ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ


“Το έχουμε στα κύτταρα μας…”

Η ναζιστική διακήρυξη της νικήτριας του χρυσού στα 400μ., Φανής Χαλκιά, για το “κύτταρο του νικητή” προκάλεσε αντιδράσεις από δημοκράτες δημοσιογράφους. Είναι πολύ καλός ο σχολιασμός που κάνει ο Πάσχος Μανδραβέλης σε άρθρο του στην Απογευματινή, 27/8/2004 με τίτλο “Ο διάχυτος αμοραλισμός” όπου μεταξύ άλλων στιγματίζει το ρεπορτάζ του κρατικού Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων για όσα είπε η Χαλκιά. Το ΑΠΕ, αναφέρεται στο άρθρο του Μανδραβέλη “προτείνει να διδάσκεται η ευγονική στα σχολεία, 60 χρόνια μετά τη συντριβή του ναζισμού”. Και για του λόγου το αληθές ο δημοσιογράφος παραθέτει αυτολεξεί την είδηση όπως δημοσιεύτηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο. “Διαβάστε τι ακριβώς είπε η Φανή Χαλκιά και θα καταλάβετε γιατί από τη στιγμή που κατέβηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν υπήρχε καμία περίπτωση να χάσει το μετάλλιο: “Οι Έλληνες είμαστε γεννημένοι πρώτοι. Τα υπόλοιπα είναι για τους δεύτερους. Το αποδεικνύουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλον τον κόσμο. Το έχουμε στα κύτταρα μας και είναι το μεγαλύτερο δώρο. Είναι κρίμα να το αμφισβητούμε. Όταν υπάρχει ελληνική ψυχή και πίστη στο Θεό, μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου”. Λέξεις βγαλμένες από το στόμα μιας 25χρονης αθλήτριας, που, έστω και αν φαντάζει υπερβολικό, θα πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία…” (ΑΠΕ Αριθμός Ειδήσεις: 2024861)”.
Χωρίς υπερβολή όμως θα σχολιάσουμε εμείς ότι οι λέξεις της 25χρονης συνιστούν το ποινικά κολάσιμο αδίκημα της ρατσιστικής προπαγάνδας που προβλέπεται στους ποινικούς κώδικες όλων των χωρών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Το ίδιο και η προτροπή για τη διάδοσή τους, και μάλιστα στα σχολεία…


Το αρχαίο πνεύμα αθάνατο και η γιούχα

Αντιγράφουμε άρθρο – σχόλιο του Χρήστου Κυριαζή για τη συμπεριφορά των Ελλήνων στα στάδια που δημοσιεύτηκε στο Έθνος, 20/8/2004. Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας:
“Το αθλητικό σαβουάρ βιβρ μοιάζει για τον Έλληνα φίλαθλο ό,τι το πρωτόκολλο επίσημης δεξίωσης για τον τσοπάνη. Οι καλοί τρόποι απουσιάζουν από τις κερκίδες των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, εκεί όπου τηρούνται μόνο τα τυπικά. Για παράδειγμα, όποτε αλλοδαπός φίλαθλος εμψυχώνει την προσπάθεια συμπατριώτη του κόντρα σε Έλληνα αθλητή, συνήθως γλιτώνει οριακά τις “ψιλές” που επιβάλλει η γηπεδική μας κουλτούρα εμπλουτίζοντας όμως το λεξικό του με πλήθος ελληνικών λέξεων οι οποίες, συνταγμένες σωστά, περιγράφουν παραστατικά τη γενετήσια πράξη.
Στον αγώνα μπάσκετ Ελλάδα-ΗΠΑ οι Αμερικανοί είχαν την αίσθηση ότι αγωνίζονταν στην κεντρική πλατεία της Φαλούτζα. Βεβαίως στο μπάσκετ –ως λαϊκό σπορ- η επιθυμία της νίκης οξύνει εύκολα τα πνεύματα. Γιουχάϊσμα όμως στο τένις και στην τοξοβολία, ε, πάει πολύ. Στο Παναθηναϊκό Στάδιο η Κορεάτισσα Παρκ, αντίπαλος της Ψάρρα, λίγο έλειψε να στρέψει το βέλος προς την κερκίδα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κόψει τον …νευρικό και εκνευριστικότατο βήχα που κυρίευε τους θεατές όποτε επιχειρούσε προσπάθεια. Στο κορτ του τένις η Ρωσίδα Μίσκινα είχε τέτοια νεύρα με τη συμπεριφορά του κοινού που πετούσε τη ρακέτα της στο έδαφος πιο συχνά κι από τον Τζον Μακ Ένρο τις εποχές που η ανάλυση στο αίμα του, αντί για ομάδα, έδειχνε μάρκα ουίσκι. Στο ανοικτό του Φαλήρου ο εκφωνητής παρότρυνε τους θεατές να συμβάλλουν στην ηχορύπανση με την επισήμανση “στο Μπιτς Βόλεϊ δεν θα σας πει ποτέ κανείς να κάνετε ησυχία!”. Απόδειξη ότι η φασαριόζικη συμπεριφορά των Ελλήνων είχε ήδη συζητηθεί στα ολυμπιακά πέριξ…”


Αθήνα-Μόσχα

Μόνο η Ελλάδα και η Μόσχα κατέληξαν με τόσο τεράστιο έλλειμμα μετά την τέλεση Ολυμπιακών Αγώνων. Γιατί συνέβη αυτό το ιστορικό φαινόμενο; Μα γιατί ο Σημίτης προφανώς δεν έπαιρνε ποτέ “γραμμή” από το “κέντρο των Βρυξελλών” αλλά αποκλειστικά από το κρατικο-φασιστικό κέντρο του Κρεμλίνου. Διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία, 13/8/04:
“Στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρεται και η εφημερίδα “Φαϊνάνσιαλ Τάιμς”. Η ανταποκρίτριά της στην Αθήνα, Κέριν Χόουπ, αναφέρεται στις προσδοκίες της Ελλάδας, αλλά και στο κόστος των Αγώνων, επισημαίνοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης Σημίτη να μην υπάρξει οποιαδήποτε συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα αποδείχθηκε ακριβή. “Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας, το 1980, καμία χώρα δεν κάλυψε σχεδόν το σύνολο του κόστους κατασκευής των ολυμπιακών εγκαταστάσεων από το δημόσιο προϋπολογισμό”, τονίζει”.


ΟΤΕ: Μετά τον Κόκκαλη και οι Κινέζοι

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί αγώνες ο ΟΤΕ προχώρησε στην αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την κινέζική εταιρεία ΖΤΕ. Πρόκειται για δίκτυα ευρυζωνικών υπηρεσιών (ADSL). Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΖΤΕ: “Ολες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, οι χώροι όπου θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα, τα ραδιοτηλεοπτικά κέντρα, το Χωριό Τύπου και τα κέντρα ενημέρωσης θα έχουν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο”(Ελευθεροτυπία, 10-7). Αυτό έγινε με τον προηγούμενο πρόεδρο του ΟΤΕ Αντωνακόπουλο. Για να προχωρήσει όμως ο ΟΤΕ στην αγορά αυτή θα έπρεπε τα προϊόντα της ΖΤΕ να έχουν ευρωπαϊκή πιστοποίηση CE, την οποία όμως δεν έχουν και γι αυτό το λόγο δεν κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους συμμάχους του ρωσοκινέζικου νεοναζιστικού άξονα να προχωρήσουν στην αγορά του κινέζικου εξοπλισμού. Θεσπίστηκε ειδική-φωτογραφική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο για τους ολυμπιακούς αγώνες που ορίζει ότι επιτρέπεται η εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων, ασχέτως αν αυτός έχει την ευρωπαϊκή “σφραγίδα” ή όχι!
Οι ρωσόφιλοι στη χώρα μας δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα προκειμένου να προωθήσουν τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα του άξονα και την πλήρη ένταξη της χώρας σε αυτόν.