Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΡΩΣΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΕΔΩ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΝΑΖΙ

  • Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022

Η Ρωσία επιδόθηκε τις τελευταίες μέρες σε ένα όργιο ταυτόχρονων πυραυλικών επιθέσεων μέσα στα αστικά κέντρα της Ουκρανίας, ισοπεδώνοντας υποδομές και δολοφονώντας αμάχους.

Από τις ουκρανικές αρχές δημοσιεύονται τα ακόλουθα στοιχεία για το πυραυλικό μπαράζ που δέχτηκε η Ουκρανία από τη Ρωσία μεταξύ 9 και 10 Οκτώβρη:

● Στις 10 Οκτωβρίου 2022 η Ρωσία εξαπέλυσε σε ολόκληρη την Ουκρανία μία πυραυλική επίθεση που δεν είχε προηγούμενο της σε όλη τη διάρκεια του πολέμου με τη χρήση στρατηγικών αεροσκαφών. Προηγήθηκαν τα ρωσικά πλήγματα με πυραύλους Κρουζ σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ζαπορίζια, όπου στάλθηκαν τουλάχιστον 22 πύραυλοι, αφήνοντας 16 νεκρούς και περίπου 100 τραυματίες σε δύο ημέρες.

 

● Τουλάχιστον 83 πύραυλοι και 17 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι στάλθηκαν από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Κασπία Θάλασσα και κατέλαβαν προσωρινά την Κριμαία, σκοτώνοντας 11 και τραυματίζοντας 64 άτομα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 43 πύραυλοι αναχαιτίστηκαν και 9 drones καμικάζι τα οποία είχε προμηθεύσει το Ιράν καταστράφηκαν από τις Δυνάμεις Αεράμυνας.

● Στο στόχαστρο βρέθηκαν κρίσιμες μη στρατιωτικές υποδομές πολλών πόλεων της Ουκρανίας (Κίεβο, Ζαπορίζια, Ντνίπρο, Ζιτόμιρ, Χμελνίτσκι, Τερνοπίλ, Λβιβ, Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Κροπίβνιτσκι, Κρέμεντσουκ, Σούμι, Χάρκοβο και άλλοι) και δημόσιοι χώροι. Οι κατοικημένες περιοχές έμειναν χωρίς ενέργεια και νερό.

 thumbnail UKRAINIAN VICTIMS

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές:

● Οι επιθέσεις της Ρωσίας την παραμονή της χειμερινής περιόδου στοχεύουν στον εκφοβισμό του άμαχου πληθυσμού, σπέρνοντας τον όλεθρο και υπονομεύοντας την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας να απελευθερώσει τα εδάφη της που κατέχει προσωρινά η Ρωσία.

● Αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι οι πραγματικές προθέσεις της Ρωσίας αποκλείουν τον διάλογο. Οποιοσδήποτε κατευνασμός του επιτιθέμενου ανοίγει ένα πραγματικό κουτί της Πανδώρας που θα φέρει ακόμη περισσότερους θανάτους και καταστροφές.

● Αυτοί οι βομβαρδισμοί θα απομονώσουν περαιτέρω το Κρεμλίνο.

● Τα συστήματα αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας πρέπει να παρασχεθούν το συντομότερο δυνατό: θα προστατεύουν τους πολίτες και τις υποδομές, οι οποίες θα είναι ακόμη πιο ευάλωτες τους επόμενους χειμερινούς μήνες.

● Ο Kόσμος θα πρέπει να παρέχει πρόσθετη τεχνική και οικονομική υποστήριξη για την επείγουσα ανοικοδόμηση των υποδομών και την παροχή ενέργειας και θέρμανσης σε σχολεία, νηπιαγωγεία και νοσοκομεία.

Σημειώνουμε ότι η Ρωσία κυκλοφόρησε στα διεθνή μέσα οργισμένα κηρύγματα για το δήθεν δικαίωμα της για εκδίκηση μετά την ανατίναξη της γέφυρας που ενώνει τη Ρωσία με την κατεχόμενη Κριμαία. Πρόκειται για χυδαίο κυνισμό. Η ανατίναξη της γέφυρας δεν ήταν στοχευμένη επίθεση σε αμάχους και έπληξε ένα στρατιωτικό κατασκεύασμα σκλαβιάς του κατακτητή, ενώ χρησιμοποιείται από τον ίδιο αυτό κατακτητή για να σκοτώσει αμάχους και να εξαθλιώσει παραπέρα την κατακτημένη χώρα.

Εδώ φαίνεται καθαρά ποιος είναι ο ναζί.

© OAKKE