Η ΓΚΡΙΝΠΙΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗ…

Το κίνημα ενάντια στα “μεταλλαγμένα” τρόφιμα δεν είναι ελληνικό μόνο φαινόμενο. Αποτελεί τμήμα της παγκόσμιας εκστρατείας που διεξάγει ο οικολογικός σοσιαλ-μεσαίωνας (τύπου Γκρίνπις) με σκοπό το χτύπημα του εκσυγχρονισμού της ευρωπαϊκής γεωργίας, τη μείωση της παραγωγικότητάς της, και τελικά το σαμποτάρισμα ολόκληρης της οικονομικής βάσης των ευρωπαίκών χωρών. Σε όλο τον κόσμο το κίνημα αυτό επιτίθεται στη διάδοση της πρακτικής του εμβολιασμού των γεωργικών φυτών με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, που έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς τους στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την αύξηση της παραγωγικότητας της γεωργίας μεγάλης κλίμακας. Προκειμένου να πετύχουν τη δυσφήμιση αυτής της τόσο πολύ διαδεδομένης στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες πρακτικής, οι οικολόγοι προτάσσουν ψευτοεπιστημονικά επιχειρήματα και προσπαθούν να επιβάλουν σε κάθε χώρα την απαγόρευση παραγωγής και εισαγωγής τέτοιων προϊόντων. Ήδη αρκετές διοικητικές περιφέρειες στην Ευρώπη έχουν ανακηρυχθεί “ζώνες ελεύθερες από μεταλλαγμένα”.
Η καθαρά ελληνική πρωτοτυπία εδώ έγκειται στη σκανδαλώδη μετατροπή της οικο-φασιστικής Γκρίνπις σε βασικό τμήμα του πολιτικού καθεστώτος αυτής της χώρας, πράγμα που της δίνει τη δυνατότητα να ασκεί νομοθετικές εξουσίες, δηλαδή να συντάσσει νόμους του κράτους για λογαριασμό της κυβέρνησης. Όπως διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία (13-4), το ελληνικό τμήμα της οικολογικής οργάνωσης υπέβαλε “σχέδιο νόμου” στην κυβέρνηση με διακηρυγμένο στόχο “να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε πιθανές αρνητικές κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την εισαγωγή, παραγωγή, διάθεση και μεταφορά των “μεταλλαγμένων” σπόρων στην ελληνική επικράτεια”. Το “νομοσχέδιο” της Γκρινπίς προβλέπει μεταξύ άλλων ποινικές και διοικητικές κυρώσεις για τους παραβάτες, αποζημιώσεις από τις εταιρείες παραγωγής και εισαγωγής γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων στους αγρότες-παραγωγούς (τους οποίους εκπαιδεύει στη ληστεία) και την εγκατάσταση ενός μηχανισμού ελέγχου, μέσω του οποίου θα μπορεί να καθορίζει η εν λόγω οργάνωση τι θα τρώει και τι όχι ο έλληνας καταναλωτής. Κι όλα αυτά με απώτερο σκοπό “την ανακήρυξη της χώρας μας σε περιοχή ελεύθερη από μεταλλαγμένα”.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το νομοσχέδιο είχε τη συγκατάθεση αρκετών επιφανών εκπροσώπων του κράτους, όπως είναι ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Σ. Καλογιάννης, ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Ποιότητας Τροφίμων, Θ. Αληφακιώτης κ.ά. “Αποτελεί ευτυχή συγκυρία το γεγονός ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας φέρεται να συμφωνεί με αυτήν την κατεύθυνση, ενώ θετική στάση στο θέμα έχουν κρατήσει διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από την πρώτη εισβολή των μεταλλαγμένων”, λέει η Μ. Πισπίνη, υπεύθυνη της καμπάνιας της Γκριν πις στην Ελλάδα.