Μαίνεται η μάχη στην ελληνική δικαιοσύνη για τον Κόκκαλη


Το Φεβρουάριο του 2002 ασκήθηκε εναντίον του Κόκκαλη ποινική δίωξη για κατασκοπία, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ενεργητική και παθητική δωροδοκία. Όμως παρά το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κρουσταλλάκη να ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη-ανακριτή εξ αιτίας της σοβαρότητάς της η ολομέλεια Εφετών απέρριψε αυτό το αίτημα. Την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια ο ανακριτής Πουρνάρας που ολοκλήρωσε την ανάκριση το Μάρτη του 2003 με τυπικές κλήσεις διότι κατά την άποψή του δεν προέκυψαν ευθύνες. Και αυτό παρά του ότι τα αρχεία της Στάζι καταδεικνύουν ολοφάνερα την κατασκοπία που ενεργούσε ο πράκτορας αυτός της Στάζι σε βάρος της Ελλάδας. Στο πόρισμα του Πουρνάρα διαφώνησε η εισαγγελέας Κοντοθανάση που υποστήριζε ότι η ανάκριση έπρεπε να συνεχιστεί. Τότε κλήθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, να “άρει τη διαφωνία και συντάχθηκε με την πρόταση του εισαγγελέα Ηλ. Κολιούση ότι η δικογραφία πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για το πλημμέλημα της δωροδοκίας, να κλείσει για τα αδικήματα της κατασκοπίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, διότι “δεν στοιχειοθετούνται”, και να ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών” (Ελευθεροτυπία, 23-7). Το Συμβούλιο Πλημεμελειοδικών όπως βλέπουμε έριξε τον πράκτορα στα “μαλακά” αφού αφαιρέθηκαν όλες οι βαριές κατηγορίες. Το ότι ο Κόκκαλης είναι υπόδικος για τόσο σοβαρές κατηγορίες αυτό δεν εμπόδισε το ρωσόδουλο μέτωπο να του αναθέσει έργα που έχουν να κάνουν με συστήματα άμυνας αεροσκαφών ή με άλλες προμήθειες του στρατού. Είναι πρωτοφανές για υποτιθέμενη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα να δίδονται προμήθειες του στρατού της σε έναν ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπία σε βάρος της ίδιας χώρας!
Στη συνέχεια της υπόθεσης ο ανακριτής Βλάχος πριν από δύο μήνες διαβίβασε το αίτημα δικαστικής συνδρομής στις γερμανικές δικαστικές αρχές για το άνοιγμα των λογαριασμών Κόκκαλη. Εάν από την ανάλυση των λογαριασμών προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία τότε θα ακολουθήσει και δεύτερο αίτημα προς την Ελβετία. Τον περασμένο Φεβρουάριο όμως ο εισαγγελέας Εφετών Μύτης ζήτησε την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος του Κόκκαλη ο οποίος φέρεται να εισπράττει χρήματα από εμπόριο όπλων που έκανε η ανατολικογερμανική μυστική υπηρεσία Στάζι.
Παρά την επέλαση στον κρατικό μηχανισμό του ρωσόδουλου μπλοκ η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη αλωθεί ολόκληρη από αυτό. Υπάρχουν ακόμη δικαστές που αντιστέκονται.

Τζάμπα το Καραϊσκάκη στον πράκτορα

Πριν λίγες μέρες στα πλαίσια των ολυμπιακών αγώνων έγινε στο νέο γήπεδο Καραϊσκάκη ο τελικός του ποδοσφαίρου. Εγκαινιάστηκε έτσι ένα στάδιο το οποίο δόθηκε με χαριστικές διατάξεις στον Κόκκαλη και φτιάχτηκε τζάμπα γι αυτόν μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Έχουμε γράψει σχετικά και παλιότερα για τον τρόπο που το ΠΑΣΟΚ παράκαμψε τις αντιστάσεις των μελών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για να παραχωρηθεί το στάδιο αυτό και οι τριγύρω χώροι για εκμετάλλευση πενήντα χρόνων στον Ολυμπιακό ΣΦΠ, ο οποίος στη συνέχεια εκχώρησε τα δικαιώματά του και τις υποχρεώσεις του στην εταιρεία “Στάδιο Καραϊσκάκη ΑΕ” του Κόκκαλη. Αυτή η παραχώρηση από τη μεριά της πολιτείας γίνεται ακόμη πιο σκανδαλώδης όταν πάρει υπόψη του κανείς ότι αντίστοιχα αιτήματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ για δικό τους γήπεδο, που θα το κατασκευάσουν με δικά τους έξοδα παραμένουν ακόμη άλυτα εδώ και χρόνια.
Όμως οι ρωσόδουλοι δεν αρκέστηκαν να δώσουν τους χώρους και να ανεγείρουν το στάδιο για τον άνθρωπό τους. Ακόμη και από αυτές τις τυπικές αστικές υποχρεώσεις που απορρέουν από το νόμο και που σύμφωνα με αυτές έπρεπε να πληρώσει το χαρτόσημο φρόντισαν να τον απαλλάξουν. Στο νόμο “Ρύθμιση θεμάτων ολυμπιακής προετοιμασίας και άλλες διατάξεις” και στο άρθρο 8 §14 αναφέρεται: “Στο τέλος του άρθρου 56 του ν.2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄) προστίθεται νέα παράγραφος ως εξής: “η παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων από τη ΓΓΑθλητισμού σε αθλητικά σωματεία ή η περαιτέρω εκχώρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων από την παραχώρηση αυτή δεν υπόκεινται σε τέλη χαρτοσήμου. Η διάταξη αυτή ισχύει από 1/1/2003””.
Το Καραϊσκάκη παραχωρήθηκε στον πράκτορα μετά την 1/1/2003!
Και όχι μόνο αυτό. Στον ίδιο νόμο άρθρο 7 §5 αφού καθορίζεται ο χώρος επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών από το σταθμό του ηλεκτρικού στο Ν. Φάληρο, σε σχέση με τους εμπορικούς χώρους του σταδίου προσθέσανε μερικές λέξεις ώστε να συμπεριλάβουν όλα τα είδη καταστημάτων που θα έφτιαχνε ο πράκτορας και θα τα ενοικίαζε και ρυθμίζεται επίσης και το ωράριο λειτουργίας τους να είναι ελεύθερο και χωρίς χρονικούς περιορισμούς και σε κάθε περίπτωση ακολουθεί τις ώρες λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και όχι των καταστημάτων. Είναι γνωστό ότι οι αθλητικές δραστηριότητες γίνονται βράδυ ή Κυριακές και γενικά σε ώρες που δεν λειτουργούν τα καταστήματα. Φτιάχτηκε λοιπόν ειδικός νόμος ειδικά για την επιχείρηση του Κόκκαλη. Σε αντίθεση το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στο Village Park στο Ρέντη παραμένει το ίδιο με των υπολοίπων παρά το ότι οι ιδιοκτήτες τους έχουν ζητήσει να το αλλάξουν και να το προσαρμόσουν στις ώρες που συχνάζει ο πολύς κόσμος εκεί, δηλαδή στις βραδινές ώρες.
Όμως για να μην καταξοδευτεί ο πράκτορας πριν τις αλλαγές στον παραπάνω νόμο φρόντισε να του χαρίσει και το 15% επί όλων των εσόδων που θα προκύψουν από τη χρήση του Σταδίου και των εμπορικών χώρων του μέχρι το 2019, έτσι ώστε αυτός να αποπληρώσει το δάνειο που έλαβε για την ανέγερση του Καραϊσκάκη!