Δημόσια Δωρεάν Βαρβαρότητα!

Στο όνομα της «δημόσιας δωρεάν παιδείας» η «Πανσπουδαστική»,φοιτητική παράταξη του ψευτοΚΚΕ, σταμάτησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
«Σύμφωνα με “επείγουσα ανακοίνωση” του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας, η έκτακτη γενική συνέλευση αναγκάστηκε “με λύπη της” να διακόψει το μεταπτυχιακό της πρόγραμμα που λειτουργούσε με απόλυτη επιτυχία για δέκα ολόκληρα χρόνια» (Ελευθεροτυπία, 5-7).
Όπως κατήγγειλε η αντιπρύτανης η φοιτητική οργάνωση «Πανσπουδαστική», έξι μήνες τώρα, στο όνομα της «δημόσιας δωρεάν παιδείας» εμποδίζει τη Σύγκλητο να συνεδριάσει για να εγκρίνει την ανανέωση του προγράμματος. Το πρόγραμμα δεν ανανεώθηκε, επειδή προέβλεπε δίδακτρα. «Τα δίδακτρα των 880 ευρώ το εξάμηνο είχαν οριστεί με τη σύμφωνη γνώμη των φοιτητών, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που επιβάλλουν οι ξενόγλωσσες μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, αλλά και της πενιχρής χρηματοδότησης από την Πολιτεία», είπε στην «Ε» η πρόεδρος του Τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας Αγγελική Αθανασιάδου. Ανέφερε ακόμη ότι τα χρήματα αυτά επιστρέφονταν με το παραπάνω σε όσους μεταπτυχιακούς φοιτητές προσέφεραν της υπηρεσίες τους στη σχολή, είτε στη βιβλιοθήκη είτε σε κάποια άλλη βοηθητική θέση» (στην ίδια εφημερίδα).
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Αγγλικής Φιλολογίας ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια με περίπου 60 φοιτητές κι έφθασε φέτος τους 250. Περίπου το 1/3 των τμημάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διαθέτει μεταπτυχιακά προγράμματα που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο χρηματοδότησης.
Οι σαμποταριστές σοσιαλφασίστες δεν αφήνουν ούτε την επιστήμη να αναπτυχθεί ούτε και τους ανθρώπους να μάθουν. Γι αυτούς είναι προτιμότερος ο βάρβαρος παρά ο σύγχρονος μορφωμένος άνθρωπος.