Η ελληνική διπλωματία στην υπηρεσία της διαμελιστικής ρωσοσερβικής πολιτικής στο Κόσοβο

Χάρη στην προβοκατόρικη πολιτική της Ρωσίας, την επεμβατική πολιτική των ΗΠΑ και τον αλβανικό και σέρβικο σοβινισμό το Κόσσοβο μπήκε σε καθεστώς διεθνούς προτεκτοράτου και πρακτικά διαμελίστηκε ανάμεσα σε ένα μεγαλύτερο εθνικά «καθαρό» αλβανικό και ένα μικρότερο «καθαρό» σέρβικο κομμάτι, ενώ η Δύση και η Ρωσία έχουν ξεδιπλώσει σ’ αυτό στρατιωτικές δυνάμεις. (Όλοι ξέρουν τη θορυβώδη και πολυάριθμη αμερικάνικη στρατιωτική δύναμη και πολλοί λίγοι τη ρώσικη, που φρόντισε να ελέγξει το καίριας στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο της Πρίστινα).
Το Κόσοβο αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται σαν πυριτιδαποθήκη για μελλοντική χρήση όχι μόνο για τα Βαλκάνια, αλλά για όλη την Ευρώπη. Η Δύση θέλει μια ουτοπική, μια αδύνατη λύση, τέτοια που από τη μια μεριά να ικανοποιεί τον αλβανικό σοβινισμό, χωρίς από την άλλη να δημιουργεί μόνιμη αντίθεση της Δύσης με τη Σερβία και τη Ρωσία. Επίσης η Δύση δε θέλει να δημιουργήσει ένα κακό διεθνές προηγούμενο στη γενική της στρατηγική της διατήρησης του στάτους κβο με το να δεχτεί αλλαγή κρατικών συνόρων μέσω άσκησης βίας. Έτσι αναζητάει παραπαίοντας έναν εκτρωματικό συνδυασμό ανεξαρτησίας του Κόσοβου κάτω από σέρβικη ονομαστική κυριαρχία. Η Ρωσία, από την άλλη, ξέρει πολύ καλά τι θέλει. Σε συνεργασία με τους ρωσόδουλους επεκτατιστές της Σερβίας (που έχουν πολιτικό ηγέτη τον Κοστουνίτσα) επιδιώκει μια ακόμα πιο εκτρωματική, αλλά και πιο ρεαλιστική τακτικά λύση, δηλαδή μια κυνική υποτιθέμενη λύση: το διαμελισμό του Κόσοβου ανάμεσα σε ένα σέρβικο και σε ένα αλβανικό κομμάτι, όπως τον επεδίωξε με άλλες εθνότητες και τον πέτυχε και στην Κύπρο και στη Βοσνία. Αυτό βαθύτερα σημαίνει μια διεθνή πληγή η οποία θα μπορεί να επουλώνεται και να κακοφορμίζει κατά βούληση. Σαν κρίσιμο εργαλείο όλης της βαλκανικής στρατηγικής του σοσιαλιμπεριαλισμού η ελληνική διπλωματία προσπαθεί να παίξει το ρόλο του υποτιθέμενου ενδιάμεσου ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση για το Κόσοβο και από κει για όλα τα Βαλκάνια. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση Καραμανλή προσπαθεί από την πρώτη στιγμή της ανόδου της στην εξουσία να αποσπάσει την εμπιστοσύνη της αμερικάνικης κατερχόμενης υπερδύναμης. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια το ΕΛΙΑΜΕΠ (Eλληνικό Ίδρυμα Eυρωπαϊκής και Eξωτερικής Πολιτικής) ανέλαβε την ανάλογη δράση για να υπηρετήσει τα διαμελιστικά σχέδια των αληθινών αφεντικών της ελληνικής διπλωματίας.
Έτσι, προτείνει «τη σύσταση Σερβο-Oρθόδοξης Kοινότητας (ΣOMK) στο Kοσσυφοπέδιο ως αναπόσπαστο τμήμα μιας ευρύτερης ρύθμισης του μελλοντικού καθεστώτος στην περιοχή. H πρόταση για την ίδρυση της Kοινότητας αποσκοπεί στην προστασία των Σερβο-Oρθόδοξων ιστορικών θρησκευτικών μνημείων και τοποθεσιών, που αποτελούν πολιτισμική κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας. H ΣOMK θα τελεί υπό την πνευματική εξουσία του Σερβικού Oρθόδοξου Πατριαρχείου, θα περιλαμβάνει όλα τα μοναστήρια και τις εξαρτώμενες περιοχές, και ιστορικές τοποθεσίες, προσδιορισμένες σε καταστατικό Xάρτη, συνταγμένο από την ΣOMK, αποδεκτό από τη μελλοντική κυβερνητική αρχή του Kοσσυφοπεδίου, με την εγγύηση της διεθνούς κοινότητας (NATO-OHE) και με την υποχρέωση θεσμικής εμπλοκής της E.E» (Καθημερινή, 2/12).
Δηλαδή, αφού η Σερβία οριοθετήσει τις περιοχές που εκείνη θεωρεί ότι της ανήκουν ή εν πάσει περιπτώσει θέλει να έχει υπό τον έλεγχό της, το ΕΛΙΑΜΕΠ καλεί τη διεθνή κοινότητα όχι μόνο να υποστηρίξει αυτό το σχέδιο, αλλά να το προστατεύσει κιόλας. Το ΕΛΙΑΜΕΠ, εννοείται, δε λέει κουβέντα για τα εγκλήματα γενοκτονίας των Σέρβων εκεί σε βάρος των αλβανών κοσοβάρων! Όλη του η φροντίδα είναι η προστασία των ορθόδοξων αδελφών του, στην ουσία το δικαίωμα επέμβασης της Ρωσίας στο Κόσοβο μέσω ΟΗΕ ή ακόμα και μέσω των πρακτόρων της στην ΕΕ. Κάτω από αυτό το πρίσμα καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνουν και οι υπόλοιπες παραινέσεις και ρυθμίσεις που προτείνει το ΕΛΙΑΜΕΠ, όπως «η διατήρηση της ελεύθερης επικοινωνίας ανάμεσα στα μοναστήρια και τις εξαρτώμενες περιοχές, η ανεμπόδιστη είσοδος και έξοδος ατόμων στο Kοσσυφοπέδιο ως προσκυνητών και η παραμονή τους στα μοναστήρια κατόπιν αδείας της ΣOMK, της οποίας ολόκληρη η ιδιοκτησία -κινητή και ακίνητη περιουσία των μοναστηριών- θα προστατεύεται. H άσκηση της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας θα είναι ελεύθερη και θα διέπεται από τους ιερούς κανόνες της Σερβικής Oρθόδοξης Eκκλησίας και το Xάρτη της ΣOMK» (στο ίδιο).
Ο ειδικός σύμβουλος του EΛIAMEΠ μακεδονοφάγος Κωφός και ο γενικός διευθυντής του Kουλουμπής, που εμφανίζεται ως δυτικόφιλος, έχουν μπει για τα καλά στη στρατηγική του διαμελισμού του ματωμένου Κόσοσβου, που μόλις βρίσκεται στην αρχή των τραγωδιών του. Η Ελλάδα, δυστυχώς, αναδεικνύεται σε στρατηγικό κρίκο του ρωσοκινέζικου άξονα, πράγμα που θα είναι καταστροφικό για τη χώρα, για το λαό μας και για όλες τις χώρες της περιοχής.

Σημείωση: Η χώρα μας, πιστή στη στρατηγική του «Ορθόδοξου Τόξου», προχωρά ακόμη περισσότερο, εκτός από τις πολιτικές και τις οικονομικές της σχέσεις, και με τη Σερβία. Έτσι στις 5/12 υπογράφτηκε στα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διμερές Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Σερβίας. Στην τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου παρευρέθη ο πρόεδρος του ελληνοσερβικού επιμελητηρίου Χρήστος Θεοδωρόπουλος.