ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ …"ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ"

Την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2004 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ των οκτώ, παρουσιάστηκε ρεπορτάζ που αναφερόταν στις εκδηλώσεις που έγιναν το πρωί της ίδιας μέρας στη Λήμνο, με αφορμή την ανέγερση μνημείου προς τιμήν των πεσόντων του ρώσικου ναυτικού, κατά το 1912, στις μάχες που έγιναν εναντίον των Τούρκων, όπου από κοινού συμμετείχαν το ελληνικό και το ρώσικο ναυτικό εκείνη την περίοδο.
Στις εκδηλώσεις παραυρέθηκε τιμητικό στρατιωτικό άγημα του ρωσικού ναυτικού, το οποίο ανήκει στο πλήρωμα της Ναυαρχίδας "Μόσχα" (MOCKBA) του ρώσικου στόλου της Μεσογείου, η οποία επίσης συμμετείχε στις εκδηλώσεις.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Ρώσος ναύαρχος κάλεσε το συνεργείο του ΑΝΤΕΝΝΑ και το δημοσιογράφο Γιώργο Βλαβιανό που κάλυπταν τις εκδηλώσεις, να επισκεφτούν το πλοίο του.
Εκεί ξεναγήθηκαν στα πολεμικά συστήματα του πλοίου και ιδιαίτερα στα πυραυλικά του συστήματα, τα οποία με περηφάνια επιδείκνυε μέσα στις ορθάνοιχτές μπουκαπόρτες τους ο Ρώσος ναύαρχος.
Στο τέλος του ρεπορτάζ ο ναύαρχος σταυροκοπήθηκε μπρος στην κάμερα λέγοντας: "Οι Έλληνες και οι Ρώσοι είμαστε ορθόδοξοι, κάνουμε με τον ίδιο τρόπο τον σταυρό μας"! ΕΛΛΑΣ-ΡΩΣΙΑ (κανόνια)-ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ λοιπόν!
Και με όλα αυτά το κυρίαρχο ερώτημα που μπαίνει είναι : Τα κανόνια τους στη διάθεσή μας ή εμείς στη διάθεση των κανονιών τους; Η ιστορία και του τσαρισμού και του χιτλερισμού έχουν απαντήσει με σαφήνεια σε όλους τους επίδοξους προστατευόμενους τεράτων: έχουν καταβροχθιστεί πρώτοι-πρώτοι.