Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΙΣΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

Το κίνημα πουτινικής νεολαίας «νάσσι» (οι δικοί μας) ιδρύθηκε επίσημα τον περασμένο Απρίλη με πρωτοβουλία του Κρεμλίνου. Έχει ως έμβλημά της ένα κόκκινο αστέρι και τα μέλη της κρατούν την κόκκινη σημαία με το σταυρό του Αγίου Γεωργίου στη θέση του σφυροδρέπανου. Στόχος της είναι η δημιουργία νέων φασιστών-πραιτοριανών του ρωσικού καθεστώτος οι οποίοι σε μερικά χρόνια θα μπορούν να διοικήσουν τη χώρα.
Στη νεολαία του Πούτιν γίνονται δεκτοί φιλόδοξοι, μορφωμένοι και εθνοφασιστικής αντίληψης ρώσοι νεολαίοι οι οποίοι διψούν για ισχύ και εξουσία. Μάλιστα, παρέχονται στα μέλη της οργάνωσης ορισμένες διευκολύνσεις, και δη στον επαγγελματικό τομέα. Ο κομισάριος Κόστια παραδέχεται: «Ξεκινώντας από το φθινόπωρο, θα δημιουργήσω μία βάση δεδομένων των υπευθύνων σε διάφορες επιχειρήσεις. Αν ένας νεολαίος των «Νάσσι» ψάχνει για δουλειά, θα ενεργοποιήσω το δίκτυό μου έτσι ώστε αυτός να προηγείται έναντι των άλλων υποψηφίων» (Μοντ, 24-8). Οι νεαροί οπαδοί του ρώσου προέδρου διδάσκονται ιστορία, γεωπολιτική και οικονομικά σε 25 ινστιτούτα σε όλη τη χώρα και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2009 θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν σημαντικά πόστα μέσα στο κράτος.
Οι εκπαιδευτές τους παρέχουν τα πολιτικά και ιδεολογικά εφόδια που χρειάζονται για να μετατραπούν σε φανατικούς υπερασπιστές της ναζιστικής κλίκας Πούτιν. Πέρα από την καλλιέργεια μιας αρρωστημένης λατρείας προς το πρόσωπο του ρώσου αρχηγού, τα ανερχόμενα μέλη της ρωσικής ελίτ διδάσκονται το μίσος απέναντι στη Δύση, και ιδιαίτερα την Αμερική «που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα», καθώς κι απέναντι στους ολιγάρχες «από το εξωτερικό που συσπειρώνουν τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις». Μαθαίνουν να περιφρονούν τη «φτωχή Γεωργία» μαζί με όλες τις υπόλοιπες δημοκρατίες της πρώην ΕΣΣΔ οι οποίες αντιστέκονται στην υποδούλωση από το Κρεμλίνο ενώ νοσταλγούν την εποχή που η χώρα τους ήταν φανερά μια υπερδύναμη. Έχοντας συνείδηση της «υψηλής αποστολής» τους, που είναι να σώσουν το ρωσικό καθεστώς από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς του εχθρούς, οι νεολαίοι του Πούτιν βοηθούν την αστυνομία στην επιβολή της τάξης ενώ συχνά, με την ανοχή των αρχών, εισβάλουν στις συγκεντρώσεις αντίπαλων πολιτικών ομάδων κρατώντας πιστόλια ή ρόπαλα και ξυλοκοπούν τα μέλη τους. Όπως εξηγεί ο κοινωνιολόγος Αλεξάντρ Ταράσοφ: «Η ιδεολογία τους συνίσταται στο ότι όποιος αντιμάχεται το καθεστώς Πούτιν είναι εχθρός της πατρίδας και πρέπει να πολεμηθεί ακόμα και με τη χρήση βίας» («Ε», 18-9) ή για να το θέσουμε καλύτερα: «ηθικό είναι ό,τι συμφέρει το έθνος» (όπου έθνος σημαίνει εδώ το καθεστώς Πούτιν).
Με τέτοιες ιδεολογικές αρχές διαπαιδαγωγούν οι επιτελείς του Κρεμλίνου τη νεολαία τους μετατρέποντάς τη σε μια συμμορία από αδίστακτους τραμπούκους και βασανιστές που προορίζονται σε μερικά χρόνια να πάρουν τα ηνία της χώρας τους στα χέρια τους και να βυθίσουν αργότερα ολόκληρο τον πλανήτη στη βαρβαρότητα. Πραγματικά, οι νεαροί αυτοί χιτλερίσκοι πρέπει να είναι ικανοί για όλα. Σε κάποια σύσκεψη της οργάνωσης ένας νεολαίος ρωτά: «Τι θα κάνουμε μ’ αυτούς που προδίδουν τη χώρα;», για να πάρει αμέσως την απάντηση: «Οι επαναστάσεις όπως εκείνες των πρώην σοβιετικών χωρών τονίζουν την αδυναμία του κράτους. Το μεγαλείο της Ρωσίας θα πρέπει να εξουδετερώσει τις χρωματιστές επαναστάσεις. Η εθνική ελίτ είναι άνθρωποι με πολλές υποχρεώσεις απέναντι στη χώρα και το λαό τους. Η πιο σημαντική υποχρέωση είναι να δίνουν τη ζωή τους όταν ο ηγεμόνας προστάζει» (Μοντ).
Καθώς συγκροτείται το φαιοκόκκινο μέτωπο στη Ρωσία του Πούτιν, οι «Νάσσι» θα γίνονται ολοένα ισχυρότεροι και θα εντείνουν την άσκηση φασιστικής βίας απέναντι στους εχθρούς του καθεστώτος.