Η θεωρία του καθεστώτος για τον μηχανισμό αύξησης των τιμών

Στην ΝΕΤ το απόγευμα της 27/10/2004 δόθηκε η είδηση ότι συναντήθηκαν μυστικά σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ με σκοπό να πιέσουν τους προμηθευτές για μείωση των τιμών. Στον Ριζοσπάστη των τελευταίων ημερών που είναι και το αυθεντικό στρατηγείο διάδοσης της επίσημης καθεστωτικής θεωρίας και προπαγάνδας διαβάζουμε τον αυθεντικό νόμο του σοσιαλφασισμού για το σχηματισμό των τιμών. “Με δεδομένο, μάλιστα, ότι τα μεγάλα αφεντικά που ελέγχουν την ελληνική αγορά και έχουν το πάνω χέρι στη διαμόρφωση των τιμών ετοιμάζουν νέο γύρο ανατιμήσεων σε είδη και υπηρεσίες πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του 2004 να ανοίξει κι άλλο η “ψαλίδα” ανάμεσα στον πληθωρισμό της Ελλάδας και των 12 χωρών - μελών της Ευρωζώνης”. Σε άλλο φύλλο διαβάζουμε: “... Και ενώ όλα τα στοιχεία και η καθημερινότητα κραυγάζουν πως η αναζωπύρωση του πληθωρισμού οφείλεται στην κερδοσκοπική ασυδοσία των μεγαλοεπιχειρηματιών που ανεβάζουν αυθαίρετα τις τιμές για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους...”. Οι τιμές λοιπόν διαμορφώνονται με την συνομωσία των καπιταλιστών και όχι με την μεσολάβηση του ανταγωνισμού της αγοράς, ούτε επειδή μειώνεται διαρκώς η παραγωγικότητα της εργασίας στην Ελλάδα σε σχέση με την ευρωπαϊκή, ούτε επειδή αυξάνονται οι φόροι περισσότερο από όσο σε όποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Από κει ώσπου να ισχυριστεί κανείς ότι τις τιμές τις αυξάνουν οι εβραίοι η απόσταση είναι πολιτική αλλά από οικονομική άποψη έχει διανυθεί.


Και λίγη αντιπολίτευση

“Για το άνοιγμα της “ψαλίδας” φροντίζει και η ίδια η κυβέρνηση, με την προαναγγελία αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ (τουλάχιστον 2,5%), των εισιτηρίων και κομίστρων στα αστικά λεωφορεία, ταξί, φορτηγά και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς (κατά 15%) κλπ”. Στη συνομωσία των επιχειρηματιών με τους εβραίους για την αύξηση των τιμών συμμετέχει και ο Καραμανλής.


Η “ερμηνεία” της ΚΕ του ψευτοΚΚΕ για την αποδυνάμωση της οικονομίας (Από τις Θέσεις για το 17ο συνέδριο)

“Η ελληνική βιομηχανία, ιδιαίτερα η μεταποίηση, βρέθηκε περισσότερο εκτεθειμένη στις νέες συνθήκες του καπιταλιστικού ανταγωνισμού. Η συγκριτική καθυστέρηση της βιομηχανικής ανάπτυξης, το μικρό μέγεθος της ελληνικής οικονομίας, η κληρονομιά των στρατιωτικο - πολιτικών εξαρτήσεων του ελληνικού κράτους μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ και η διαμόρφωση ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς αποδυνάμωσαν την ανταγωνιστική θέση της ( της οικονομίας) Η συγκριτική καθυστέρηση στην ανάπτυξη αρκετών κλάδων με υψηλή οργανική σύνθεση του κεφαλαίου και υψηλή προστιθέμενη αξία και κυρίως το μερίδιο της βιομηχανίας στο ΑΕΠ επιδεινώθηκε ακόμα και συγκριτικά με εκείνο της Πορτογαλίας...”.
Εκτός από τον νέο μηχανισμό των τιμών μαθαίνουμε τώρα και τους παράγοντες που σχηματίζουν την ανταγωνιστικότητα, στην ουσία δηλαδή την παραγωγικότητα της εργασίας σε μια οικονομία. Αυτοί σύμφωνα με την Κ.Ε. του “Κ”ΚΕ είναι: 1) Η έκθεση της βιομηχανίας στον ανταγωνισμό, 2) Το μέγεθος της οικονομίας, 3) Η εξάρτηση από το ΝΑΤΟ, 4) Η ένταξη στην ΕΕ. Η παραγωγικότητα της εργασίας μεγαλώνει αν στην παραγωγή εισάγονται νέα σύγχρονα μηχανήματα ώστε με την ίδια εργασία ο εργαζόμενος να παράγει περισσότερες μονάδες προϊόντος. Έτσι το κόστος κατεβαίνει πρόσκαιρα και η οικονομία ανταγωνίζεται τις άλλες. Σύμφωνα με την ΚΕ ανέβηκε το κόστος της παραγωγής στη χώρα γιατί εκτεθήκαμε στις νέες συνθήκες του καπιταλισμού, δηλαδή επειδή η ελληνική βιομηχανία πουλούσε και αγόραζε στο εξωτερικό. Έπρεπε μόνο στη Ρωσία και τις ανατολικές χώρες να πουλάει για να μην εκτεθούμε λοιπόν. Ακόμα και αυτό τι σχέση έχει με την ανταγωνιστικότητα; Το ψευτοΚΚΕ προβοκάρει τον ίδιο τον πολιτισμό. Πρόκειται για παράλογες πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις που δεν έχουν θέση σε κανένα παγκόσμιο πολιτικό οικονομικό και φιλοσοφικό σύστημα που δημιούργησε από την ύπαρξή του ο ανθρώπινος πολιτισμός. Πρόκειται για μια μεταφυσική που για να εκφραστεί παραμορφώνει την έννοια των λέξεων. Είναι κρυφός ναζισμός. Οι όροι της ύπαρξής του είναι ισχυροί όμως. Βρίσκονται στη Ρωσία.

Η ΧΩΡΑ ΦΤΩΧΑΙΝΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ

Το χρέος των νοικοκυριών από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια έχει φτάσει στα 46,9 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 30,4% του ΑΕΠ της χώρας. Αντίθετα στα δάνεια που χορηγούνται στις επιχειρήσεις κατακόρυφη πτώση καταγράφεται στον κλάδο της βιομηχανίας, με την πιστωτική επέκταση να υποχωρεί στο 0,4% τον Αύγουστο (ήταν 15,1% έναν χρόνο νωρίτερα) και τις οφειλές των επιχειρήσεων να διαμορφώνονται σε 15,740 δισ. ευρώ
Μπορεί οι βιομηχανίες να κλείνουν και να μην εκσυγχρονίζονται κάτω από το σαμποτάζ που επιχειρεί εδώ και χρόνια το ρωσόδουλο καθεστώς, μπορεί η ανεργία να αυξάνει τρομακτικά, μπορεί η πείνα και η ανέχεια των ελληνικών οικογενειών να μεγαλώνει.
Όμως υπάρχει φως και ελπίδα!
Τα οικονομικά της εκκλησίας γνωρίζουν απίστευτη αύξηση. Όπως γράφει η Καθημερινή και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Eκκλησιαστική Kεντρική Yπηρεσία Oικονομικών: «η Eκκλησία έστρεψε το ενδιαφέρον της και σε σειρά επενδύσεων σε ακίνητα, μετοχές και τίτλους του Δημοσίου, ενώ διεκδικεί κονδύλια από το Γ΄ KΠΣ… Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πρόγραμμα ανέγερσης νέων κτιρίων από την Eκκλησία σε οικόπεδά της στην Aθήνα, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και την ΄Εδεσσα, ενώ ήδη της παραδόθηκε πολυώροφη οικοδομή επί της λεωφόρου Συγγρού. Στους άμεσους σχεδιασμούς της Συνόδου παραμένει άλλωστε και η ανέγερση ξενοδοχείου στο Kολωνάκι αλλά και νέου Συνοδικού Mεγάρου σε δασική έκταση στον Kαρέα… Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τα προηγούμενα χρόνια διπλασίασε το μετοχικό της κεφάλαιο στην Eθνική Tράπεζα, ενώ τα τραπεζικά διαθέσιμα κεφάλαιά της τριπλασιάστηκαν. Aν και οι ιεράρχες και τα στελέχη της Eκκλησίας της Eλλάδος αποφεύγουν να μιλούν με αριθμούς, πληροφορίες ανεβάζουν τα διαθέσιμα κεφάλαιά της στα 30 εκατομμύρια ευρώ (10 δισ. δρχ.) … τα έσοδα της EKYO ξεπερνούν τα 13 εκατ. ευρώ το 2003…».
Και όλα αυτά τη στιγμή που οι Έλληνες φορολογούμενοι συνεχίζουν να πληρώνουν τους παπάδες από τον κρατικό κορβανά. Ο εναγκαλισμός εκκλησίας και ρωσόδουλου πολιτικού πυρήνα του κράτους είναι προϊόν της υποταγής της πρώτης στην εξωτερική πολιτική του δεύτερου. Ο Χριστόδουλος πηγαινοέρχεται στη Σερβία με κρατικό αεροπλάνο διεκπεραιώνοντας υποθέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και ο ρόλος της Εκκλησίας στην υπεράσπιση της Σερβίας όταν αυτή διαμέλιζε, γενοκτονούσε και εθνοεκκαθάριζε στη Βοσνία ήταν σημαντικός. Και όχι μόνο. Η ελληνική εκκλησία όπως έχουμε γράψει παίζει βασικό ρόλο για να αφαιρεθεί η πρωτοκαθεδρία του Πατριαρχείου Κων/πολης στην Ορθοδοξία και να δοθεί στη Μόσχα και τον Καγκεμπίτη Αλέξιο.

Ελληνοσερβικές οικονομικές σχέσεις

Οι εμπορικές συναλλαγές Ελλάδας-Σερβίας την τελευταία πενταετία διπλασιάστηκαν. Περίπου 150 ελληνοσερβικές επιχειρήσεις και 80 αμιγώς ελληνικές είναι παρούσες στη σερβική αγορά, ενώ οι άμεσες ελληνικές επενδύσεις στη χώρα ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Το ρωσόδουλο καθεστώς προσφέρει τις απαραίτητες εγγυήσεις για τις επενδύσεις των ελλήνων αστών στα Βαλκάνια κάτω από την υψηλή εποπτεία της Ρωσίας δημιουργώντας έτσι μια νέα ρωσόδουλη αστική τάξη. Η μορφή αυτής της διείσδυσης γίνεται μέσα από το Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τις επενδύσεις. Στο 3ο ελληνοσερβικό οικονομικό και επιχειρηματικό φόρουμ στο Ζάππειο ο υφυπουργός Εξωτερικών Στυλιανίδης τόνισε: «Ο πρωθυπουργός Κων/νος Καραμανλής από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι, σεβόμενος τη συνέχεια και τη συνέπεια της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και προστατεύοντας την αξιοπιστία της Ελλάδας έναντι των φίλων και γειτόνων της, θα επιμείνει στην υλοποίησή του» (Καθημερινή, 5-10). Ελλάς-Σερβία-Ορθοδοξία! Τι και αν οι Σέρβοι είναι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία των Βόσνιων, τι και αν είναι υπεύθυνοι για μια από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία της ανθρωπότητας στη Σρεμπρένιτσα (έχουν ήδη ανακαλυφθεί 8000 νεκροί σε ομαδικούς τάφους ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των νεκρών που έχουν μεταφερθεί και ενταφιαστεί στο Κόσσοβο), τι και αν έκαναν εθνοκάθαρση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη!
Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για το ρωσόδουλο καθεστώς.