ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΙΩΠΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μπορεί οι εγκέφαλοι της KGB να ανέβαλαν την "προγραμματισμένη" επίσκεψη του αρχηγού της και ηγεμόνα της Ρωσίας, Πούτιν, στη χώρα μας, δε συνέβη όμως το ίδιο με τα πολεμικά πλοία που είχαν αναλάβει να συνοδέψουν την απόβαση του στο Άγιο Όρος. Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε, τελικά, χωρίς τον ίδιο τον τσάρο και ήταν μάλλον μια εκστρατεία αναγνώρισης του εδάφους, μία κίνηση προαναγγελίας της κύριας επέμβασης για την κατάληψη της "κιβωτού της ορθοδοξίας". "Ρωσική "απόβαση" στη Θεσσαλονίκη" γράφει η Ελευθεροτυπία στις 7-9. "Τρία πολεμικά πλοία που θα συνόδευαν τον πρόεδρο Πούτιν κατά την επίσκεψή του κατέπλευσαν στον Θερμαϊκό, υπό τον ναύαρχο Βασίλιεβιτς - αρχηγό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Χίλιοι ναύτες ξεχύθηκαν στην πόλη και ζωντάνεψαν την αγορά". Παρά την αναβολή της επίσκεψης, το πυραυλοφόρο ''Μασκβά'' και οι φρεγάτες ''Σμέτλιδι'' και ''Πίτλιδι'' "δεν άλλαξαν ρότα, έφτασαν κανονικά στον προορισμό τους και αγκυροβόλησαν για 24 ώρες. Ο ναύαρχος Μασορίν Βλαντίμιρ Βασίλιεβιτς, συνοδευόμενος από επιτελείς, είχε συνάντηση χθες το πρωί με τον δήμαρχο Βασ. Παπαγεωργόπουλο και τον νομάρχη Παν. Ψωμιάδη".
Καμία αντίδραση δεν προκλήθηκε από πλευράς καθεστώτος απέναντι σε μια τέτοια συμβολική κίνηση τεράστιας πολιτικής σημασίας. Καμία κινητοποίηση από τα κόμματα και τα συνδικάτα, καμία διαμαρτυρία από κάποιον επίσημο φορέα, καμιά διαδήλωση και κανένας αποκλεισμός του λιμανιού δεν έγινε για να εμποδιστεί η επίσκεψη των ρωσικών πολεμικών, όταν η αποβίβαση ενός μονάχα αμερικανού ναύτη σε ελληνικό έδαφος είναι σε θέση να πυροδοτήσει μια σειρά μεθοδευμένων αντιδράσεων ικανών να ματαιώσουν την επίσκεψη. Ακόμα περισσότερο, η αναγγελία της εκστρατείας Πούτιν, ενός δολοφόνου και βασανιστή δεκάδων χιλιάδων τσετσένων αμάχων, συνάντησε την καθολική σιωπή του καθεστώτος και μόνο ένα μέρος του τύπου πρόβαλε κάποιες νεφελώδεις ενστάσεις.
Σύμφωνα με την καθεστωτική λογική στην Ελλάδα, που με τη συστηματική μακρόχρονη προπαγάνδα έχει αρχίσει να αποκτά ρίζες μέσα στο λαό, η απόβαση του τσάρου σε ελληνικό έδαφος, η εγκατάσταση ρωσικών πυραύλων στην Κρήτη και η προμήθεια ρωσικών όπλων, η πολιτική ένταξη της χώρας στο "ορθόδοξο τόξο" σε βάρος των γειτονικών εθνών και η κάθοδος του πολεμικού στόλου της Ρωσίας δεν καταδικάζουν αυτή τη χώρα στην πιο θλιβερή εξάρτηση και την οπισθοδρόμηση.