Μια κατά παραγγελία έρευνα του Λινού

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να συστήσει επιτροπή για να διερευνήσει αν υπάρχουν κέντρα κράτησης της CIA στην Ευρώπη και αν χρησιμοποιεί η CIA ευρωπαϊκά αεροδρόμια για τη μεταφορά υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες σε χώρες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να υποβληθούν σε βασανιστήρια. Η ίδια έρευνα διεξάγεται και στα πλαίσια του Συμβουλίου της Ευρώπης και μάλιστα το θέμα θα συζητηθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που θα συζητήσει την απόφαση “κατά των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων”.
Στην Ελλάδα ο αρεοπαγίτης Λινός δεν μπορούσε βέβαια να περιμένει τι θα αποφανθούν οι Ευρωπαίοι, γιατί ήρθε ενώπιον του η «ατράνταχτη» καταγγελία του Γ. Καρατζαφέρη ότι τέτοιο κέντρο κράτησης της CIA λειτουργεί στην αμερικάνικη βάση στη Σούδα. Τι στοιχεία παρουσίασε ο Καρατζαφέρης; Επικαλέστηκε άγγλους δημοσιογράφους!
Ο Λινός όμως δεν χρειάζεται στοιχεία. «Ήρθε σε συνεννόηση με τον εισαγγελέα Εφετών Κρήτης Γ. Μπόμπολη, ο οποίος ανέλαβε ήδη δράση… Παρά τη δυσκολία της αποστολής τους, οι εισαγγελικές Αρχές θεωρούν ότι πρέπει να διερευνηθεί το βάσιμο της συγκεκριμένης καταγγελίας… Είναι εξαιρετικά δύσκολο ο εισαγγελέας να ανακρίνει Αμερικανούς αξιωματούχους για το θέμα αυτό, για το οποίο άλλωστε διεξάγεται πανευρωπαϊκή έρευνα στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε…Οι ειδικές επιχειρήσεις της CIA με την ονομασία «Renditions», για τη μεταφορά, απαγωγή εκτός Ευρώπης και ανάκριση σε μυστικές φυλακές, υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες, φαίνεται ότι ακουμπά τώρα επισήμως και την Ελλάδα. Αυτό που θα αναζητήσουν οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές είναι στοιχεία και πληροφορίες για πτήσεις αεροσκαφών που χρησιμοποιεί η CIA, από και προς ελληνικά αεροδρόμια» (Ελευθεροτυπία, 7/1/2006).
Βέβαια ο Λινός εμπνεύστηκε καταρχήν από το ψευτοΚΚΕ που έχει βάλει επανειλημμένα το θέμα των πτήσεων της CIA μέσω Ελλάδας, για να ξεκινήσει την έρευνα χωριστά στην Ελλάδα και να βάλει άμεσα ζήτημα όξυνσης των σχέσεων με τους αμερικάνους. Τι δραστήριος αυτός ο Λινός. Πασχίζει στα λασπόνερα των ποταμών στην Τρυγόνα Τρικάλων για να αθωώσει το ρώσο δολοφόνο ώστε να φάει το Βουλγαράκη, μέχρι τη Σούδα για να ξεμπερδεύει μια κι έξω με τους αμερικάνους.