Οι προύχοντες της πόλης του Κόκκαλη στο ύψος των χούλιγκαν ΄τον αθώωσαν

Μόλις βρέθηκε σε πραγματικό κίνδυνο ο (τουλάχιστον πρώην) πράκτορας της Στάζι και της KGB Κόκκαλης, με αφορμή τα επεισόδια στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, όλο το ρωσόδουλο μπλοκ κινήθηκε για την υπεράσπισή του. Ο Κόκκαλης οργάνωσε σύσκεψη στο Καραϊσκάκη γι αυτό το σκοπό. Εκεί ήρθαν όλοι ανεξαίρετα οι καλεσμένοι προύχοντες της πόλης του Πειραιά για να αποτίσουν σεβασμό στον καθεστωτικό ολιγάρχη, αρχηγό της ποδοσφαιρικής μαφίας, υπόδικο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και εμπόριο όπλων, ηγεμόνα του κρατικού τζόγου κλπ. Εκεί ακούστηκαν διάφορα από τους συγκεντρωμένους υποτακτικούς, βουλευτές, δημάρχους και λοιπούς «υποστηρικτές του Ολυμπιακού». Αξίζει να διαβάσουμε μερικές τοποθετήσεις τους, έτσι για να δούμε το ποιόν των ανθρώπων που υποτίθεται ότι είναι εκπρόσωποι του λαού και που κυβερνούν αυτή τη χώρα.
Ο δήμαρχος Πειραιά Αγραπίδης είπε: ‘‘..Ο Ολυμπιακός πρέπει να μείνει έξω από πολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις. Όποιος πειράξει τον Ολυμπιακό θα βρει όλους τους Πειραιώτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, απέναντί του…’’.
Ο νομάρχης Πειραιά Μίχας, είπε: ‘‘Πίσω από τέτοιες αποφάσεις υποκρύπτονται πολιτικές ή οικονομικές σκοπιμότητες. Δυστυχώς, το χτύπημα αυτό υποκρύπτει χτύπημα κατά του Ολυμπιακού. Εμείς, ως Νομαρχία, προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε συλλαλητήριο κατά της απαράδεκτης αυτής απόφασης’’.
Ο βουλευτής της ΝΔ Μελάς, είπε: ‘‘Δηλώνω κατηγορηματικά ότι η Ν.Δ. είναι εδώ. Είμαστε εδώ, γιατί αγαπάμε τον Ολυμπιακό. Στηρίζουμε τον Ολυμπιακό που είναι η μεγαλύτερη ομάδα, όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και της Ελλάδας. Θα μου ήταν πολύ εύκολο να πω ότι η τιμωρία αυτή είναι άδικη, εξοντωτική και απαράδεκτη, για να ευχαριστήσω όλους στον Ολυμπιακό. Δεν μου επιτρέπεται να το πω, έστω κι αν το πιστεύω μέσα μου, λόγω της θεσμικής μου ιδιότητας’’.
Φανταστείτε και να το έλεγε!
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Διαμαντίδης είπε: ‘‘Υπήρχε μια κατεύθυνση προς αυτή την απόφαση. Δημιουργεί και κάποιες υπόνοιες προβοκάτσιας... Κάνουν λάθος όσοι συνδέουν το ποδόσφαιρο με πολιτικά ή άλλα θέματα. Αυτά θα πρέπει να λύνονται στο κοινοβούλιο και όχι εις βάρος του Ολυμπιακού και των μετόχων του’’.
Ο βουλευτής της ΝΔ Μαντούβαλος (γνωστός ρωσόφιλος), είπε: ‘‘Μη συνδέσει κανένας την Κυβέρνηση με αυτά που έγιναν στον Ολυμπιακό. Η συμπεριφορά όλων μας εδώ μέσα, περνάει και ένα εκπαιδευτικό μήνυμα στον κόσμο και την κοινωνία...Προσοχή μεγάλη, γιατί πάνω απ' όλους μπαίνει ο Ολυμπιακός. Για να μπορούμε να χαρούμε, όχι τα επτά, αλλά τα 17 πρωταθλήματα που έρχονται και να φωνάζουμε ζήτω ο Ολυμπιακός’’.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νιώτης, είπε: ‘‘Δε νομίζω πως ήταν σωστή η στάση του αρμόδιου υπουργού, αμέσως μετά τα επεισόδια να πει πως θα πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ήταν λάθος του, γιατί είναι άλλος ο ρόλος των πολιτικών’’».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λιντζέρης, είπε: ‘‘Ο Ολυμπιακός προϋπήρχε και θα υπάρχει και στο μέλλον… Είναι άδικη απόφαση που δικαιούμαι να τη χαρακτηρίσω δίωξη… Τάσσομαι στο πλευρό του Ολυμπιακού και θα συμμετάσχω σε ό,τι αποφασίσει η διοίκηση’’.
Ο δήμαρχος Κερατσινίου Σαράφογλου, είπε: ‘‘Πέρα από την ιδιότητα του Δημάρχου, μιλώ και ως οπαδός... Όλοι συμφωνούμε πως πρόκειται περί αδικίας’’.
Η πρώην νομάρχης Πειραιά Σορώτου είπε: ‘‘Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι σημαιοφόρος της αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου’’.
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά Πεταλάς χαρακτήρισε την απόφαση «νομικό εξάμβλωμα», υποστηρίζοντας ότι «η ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του αγώνα ήταν αποκλειστικά του διαιτητή».
Ούτε οι πιο καθυστερημένοι από τους χούλιγκαν της Θύρας 7 δεν θα έκαναν τέτοιες δηλώσεις!.
Τελικά μπροστά σε ένα τέτοιο καθεστωτικό μέτωπο ποιός δικαστής θα μπορούσε να αντισταθεί;
Έτσι ο ολιγάρχης Κόκκαλης αθωώθηκε στην ουσία πανυγηρικά, αφού ούτε οι βαθμοί τελικά του αφαιρέθηκαν, ούτε ο μηδενισμός τελικά ίσχυσε στον αγώνα με τον Πανιώνιο.