RAYTHEON και Κόκκαλης

Πως ξαφνικά μια από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες παραγωγής πολεμικού εξοπλισμού παίρνει τόσα πολλά εξοπλιστικά προγράμματα του ελληνικού στρατού; Γιατί το ρωσόδουλο καθεστώς δίνει τόσες προμήθειες σε αυτήν; Η απάντηση είναι εύκολη αν κανείς κοιτάξει το συνεταίρο της. Δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο της Ρωσίας Κόκκαλη. Αυτός με τη βοήθεια του ελληνικού ρωσόφιλου καθεστώτος και της προεδρίας Κλίντον έχει πλευροκοπήσει από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ηγετικούς κύκλους των ΗΠΑ για να ξεπλυθεί σαν πράκτορας της Στάζι και να μπορέσει να χωθεί και στις αμερικάνικες προμήθειες ηλεκτρονικών συστημάτων για τον ελληνικό στρατό. Με αυτόν τον τρόπο ασφαλώς θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που κανένας ανατολικός πράκτορας δεν θα μπορούσε να έχει. Για τις ανάγκες αυτής της διείσδυσης στο κατεστημένο των ΗΠΑ ο Κόκκαλης αναπτύσσει τους δεσμούς του με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και καθιερώνει τις ομώνυμες υποτροφίες. Στην κρίσιμη αυτή περίοδο η "17Ν" τον κατατάσσει με προκήρυξή της ανάμεσα στους στόχους της ακριβώς για να μπορέσουν να τον εμπιστευτούν οι ΗΠΑ, που τελικά τον εμπιστεύονται. Κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε να είναι πολύ δύσκολο όταν αρχηγός της ΣΙΑ ήταν ο προβοκάτορας Τένετ, ο άνθρωπος που βομβάρδισε την κινέζικη πρεσβεία στο Βελιγράδι και υπέδειξε σαν κάτοχο πυρηνικών όπλων τον Σαντάμ για να οδηγήσει τις ΗΠΑ στο ιρακινό βάραθρο.

Η Intracom λοιπόν και η Raytheon αρχίζουν να συνεργάζονται από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας σε προγράμματα της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως το πρόγραμμα παραγωγής του Αντιαεροπορικού Συστήματος Μεγάλου Βεληνεκούς (Patriot), σε προγράμματα του Στρατού Ξηράς όπως το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του αντιαεροπορικού συστήματος Hawk και για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού, στο πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής του πυραύλου Evolved Sea Sparrow Missile (ESSM).
Στις 24-5-2002 ανακοινώνεται η υπογραφή σύμβασης ύψους 3,91 εκατ. δολαρίων (4,2 εκατ. ευρώ) της Intracom με την αμερικανική Raytheon. Η σύμβαση αφορά στην παραγωγή ηλεκτρονικών μονάδων του πυραύλου Maverick, με τον οποίο εξοπλίζονται τα αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Η σύμβαση θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους και επεκτείνει την ήδη καλή συνεργασία των δύο εταιρειών.
Η συνεργασία όμως συνεχίζεται.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Intracom στις 4-4-2003: “Η INTRACOM υπέγραψε συμφωνία με την RAYTHEON για την παραγωγή ηλεκτρονικών υποσυστημάτων του συστήματος αυτοπροστασίας (ASPIS II) των αεροσκαφών F16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Η σχετική σύμβαση είναι ύψους 34.5 εκ. USD και προβλέπει την κατασκευή και τελικό έλεγχο ηλεκτρονικών μονάδων στις εγκαταστάσεις της INTRACOM, στην Παιανία. Το συνολικό έργο της INTRACOM αναμένεται να επεκταθεί στην συμπαραγωγή επιπλέον μονάδων του συστήματος ASPIS, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος του έργου που τελικά θα αναλάβει η INTRACOM στα πλαίσια του προγράμματος ASPIS II να υπερβεί τα 42 εκ. USD”.
Τέτοια κατορθώματα για κάποιον που κατηγορείται για κατασκοπία σε βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Στάζι θα ήταν πραγματικά αδιανόητα αν δεν υπήρχε δίπλα του όχι μόνο σύσσωμο το ελληνικό πολιτικό καθεστώς, αλλά και ένα απόσπασμα φιλικό προς τη Ρωσία μέσα στο ανώτατο πολιτικό επιτελείο των ΗΠΑ. Μόνο έτσι μπορεί να καταλάβει κανείς πως μπορεί να μένει τόσο άτρωτος στη θέση του ο πιο ηθικά τρωτός από όλους τους νέους κρατικούς ολιγάρχες, ο άνθρωπος που ανοίγει το δρόμο του μέσα από την πιο επαίσχυντη ληστεία του δημόσιου πλούτου, μέσα από τη βία και την παρανομία.