Καταγγελία της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας για τη διεθνή συγκέντρωση των ναζιστών στην Ελλάδα

Είχαμε αναφερθεί στο προηγούμενο φύλλο της Νέας Ανατολής στην πανευρωπαϊκή σύναξη των ναζιστών που διοργανώνεται από τη “Χρυσή Αυγή” στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Το γεγονός αυτό αντιμετωπίζεται χλιαρά έως αδιάφορα από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης και καταγγελίας με την αφίσα που δημοσιεύουμε εδώ.
Η σιωπή και η προκλητική ανοχή της νομιμότητας των ναζιστών συνεχίζεται ενώ ένα ακόμα έγκλημα τους, το πιο φρικτό μέχρι σήμερα, ήρθε στο κέντρο της πολιτικής ζωής. Ύστερα από πιέσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ο έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης, Παπαληγούρας, υποχρεώθηκε να διατάξει εισαγγελική έρευνα για τη συμμετοχή στο γενοκτονικό πόλεμο της Σερβίας ελλήνων εθελοντών. Παρόλο που στην Ελλάδα είναι πολύ καλά γνωστό σε όλους ότι διοργανωτής και συντονιστής της όλης επιχείρησης ήταν οι ναζιστές της “Χρυσής Αυγής” οι οποίοι μάλιστα παρασημοφορήθηκαν γι’ αυτό το σκοπό (!) από τον Κάρατζιτς, η κυβέρνηση υποκριτικά εμφανίζεται να συνεργάζεται με την εισαγγελέα Κάρλα Ντελ Πόντε ενώ συνεχίζει την κάλυψη αφού δεν κατονομάζει τη “Χρυσή Αυγή”. Αυτό γίνεται δυνατό για την κυβέρνηση από τη στιγμή που την ίδια στάση κρατούν και τα τέσσερα κόμματα. Πώς είναι άλλωστε δυνατόν το καθεστώς να επιπλήξει τα “άξια” παιδιά του, που ακολούθησαν το σφαγέα Κάρατζιτς, τον ίδιο άνθρωπο που εκπρόσωποι συνδικάτων και κομμάτων έραναν με τριαντάφυλλα σε τελετή του αίσχους στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Αλλά τα πράγματα είναι πιο φανερά με τη διεθνή συγκέντρωση των ναζιστών στην Ελλάδα. Ο εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας Οικονόμου δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Ραντικάλ, ότι “δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε οποιαδήποτε ειρηνική συγκέντρωση, όπου οι μετέχοντες δεν θα φέρουν όπλα” (Νέα 6.7.05). Το τρομερό είναι ότι κανείς δεν αντέδρασε σε αυτή τη δήλωση και δε ζήτησε εξηγήσεις από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας.
Στο μεταξύ οι ναζί διατυμπανίζουν στα έντυπά τους τη συγκέντρωση που ετοιμάζουν ενώ παίζουν κρυφτούλι με το χώρο αφού οι τοπικές αρχές της Μεσσηνίας έχουν εκφράσει έντονες αντιρρήσεις. Ωστόσο όλα θα κριθούν από τη στάση της κυβέρνησης αφού αυτή θα καθορίσει και την τελική στάση των τοπικών αρχών. Μέχρι τώρα έχει φανεί ότι θα επιτρέψει στους ναζιστές να μετατρέψουν τη χώρα σε διεθνές άσυλό τους αρκεί να μην κάνουν πολύ θόρυβο γι αυτό και αρκεί να μην προαναγγείλουν ανοιχτά τη συγκέντρωσή τους.
Μόνο η καταγγελία από τους δημοκράτες των ναζιστών και του καθεστώτος για την ανοχή και την κάλυψη που τους δίνει, μπορεί να τους σταματήσει. Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία με την αφίσα της καλεί όλους τους δημοκράτες να απαιτήσουν :

-ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ
-ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ Η “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ!

ΔΙΟΡΘΩΣΗ
Στο άρθρο μας για τη διεθνή συνάντηση των ναζιστών το Σεπτέμβρη που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο της Ν.Α. ερμηνεύσαμε λαθεμένα τη θέση της νομαρχιακής επιτροπής του ψευτοΚΚΕ, γράφοντας ότι αυτή μετατόπιζε το πραγματικό ζήτημα της νομιμότητας των ναζιστικών συγκεντρώσεων στο αν έχουν ή όχι πάρει άδεια. Στην πραγματικότητα η ανακοίνωση της Ν.Ε. κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση χωρίς αυτό να αναιρεί την εγκυρότητα του συλλογισμού μας. Το ψευτοΚΚΕ ανέχεται τη συγκέντρωση με το να μην την κάνει κεντρικό ζήτημα κρυβόμενο πίσω από μια ανακοίνωση μιας τοπικής οργάνωσης που ελάχιστοι θα έμαθαν. Αλλά δεν είναι χαζό για να εκτεθεί έστω και έμμεσα στο λαό ως υπερασπιστής των ναζιστών βρικολάκων.

Δείτε την αφίσα της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας

http://www.antinazi.gr