Η δημαγωγία του ψευτοΚΚΕ σχετικά με το δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα


Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί η ψευτοαριστερά για να καταδείξει την αντιδραστικότητα του ευρωπαϊκού συντάγματος είναι και ο τρόπος με τον οποίον υιοθετήθηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο. Υποστηρίζουν, δηλαδή, τα “Κ”Κεξ – ΣΥΝ ότι αυτό έγινε στα κρυφά ακριβώς για να αποφευχθεί η βαθύτερη και πιο αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού, που με τη σειρά της θα επέφερε την καθολική καταψήφισή του.
H αλήθεια είναι ακριβώς αντίθετη. Στην Ελλάδα δεν έγινε δημοψήφισμα και το Σύνταγμα ψηφίστηκε μόνο από τη Βουλή για να μπορέσουν να ισχύσουν ταυτόχρονα δύο πράγματα: πρώτο, να μπορούν οι ρωσόφιλοι να γεύονται τις πολιτικές και οικονομικές απολαβές της συμμετοχής της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ, και από την άλλη να διαμορφώνεται σταδιακά μέσα στο λαό από την καθεστωτική ρωσόδουλη “αριστερά” ένας βαθύς και στρατηγικός αντιευρωπαϊσμός. Αν αντίθετα γινόταν μια συζήτηση και μετά ένα δημοψήφισμα είτε ο λαός θα έδινε μια πάλη με τους εχθρούς της ΕΕ θα την κέρδιζε και θα ανέβαζε τη συνείδησή του γι αυτήν, είτε θα την έχανε και η Ελλάδα θα έλεγε όχι αλλά τότε θα ήταν μια ανοιχτά αντιευρωπαϊκή δύναμη και θα γινόταν ύποπτος ο ευρύτερος διεθνής της ρόλος. Το καλύτερο λοιπόν για το ψευτοΚΚΕ ήταν να μη γίνει το δημοψήφισμα και έτσι να υπάρχει ενάντια στην ΕΕ η κατηγορία ότι επιβάλλει πραξικοπηματικά και αντιδημοκρατικά την συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν.
Όμως δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη για το πόσο δεν θέλει αυτό το κόμμα οποιαδήποτε συζήτηση για το Σύνταγμα και την ΕΕ από την έμπρακτη στάση του απέναντι στην υπεράσπιση της αντίθετης θέσης.
Έτσι, στη Θεσσαλονίκη μέλη του ψευτοΚΚΕ και της ΚΝΕ έδιωξαν από το κέντρο της πόλης το ευρω-λεωφορείο που περιοδεύει στην Ελλάδα για να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με το ευρω-σύνταγμα ενώ στη συνέχεια δήλωσαν ότι θεωρούν πρόκληση την εμφάνιση του λεωφορείου δύο μέρες μετά το γαλλικό “όχι” (βλ. Ελευθεροτυπία, 1-6). Πρόκειται για μια τραμπούκικη ενέργεια που εκθέτει το παραπάνω κόμμα ως τον κύριο παράγοντα για την παρακώλυση της συζήτησης σχετικά με την πορεία της Ευρώπης.
Εδώ αποκαλύπτεται το ψευτοΚΚΕ όχι μόνο σαν φασιστικό αλλά και σαν το κατ’ εξοχήν καθεστωτικό κόμμα στην Ελλάδα, από τη στιγμή που καμιά διαδικασία δεν κινήθηκε εναντίον του, από τη στιγμή που η εναντίωση στο ευρωπαϊκό σύνταγμα και την ενωμένη Ευρώπη (πάγιες θέσεις αυτού του κόμματος) κυριαρχούν στα πάνελ των τηλεοπτικών συζητήσεων, ενώ οι εκπρόσωποι του κράτους όπως είναι π.χ. ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ, Δεκλερής, ή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στάζουν χολή όταν αναφέρονται στους ευρωπαίους που, σύμφωνα με πρόσφατη ρήση του τελευταίου, “Γκρεμίζουν συνεχώς όλα τα πνευματικά μας ερείσματα” (10-6).
Η Ελλάδα είναι τελικά η μοναδική χώρα της ΕΕ όπου αρχίζει να είναι υπό απαγόρευση η δημόσια υποστήριξη της Ε. Ένωσης, με την εγγύηση των τραμπούκων του ψευτοΚΚΕ.