Ο Γερμανός στα χνάρια του Κόκκαλη

Μετά από δυόμισι δεκαετίες βιομηχανικού σαμποτάζ, είτε με “κινήματα πολιτών”, είτε με τις αποφάσεις του Λαλιώτη την εποχή που ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, είτε με τις αποφάσεις του ΣτΕ, το σοσιαλφασιστικό καθεστώς έχει δημιουργήσει πια μέσα στη χώρα μια ρωσόδουλη μεγαλοαστική τάξη.
Η δυτικόφιλη αστική τάξη έχει σήμερα χτυπηθεί οικονομικά, κυρίως όμως πολιτικά. Η τάξη αυτή δεν έχει ούτε ένα κόμμα, αλλά μόνο τμήματα των δύο μεγάλων κομμάτων. Αντίθετα το τετρακομματικό καθεστώς μέσα από τον έλεγχο του κράτους και των κρατικών προμηθειών έχει γιγαντώσει μια σειρά από νέους μεγαλοαστούς, βασικά ολιγάρχες, που έχουν δεμένα τα συμφέροντά τους με τους ανατολικούς φασισμούς και με τη Ρωσία. Ο βασικός τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό είναι με απευθείας αναθέσεις κρατικών προμηθειών. Πέρα από κάθε πνεύμα ελεύθερου καπιταλιστικού ανταγωνισμού και τη συνηθισμένη πρακτική της αγοράς, το πολιτικό μονοπώλιο της εξουσίας χαρίζει πακτωλούς χρημάτων είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε του ελληνικού λαού στους εκλεκτούς του.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο γνωστός κρατικός επιχειρηματίας Γερμανός στον οποίο δεν έχουμε αναφερθεί ξανά. Στις 17 του Μάρτη ο ραδιοφωνικός σταθμός Σκάϊ αποκάλυψε ότι στις 11 του ίδιου μήνα (δηλαδή τέσσερις μόλις μέρες μετά την άνοδο της ΝΔ στην κυβέρνηση), συνεδρίασε η διυπουργική επιτροπή για την αμυντική βιομηχανία για να συζητήσει την απευθείας ανάθεση δύο μεγάλων συμβάσεων. Η μια αφορούσε την κατασκευή των γερμανικών τορπιλών DM2A4 και η άλλη την κατασκευή από την ΕΛΒΟ οχημάτων και τεθωρακισμένων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Το πρωτοφανές στην προκειμένη περίπτωση ήταν ότι η συζήτηση έγινε παρουσία και του Γερμανού και του Μυτιληναίου, δηλαδή των άμεσα ενδιαφερομένων! Μάλιστα ο Μυτιληναίος πίεζε για την προμήθεια με την απειλή απολύσεων από την ΕΛΒΟ. Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Αντί στις 25-3 (τ.839) “στη σύσκεψη ήταν παρών και η οικονομική σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Έλενα Λουρή, η οποία πριν καλά -καλά αρχίσει η σύσκεψη επέπληξε τους παρόντες λέγοντας: “ακόμα να υπογραφεί η σύμβαση του Γερμανού;”… κάποιος από τους παρισταμένους-για το θεαθήναι-γενικούς γραμματείς διαφώνησε λέγοντας ότι η σύμβαση δεν μπορεί να υπογραφεί επειδή έχει δημιουργηθεί θέμα ασφαλείας και πιστοποίησης του υλικού της τορπίλης. Αυτό όμως δεν πτόησε τον κ. Αλογοσκούφη, ο οποίος είπε το εξής καταπληκτικό, αναφερόμενος στον παρόντα κ. Γερμανό: “Αρχή είναι ακόμα, θα μάθει, ας ξεκινήσουμε και βλέπουμε”” (σσ: !!!).
Ο Γερμανός, άνθρωπος του ψευτοΚΚΕ, έχει προϊστορία με τις προμήθειες. Το 2000 υπέγραψε με το ΠΑΣΟΚ μια σύμβαση για μπαταρίες υποβρυχίων. Σήμερα η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου επειδή οι μπαταρίες που παρέλαβε το πολεμικό ναυτικό δεν πληρούσαν τους όρους της σύμβασης. Παρόλα αυτά ο Γερμανός στις 8-12-2003 υπέβαλε αίτηση στο υπουργείο Άμυνας για τη δημιουργία στο Όλβιο της Ξάνθης μιας μονάδας κατασκευής γερμανικών τορπιλών DM2A4. Το ΠΑΣΟΚ προώθησε τη σύμβαση, όμως η ηγεσία του Ναυτικού δεν συμφωνούσε. Έτσι μέσα από τις διαφωνίες έγινε γνωστό ότι μόνο η γερμανική “ΑΤΛΑΣ Ηλεκτρόνικ” μπορεί να κατασκευάσει αυτήν την προμήθεια αφού έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Όμως η μονάδα στην Ξάνθη κατασκευάστηκε φτιάχνοντας μέχρι στιγμής κάτι πλακέτες και ο Γερμανός πήρε ένα μέρος από την αρχική σύμβαση. Μετά τις αντιρρήσεις του Ναυτικού έγινε η παραπάνω σύσκεψη.
Βλέπουμε λοιπόν με πόσο θρασύ και σκανδαλώδη τρόπο χωρίς κανένα από τα τέσσερα κόμματα και κανείς εγκάθετός τους Τριανταφυλλόπουλος να αντιδράσει, ένας απίθανος τύπος χωρίς να έχει τα τεχνικά προσόντα, αναλαμβάνει τις τορπίλες των ελληνικών υποβρυχίων. Έτσι αθόρυβα και μέσα από τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας φτιάχνονται οι νέοι ολιγάρχες στην υπηρεσία των ρώσων νεοχιτλερικών ιμπεριαλιστών.