Σχετικά με την «αναστολή λειτουργίας» της «Χρυσής Αυγής»
(μικρό πρώτο σχόλιο της ΝΑ επί του πιεστηρίου)

Ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας Ν. Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε στο φύλλο της «Χρυσής Αυγής» της Πέμπτης 1/12/05 ότι «αναστέλλεται κάθε πολιτική δραστηριότητα του κόμματος «Χρυσή Αυγή-Λαϊκός Σύνδεσμος». Πρόκειται για μία τακτική αναδίπλωση των ναζιστών. Αναστέλλουν μόνο την ανοιχτή δημόσια πολική τους έκφραση σα «Χρυσή Αυγή». Θα εμφανίζονται πλέον με το ευρύτερο σχήμα τους, την «Πατριωτική Συμμαχία». Πρακτικά δηλαδή ο σχηματισμός «Χρυσή Αυγή» θα συνεχίσει να υπάρχει. Ανεξάρτητα από τη σκοπιμότητα της κίνησης, η απόφαση αυτή είναι μία μεγάλη ήττα των ναζιστών και έρχεται ύστερα από το τεράστιο πλήγμα που είχε η συμμορία τον Σεπτέμβρη όταν εξευτελίστηκε πολιτικά τόσο στα μέλη της όσο και στους διεθνείς συμμάχους της μετά την κυβερνητική απαγόρευση του πολυδιαφημισμένου «πρώτου πανευρωπαϊκού εθνικιστικού φεστιβάλ». Αυτή η απαγόρευση επιβλήθηκε απ έξω στην κυβέρνηση ύστερα από την διεθνή καμπάνια που πυροδότησε η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία. Όμως στην πραγματικότητα η οπισθοχώρηση αυτή των ναζιστών να κρύψουν τον τυπικό φορέα τους οφείλεται στην απομόνωση της συμμορίας αυτής και μέσα στον ελληνικό λαό. Σε αυτήν την απομόνωση έχει επίσης παίξει τον πιο καταλυτικό ρόλο η πολύχρονη καμπάνια της Αντιναζιστικής που πρώτη από τα 1998 που ιδρύθηκε αποκάλυψε πλατιά και συστηματικά το γεγονός ότι η ΧΑ δεν είναι ακροδεξιά και εθνικιστική, όπως ως τότε εμφανιζόταν και όπως όλοι την αποκαλούσαν, ούτε καν απλά φασιστική, αλλά καθαρά ναζιστική οργάνωση. Αυτή η αποκάλυψη δεν άφησε ποτέ την ΧΑ να ορθοποδήσει οργανωτικά. Γι αυτό σήμερα η ΧΑ χρειάστηκε να κρύψει τα απαίσια μούτρα της και να κρυφτεί μέσα στο μετωπικό της πολιτικό σχήμα που ονομάζεται «Πατριωτική Συμμαχία». Με την ΧΑ ανοιχτά δραστήρια η «Πατριωτική Συμμαχία» ζει με τη ρετσινιά του ναζισμού και δεν μπορεί ούτε αυτή να αναπτυχθεί. Το βαθύ καθεστώς είναι ευέλικτο. Χρειάζεται οπωσδήποτε μια πιο πολυάριθμη ναζιστική δύναμη.
Εννοείται ότι το βαθύ καθεστώς δεν θα επέτρεπε ποτέ στη ΧΑ να αποδώσει την τακτική της αυτή ήττα σε μια πραγματικά εχθρική της δύναμη, όπως η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία. Ο αντιναζισμός που νίκησε την ΧΑ πρέπει πάλι να είναι ο «αντιναζισμός» του ίδιου καθεστώτος που καθοδηγεί και προστατεύει τους ναζιστές. Η ΧΑ ανακοίνωσε λοιπόν ότι «κλείνει» γιατί την ανάγκασαν οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στα γραφεία της πριν λίγες μέρες και οι οποίοι πάντα προβόκαραν τον αντιναζιστικό αγώνα καίγοντας σημαίες, διώχνοντας δημοσιογράφους και καίγοντας αυτοκίνητα.
Το ποιοι είναι οι αληθινοί εχθροί καθώς και οι πραγματικοί φίλοι των ναζιστών θα φανεί στη συνέχεια. Γιατί στην ουσία με την ανακοίνωση της αναστολής της λειτουργίας της και κάτω από την κάλυψή της, η συμμορία αυτή θα γίνει πιο μαζική σαν «Πατριωτική Συμμαχία» και ταυτόχρονα πιο επιθετική, πιο θρασύς και πιο ατιμώρητη σαν κρυμμένη. Άλλωστε ο ναζισμός βγαίνει πια από τα υπόγεια και μπαίνει στις μάζες και στα σαλόνια του βαθιού πολιτικού καθεστώτος.