

5G: Η ΔΥΣΗ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΧΙΤΛΕΡ

Η απόφαση του βρετανικού συμβουλίου ασφάλειας να επιτρέψει την είσοδο της κινεζικής Huawei στο τηλεπικοινωνιακό της δίκτυο 5G και οι χλιαρές αντιδράσεις αρκετών πολιτικών ηγεσιών της Δύσης δείχνουν πόσο τυφλή πολιτικά είναι η βρετανική και κατ’ επέκταση η δυτική μονοπωλιακή αστική τάξη απέναντι στην απειλή που εκπροσωπούν για την ειρήνη και τη δημοκρατία στον πλανήτη μας οι δυνάμεις του γοργά ανερχόμενου πολεμικού νεοχιτλερικού άξονα Μόσχας-Πεκίνου.

Η απόφαση πάρθηκε αμέσως μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (ας προβληματίσει αυτό όσους βλέπουν πίσω από την τάση διάσπασης της Ευρώπης άλλον βασικό υπαίτιο από τον πολεμικό άξονα) και στηρίχθηκε κύρια στην επιδίωξη μιας βραχυπρόθεσμης ή μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης που θα πρόσφερε στους βρετανούς μονοπωλιστές η γρήγορη κατασκευή του δικτύου. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ολοένα και πιο επιθετική σοσιαλιμπεριαλιστική Κίνα είναι η σημερινή παγκόσμια υπερδύναμη στη νέας γενιάς τεχνολογία τηλεπικοινωνίας 5G, κάτι που επιτρέπει στους κινέζους χίτλερ και τους συμμάχους τους να εκμεταλλεύονται την πολιτική τύφλωση και χοντροπετσιά της δυτικής μονοπωλιακής αστικής τάξης προς όφελος των σχεδίων τους για παγκόσμια κυριαρχία. Αυτή η πρωτοκαθεδρία οφείλεται τόσο στην τεχνολογική υποστήριξη που έχει λάβει η Κίνα, ιδιαίτερα μετά τη μετατροπή της σε σοσιαλιμπεριαλιστική δύναμη, δηλ. μετά τη σφαγή στην Τιενανμέν, από τη Δύση (εκπαίδευση επιστημόνων και μηχανικών κτλ.), μια υποστήριξη που καθόλου δεν έχαιρε όσο ήταν σοσιαλιστική, όσο και στην κύρια πολεμική διάσταση της κινεζικής οικονομίας που οδηγεί αναγκαστικά στην ιδιαίτερη φροντίδα για έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες.

Όμως η παραπάνω διάσταση δε φαίνεται να ανησυχεί στα σοβαρά τις δυτικές πολιτικές ηγεσίες που δεν μπορούν να μη βλέπουν ότι έχουν να κάνουν με μια χώρα σύμμαχο των διαμελιστών της Ουκρανίας στις παρυφές της Ευρώπης και σφαγέων του συριακού λαού, με ένα καθεστώς δολοφόνων που συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τον Ειρηνικό, που υποβάλλει τις εθνότητες της Κίνας (ιδιαίτερα τους Ουιγούρους στο Σινκιάνγκ) σε ασύλληπτα βασανιστήρια με τη βοήθεια της τεχνολογίας και που δεσπόζει σαν η μεγαλύτερη δουλοκτητική δύναμη. Στην πραγματικότητα η πολεμική χρήση της τεχνολογίας 5G προσφέρει στον άξονα ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο υβριδικού πολέμου, ένα όπλο κατασκοπίας και κυβερνοεπίθεσης ικανό να προκαλέσει σαμποτάζ και αποδιοργάνωση στον αντίπαλο, μέσα σε ένα περιβάλλον ολοένα και μεγαλύτερης διασύνδεσης των συσκευών μεταξύ τους. Ήδη στο εσωτερικό οι στρατοκράτες του Πεκίνου χρησιμοποιούν υπερσύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου της συμπεριφοράς των λαϊκών μαζών, εργαλεία που έχουν αρχίσει κιόλας να εξάγουν (Βενεζουέλα, Σερβία κ.ά.). Πρόκειται για τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπων και τεχνητής νοημοσύνης που σε συνδυασμό με άλλα συστήματα καταγραφής δεδομένων του διαδικτύου, των επικοινωνιών κτλ. χρησιμοποιούνται από το κτηνώδες καθεστώς για μαζική παρακολούθηση των κινεζικών μαζών. Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται πιλοτικά στην Κίνα ένα σύστημα «κοινωνικής αξιολόγησης» – διάβαζε τρομοκράτησης και πολιτικού-κοινωνικού εκβιασμού του λαού – που αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος για να χειρίζεται σε όλη την επικράτεια την επιβράβευση ή τιμωρία των παρακολουθούμενων με βάση τη συμπεριφορά τους, με τιμωρίες που περιλαμβάνουν αποκλεισμό από ξενοδοχεία, από ιδιωτικά σχολεία και καλά αμειβόμενες εργασίες, αποκλεισμό από γρήγορο ίντερνετ, ένταξη στη «μαύρη λίστα» κτλ. (https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System). Τη στιγμή μάλιστα που πληθαίνουν οι καταγγελίες περί κατασκοπευτικών πρακτικών των κινέζικων τεχνολογικών κολοσσών στο εξωτερικό (βλ. πρόσφατο κατασκοπευτικό σκάνδαλο στην Πολωνία, καταγγελίες για παρακολούθηση για λογαριασμό αφρικανικών κυβερνήσεων πολιτικών αντιφρονούντων κτλ.) οι παραπάνω πρακτικές θα έπρεπε να ανησυχούν διπλά τις δυτικές ηγεσίες!    

Να γιατί οι κινέζοι σοσιαλιμπεριαλιστές ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων για την ανάπτυξη του ασύρματου δικτύου τους. Σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής πολυεθνικής επαγγελματικών υπηρεσιών Deloitte που δημοσιεύτηκε στα μέσα του 2018, από το 2015 το Πεκίνο είχε ξοδέψει 24 δις δολάρια περισσότερα από όσο οι ΗΠΑ για την ανάπτυξη υποδομών ασύρματης επικοινωνίας 5G όταν το κόστος τοποθέτησης ενός πάροχου είναι στην Κίνα 35% μικρότερο σε σχέση με τις ΗΠΑ (https://www.cnbc.com/2018/08/07/china-outspent-us-by-24-billion-in-5g-technology-since-2015.html). Δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης το γεγονός ότι τεχνολογικοί κολοσσοί τύπου Huawei και ZTE διαθέτουν προνομιακές σχέσεις με τον κινεζικό στρατό. Για παράδειγμα ο ιδρυτής της Huawei, Ρεν Τσενγκφέι, έλαβε την τεχνική του εκπαίδευση στο στρατό που στη συνέχεια μετατράπηκε σε έναν από τους πρώτους του πελάτες. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 έκλεισε συμβόλαιο με το στρατό για τη δημιουργία του πρώτου εθνικού δικτύου τηλεπικοινωνιών της χώρας. Ακόμα, το κυβερνόν ψευτο-«κομμουνιστικό» κόμμα, μέλος του οποίου τυγχάνει και ο Ρεν, έχει φτάσει ήδη να ελέγχει την πλειονότητα των ιδιωτικών εταιρειών στην Κίνα, και ιδιαίτερα των μεγάλων διαδικτυακών, κάτι που πλέον αποτελεί καθολική υποχρέωση των οργανισμών, πολιτών και επιχειρήσεων στην Κίνα σύμφωνα με το νόμο για την εθνική ασφάλεια του 2017 (https://www.scmp.com/economy/china-economy/article/2174811/chinese-communist-party-needs-curtail-its-presence-private και https://www.marketwatch.com/story/europe-must-recognize-china-for-what-it-is-2020-02-11). Από την άλλη είναι επίσης στρατηγική η συνεργασία των κινέζων με τους ρώσους σοσιαλιμπεριαλιστές και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών (https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2020/02/07/huawei-plays-dangerous-game-in-russia-as-trumps-fury-rages-on/). Ιδιαίτερα στην τεχνητή νοημοσύνη η ρωσοκινεζική συνεργασία προχωρά με γοργούς ρυθμούς και η Huawei παίζει καίριο ρόλο σ’ αυτό. Για παράδειγμα ο εν λόγω κολοσσός κατασκευάζει ένα «οικοσύστημα τεχνητής νοημοσύνης» στη Ρωσία ενώ παίρνει τεχνογνωσία πάνω στην τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και την επιθετική κυβερνητική από ρώσους ειδικούς.

Την ίδια στιγμή ο προβοκάτορας Τραμπ – που σημειωτέον χρωστάει σ’ ένα μεγάλο βαθμό την άνοδό του στην εξουσία στη ρωσική κυβερνοεπίθεση – κάνει ότι περνά από το χέρι του για να αποτρέψει τη συσπείρωση που είχε αρχίσει να δημιουργείται μεταξύ των χωρών του δεύτερου κόσμου ενάντια στην τεχνολογική εξάρτηση από τους ανατολικούς φασίστες. Αντί να ευνοήσει τη συνεργασία για την ενίσχυση των ανταγωνιστριών της Huawei εταιρειών Ericksson και Nokia, αντί να επενδύσει περισσότερα στην έρευνα για να ξεπεράσει τους κινέζους στην τεχνολογία 5G, κυρίως αντί να βάλει πολιτικό ζήτημα στα διεθνή φόρα ζητώντας συνεργασία σε ισότιμη βάση για αντίσταση στους τεχνολογικά ισχυρούς κανίβαλους, ο Τραμπ εκβιάζει τους συμμάχους των ΗΠΑ που είναι ήδη εξαρτημένοι από την κινεζική τεχνολογία και έτσι τους οδηγεί σε μεγαλύτερη έκθεση στον κινεζικό εκβιασμό καταστρέφοντάς τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ακόμα, με το να υποχωρεί από τη δήθεν αποφασιστική του απάντηση στη Huawei, επισήμως για να βοηθήσει τους αμερικανούς προμηθευτές της ανταλλακτικών, υποβιβάζει τον αντι-κινέζικο τεχνολογικό αγώνα στο επίπεδο του συμβατικού εμπορικού πολέμου. Και η πρώτη μεγάλη ρωγμή στο μέτωπο αυτό αντίστασης προκλήθηκε από τη Βρετανία.

Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης κινδυνεύουν να είναι καταστροφικές. Είναι εδώ πολύ χαρακτηριστικά τα λόγια του Ντ. Άλτον, μέλους της βουλής των Λόρδων: «Όσο περισσότερο εξαρτημένοι γινόμαστε από εταιρίες που οι δεσμοί τους με το κινεζικό κράτος εκτείνονται ως την κατασκευή της τεχνολογίας παρακολούθησης στο Σινκιάνγκ, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να κρατήσουμε μια αξιόπιστη στάση. (…) Αλλά εξίσου σημαντικά, οι δραστηριότητες της Huawei στο Σινκιάνγκ θα πρέπει να μας προειδοποιήσουν για την πραγματική τους υποταγή και αξίες. Η προθυμία τους να δημιουργήσουν αυτή την τεχνολογία μαζικής παρακολούθησης αποκαλύπτει το πραγματικό επίπεδο αφοσίωσης και εξάρτησής τους από την κινεζική κεντρική κυβέρνηση. Δε θα ξαφνιαζόμασταν αν οι προειδοποιήσεις των αξιωματούχων ασφαλείας και άλλων πάνω στην εθνική ασφάλεια επέστρεφαν για να μας στοιχειώσουν» (The Diplomat, 2/2).