ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Φαιοκόκκινοι βουλευτές ζητούν την απαγόρευση εβραϊκών οργανώσεων

Εξήντα χρόνια μετά την ήττα του χιτλερικού ναζισμού ένας νέος, χειρότερος έχει γεννηθεί και απλώνεται παντού ζητώντας εκδίκηση για την ήττα του προηγούμενου. Με κέντρο τη νεοτσαρική Ρωσία του Πούτιν, ο φαιοκόκκινος ναζισμός ετοιμάζεται για ένα νέο αιματοκύλισμα του πλανήτη, κρατώντας για λάβαρό του το σταυρό στο ένα χέρι και το σφυροδρέπανο στο άλλο, ποτισμένα με το δηλητήριο του αντισημιτισμού.
Στη Ρωσία ο αντισημιτισμός έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Στις παραμονές της επετείου απελευθέρωσης του Άουσβιτς από τους συμμάχους εκατοντάδες ρώσοι νεοναζιστές, συμπεριλαμβανομένων 19 βουλευτών της κρατικής Δούμας, ζήτησαν με επιστολή τους (13-1) από το γενικό εισαγγελέα την απαγόρευση όλων των εβραϊκών οργανώσεων, θρησκευτικών και κοινοτικών, με την κατηγορία του εξτρεμισμού. Οι βουλευτές πρόσκεινται στο κόμμα “Πατρίδα”, στο “Κομμουνιστικό” Κόμμα του Ζιουγκάνοφ, και τους “Ελεύθερους Δημοκράτες” του Ζιρινόφσκι.
Στην επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: “Σας διαβεβαιώνουμε κ. γενικέ εισαγγελέα ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός στοιχειοθετημένων γεγονότων που οδηγούν στο αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα: η αρνητική αξιολόγηση από ρώσους πατριώτες τυπικών εβραϊκών χαρακτηριστικών και οι ενέργειές (τους) ενάντια σε μη εβραίους βασίζονται σε αληθινά στοιχεία και ακόμα περισσότερο αυτές οι ενέργειες δεν είναι καθόλου τυχαίες, είναι εντεταλμένες από τον Ιουδαϊσμό και εφαρμόζονται εδώ και 2000 χρόνια” (Moscow News, 25-1). Επομένως “δηλώσεις και δημοσιεύσεις εναντίον των εβραίων συνιστούν αυτοάμυνα, η οποία μπορεί να μην είναι σωστή ως μέθοδος, αλλά δικαιολογείται στην ουσία της”. Στο κείμενο, η εβραϊκή θρησκεία χαρακτηρίζεται ως αντιχριστιανική και απάνθρωπη, που “καταλήγει σε τελετουργικές δολοφονίες”, ενώ σε ό,τι αφορά την έξαρση των αντισημιτικών επιθέσεων υποστηρίζεται ότι η “πλειοψηφία των αντιεβραϊκών δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο επιτελείται από τους ίδιους τους Εβραίους με σκοπό την πρόκληση” ώστε να επιβληθούν ποινές στους “πατριώτες” ή ότι προκαλείται από τη δική τους αντιχριστιανική συμπεριφορά.
Επιπλέον, κατηγορούνται οι εβραίοι της Ρωσίας ότι με την επιρροή τους στη χώρα έχουν βλάψει τα συμφέροντα του ρωσικού λαού. Κατηγορούνται για “παράνομη κατοχή της κρατικής ιδιοκτησίας” και για εισοδισμό σε κυβερνητικά πόστα, καταγγέλλονται ως οι υποκινητές όσων αντιδρούσαν στη διδασκαλία των θρησκευτικών στα σχολεία καθώς και στην αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Εν ολίγοις υποστηρίζεται ότι πίσω από όλα τα δεινά στη Ρωσία και αλλού κρύβεται ο “σατανικός” εβραίος, και ζητείται η άσκηση μιας σκληρής δικτατορίας εναντίον του. Η επιστολή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η δημοκρατία δεν είναι παρά μια επινόηση των εβραίων: “Όλος ο δημοκρατικός κόσμος βρίσκεται σήμερα υπό τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των Εβραίων και δεν θα θέλαμε να βρεθεί και η Ρωσία μας –εναντίον της αναγέννησης της οποίας διεξάγεται ένας διαρκής πόλεμος- μεταξύ αυτών των χωρών”, και για να γίνει πιο σαφής εξηγεί ότι οι ΗΠΑ έχουν γίνει “όργανο προώθησης των παγκόσμιων εβραϊκών στόχων” (Μοντ, 27-1).
Η κίνηση αυτή των νεοναζιστών βουλευτών, που στη συνέχεια απέσυραν το αίτημα χωρίς να έχουν τιμωρηθεί από τα κόμματά τους, δεν είναι άσχετη με τους σχεδιασμούς της ηγετικής κλίκας του Κρεμλίνου. Καθώς πλησιάζει η ανοιχτή φασιστική δικτατορία και αναστέλλονται ένα-ένα τα αστικοδημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες, χρειάζεται ένας τρόπος για να καμφθούν οι δημοκρατικές αντιδράσεις που μοιραία θα εμφανίζονται. Κι ο καλύτερος τρόπος είναι απ’ τη μια μεριά η εκδήλωση φαιοκόκκινων κινημάτων για την απορρόφηση και το καναλιζάρισμα της δυσαρέσκειας των καταπιεσμένων μαζών κι από την άλλη η εμφάνιση του Πούτιν ως μοναδικού εκπροσώπου της παραπαίουσας δημοκρατίας στη χώρα. Έτσι, η παραπάνω κίνηση έγινε, προφανώς, σε συνεννόηση με τον Πούτιν με σκοπό τον εγκλωβισμό των δημοκρατών κάτω από τη σημαία του "δημοκράτη" προέδρου.
Όμως φαίνεται απορίας άξιο πόσο "δημοκράτης" μπορεί να είναι ένας ηγέτης που ομολογημένα διώκει ιδιώτες καπιταλιστές και απαλλοτριώνει τις επιχειρήσεις τους μόνο και μόνο επειδή τυγχάνει να είναι Εβραίοι. Οι αντισημιτικές του δηλώσεις είναι δύσκολο να αποσιωπηθούν, όπως εκείνη που αναφερόταν στο νικητή των προεδρικών εκλογών στη γειτονική Ουκρανία, Βίκτορ Γιούσενκο, με την οποία ο ρώσος πρόεδρος εξέφραζε την ελπίδα “ότι στο περιβάλλον του κ. Γιούσενκο δεν θα υπάρχουν άνθρωποι που χτίζουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες πάνω σε αντιρωσικά, σιωνιστικά συνθήματα κλπ.” (Μοντ, 25/12/04). Φυσικά, στο επίσημο κείμενο η λέξη “σιωνιστικά” αντικατέστησε την αντίθετης σημασίας λέξη “αντισημιτικά” για να προλάβουν τη διεθνή κατακραυγή.
Όλα δείχνουν πως στη φαιοκόκκινη Ρωσία κυοφορείται ένα άνευ προηγουμένου αντισημιτικό πογκρόμ. Οι ανοιχτοί ναζιστές περιμένουν απλά στη γωνία και μόλις τους δοθεί το σύνθημα θα ξεκινήσουν πρώτα με τη σφαγή των Εβραίων, για να επεκταθούν στους ομοφυλόφιλους, τους ψυχικά ασθενείς, τους ρώσους δημοκράτες και να καταλήξουν τελικά σ’ ένα νέο αιματοκύλισμα του πλανήτη, το μεγαλύτερο της παγκόσμιας ιστορίας.