Μεγάλης σημασίας πράξη αντίστασης στο σοσιαλφασισμό από τις γραμμές του αναρχισμού

Δημοσιεύουμε παρακάτω το κείμενο της προκήρυξης που μοίρασαν στην κλινική όπου νοσηλευόταν μετά τον ξυλοδαρμό του ο Πολυζωγόπουλος οι αναρχικοί της ομάδας «Κόκκινο Μαύρο». Με αυτή την πολιτικά τολμηρή κίνηση αρχών, η ομάδα αυτή έσωσε την τιμή του αναρχισμού. Πραγματικά από όσο γνωρίζουμε είναι η πρώτη φορά που αναρχικοί κάνουν τόσο ανοιχτό και απόλυτο διαχωρισμό με το σοσιαλφασισμό και το εγκληματικό λούμπεν που εμφανίζεται σαν αναρχισμός.
Στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο θα γινόταν αργά ή γρήγορα. Όσο και να έχει νίκες και να προχωράει πολιτικά και οργανωτικά ο φιλο-17νοεμβριτισμός μέσα στο χώρο αυτό, τόσο περισσότερο θα εκτίθεται μέσα στους πραγματικούς αναρχικούς. Γιατί θα γίνεται τόσο πιο αλαζονικός, βίαιος και αυταρχικός όσο μεγαλύτερη θα είναι η εξουσία που θα του εκχωρείται. Στο τέλος αυτής της διαδρομής θα μισηθεί όσο τίποτα άλλο καθώς θα αποδειχτεί ότι δεν έχει μείνει από αυτόν ούτε καν μια απλή ρομαντική μικροαστική παρέκκλιση, αλλά μόνο ένα γυμνό κομμάτι κράτους και μάλιστα της πιο δεξιάς, της πιο μιλιταριστικής και ακόμα πιο ταπεινωτικά, της πιο λούμπεν-δημοσιοϋπαλληλικής εκδοχής του.
Θα πρόκειται για τη στιγμή κατά την οποία θα καταρρέει ταυτισμένο με το βαθύ κράτος όλο το επαναστατικό «δήθεν»: το δήθεν ταξικό-εργατικό, το δήθεν (μ-λ), το δήθεν «ριζοσπαστικό αντικαπιταλιστικό», το δήθεν διεθνιστικό κλπ.
Μέσα από έναν δρόμο περίπλοκο, επώδυνο και πνιγμένο στην προβοκάτσια πλησιάζουμε σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή.

Το κείμενο της προκήρυξης του «Μαύρου-Κόκκινου» έχει ως εξής:

<<ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ! ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΕΙΝΑΙ!
Και στην περίπτωση της κτηνωδίας σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ μην εμπλέκετε πάλι τον Αναρχισμό σε κακουργηματικές παρακρατικές συμμορίτικες πρακτικές πού διασύρουν, παραχαράσουν, λασπώνουν και παραμορφώνουν την ποιότητα τής ταξικής πάλης των συντρόφων/σσών! Η πολιτική αντιπαράθεση με τον κρατικοσυνδικαλισμό και τις ηγεσίες του και ο συλλογικός αγώνας για ένα ανεξάρτητο εργατικό κίνημα χωρίς αφεντικά δεν θα γίνει με τούς όρους και τούς νόμους τής νεοφασιστικής βαρβαρότητας πού θέλουν να επιβάλλουν οι “εργολάβοι” και οι “αυτοδιορισμένοι σωτήρες” των μισθωτών σκλάβων!
Καταδικάζοντας τον τραμπουκισμό ενάντια στον Πολυζωγόπουλο λέμε άλλη μία φορά ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ (για όσους έκαναν αυτήν την αλητεία και για όσους προσπαθήσουν να επωφεληθούν από αυτήν χρεώνοντας την στην Αναρχία).
Αναρχικοί Αντιεξουσιαστές “Μαύρο και Κόκκινο”, 1/2/06>>.