Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΙΧΟΥ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σημαντικά προβλήματα φαίνεται πως δημιουργεί η εφημερίδα τοίχου της ΟΑΚΚΕ στο σοσιαλφασισμό και ειδικότερα στο ψευτοΚΚΕ που αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του. Η συνεχής παρουσία της αφίσας και η προβολή των θέσεων και απόψεων της Οργάνωσης πάνω στα μεγάλα και μικρά γεγονότα, εσωτερικά και διεθνή που αφορούν το λαό και κυρίως την πρωτοπορία, η αταλάντευτη στάση στην αποκάλυψη του κύριου εχθρού, όπως και η διεισδυτική και συνεχώς επαληθευμένη ανάλυση, φέρνει σε δύσκολη θέση το καθεστώς. Τότε αυτό γίνεται επιθετικό και απροκάλυπτο, ιδιαίτερα όταν ανακαλύπτει ότι αυτές οι απόψεις αρχίζουν να βγαίνουν στο προσκήνιο αντί να μένουν στο περιθώριο όπως θα επιθυμούσε.
Η είδηση που έρχεται από τους συντρόφους της Θεσσαλίας, επιβεβαιώνει τα παραπάνω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Στα Τρίκαλα και στη Λάρισα όπου η εφημερίδα τοίχου κάνει συχνά την εμφάνισή της στους δρόμους δέχεται σχεδόν αμέσως επίθεση των κνιτοειδών με την κάλυψή της. Βέβαια, στη χειρότερη περίπτωση η αφίσα της ΟΑΚΚΕ μένει στα ταμπλώ περίπου ένα 12ωρο γιατί οι σοσιαλφασίστες κολλάνε μόνο αργά τη νύχτα, και έτσι ένας κόσμος που συχνάζει στο κέντρο προλαβαίνει να τη διαβάσει.
Στα Τρίκαλα, μάλιστα, το ψευτοΚΚΕ κατέχει μόνιμα το κέντρο (Λαϊκή αγορά) εκμεταλλευόμενο την ανοχή των άλλων πολιτικών δυνάμεων και ισοπεδώνει με τις γνωστές αφίσες - συνθήματα ακόμα και την εμπορική αφίσα. Αυτό θα κουράζει σίγουρα τους υπάλληλους κνίτες οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πάντα το πινέλο υπό μάλης για να εξαφανίζουν τους ενοχλητικούς “καταπατητές” των τοίχων “όλου του λαού”, για να μπορούν να τους καταπατούν μόνο αυτοί!
Αλλά η ΟΑΚΚΕ τους ανησυχεί και για άλλους λόγους. Στέλεχος τους, της ΕΛΜΕ Τρικάλων, όταν άκουσε τον αριθμό των ψήφων που πήρε η ΟΑΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ομολόγησε πως ήταν πολλές, θεωρώντας ότι υπό άλλες συνθήκες ανήκαν στο κόμμα του και είχαν υποτίθεται κλαπεί. Κάτι ανάλογο συνέβη και στις βουλευτικές εκλογές από την ομιλία στην τηλεόραση που έκανε μεγάλη αίσθηση στις μάζες. Τότε ο σοσιαλφασισμός το πήρε πολύ σοβαρά. Εκεί οφείλεται η δίωξη της αφίσας μας.