Ο ΝΕΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έκανε σε δύο πρόσφατες ομιλίες του αντισημιτικές δηλώσεις:
Συγκεκριμένα είπε ότι «Το Ισραήλ πρέπει να σβηστεί από το χάρτη!», ότι «Σήμερα έχει δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από το Ολοκαύτωμα και θεωρείται πάνω απ’ το θεό, τη θρησκεία και τους προφήτες. Εάν (εσείς οι Ευρωπαίοι) έχετε διαπράξει αυτό το μεγάλο έγκλημα, τότε γιατί θα πρέπει το καταπιεσμένο παλαιστινιακό έθνος να πληρώσει το τίμημα;», και τελικά ότι «Αυτή είναι η πρότασή μας: εάν διαπράξατε το έγκλημα, τότε δώστε τους ένα κομμάτι της δικής σας γης στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά ή την Αλάσκα για να οικοδομήσουν οι Εβραίοι τη χώρα τους». Η πρώτη ομιλία έγινε μάλιστα στα πλαίσια συνεδρίου με θέμα «Ο κόσμος χωρίς το σιωνισμό».
Συγκρίνετε τα παραπάνω αποσπάσματα με τη ρήση ενός πασίγνωστου εκπροσώπου του ναζισμού, του Χίμλερ, στις αρχές του β΄ παγκοσμίου πολέμου: «Ο όρος “Εβραίος” ελπίζω να διαγραφεί μια για πάντα με μια γενική αποδημία όλων των Εβραίων στην Αφρική ή σε κάποιαν άλλη αποικία» (Ίαν Κέρσοου, Χίτλερ, εκδ. Scripta, σελ. 296).
Οι διαφορές στις προθέσεις είναι αμελητέες. Όπως ακριβώς οι πολιτικοί του πρόγονοι, έτσι και ο νέος πρόεδρος του Ιράν προπαγανδίζει απροκάλυπτα τον αντισημιτισμό. Λαϊκιστής όπως εκείνοι, θέτει ως κύριο μέλημά του το πώς θα διώξει τους «σατανικούς» Εβραίους από τη Μέση Ανατολή. Πώς θα καταστρέψει το κράτος τους, που υφίσταται εδώ και πάνω από 50 χρόνια, πολύ δηλαδή πριν δημιουργηθούν αρκετά από τα ανεξάρτητα αραβικά εθνικά κράτη της περιοχής, και πώς τελικά θα τους μεταφέρει στις αφιλόξενες παγωμένες εκτάσεις της Αλάσκας και του Καναδά. Είναι επίσης σκανδαλώδες για τη μεταπολεμική διεθνή πραγματικότητα ένας αρχηγός κράτους να χαρακτηρίζει επίσημα «μύθο» την εξόντωση των Εβραίων από το Γ΄ Ράιχ.
Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις μιας νέας παγκόσμιας ανόδου του ναζισμού, που αυτή τη φορά έχει ως κέντρο τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν και επικαλείται το «σιωνισμό» για να επιτεθεί στους Εβραίους και όλα τα υπόλοιπα θύματα της ακόρεστης δίψας του για παγκόσμια κυριαρχία.