Η ΟΑΚΚΕ συνεχίζει την καμπάνια καταγγελίας της προβοκάτσιας των υποκλοπών με νέα αφίσα

H OAKKE συνέχισε την καμπάνια που ξεκίνησε στις αρχές Φλεβάρη για να καταγγείλει την προβοκάτσια των υποκλοπών με δεύτερη αφίσα που δημοσιεύουμε εδώ. Με τη δεύτερη αυτή αφίσα αναδεικνύουμε τα νέα στοιχεία της υπόθεσης που δείχνουν όλο και περισσότερο την εμπλοκή της Ιντρακόμ και συγκεντρώνουμε τα πολιτικά στοιχεία με έναν πιο αποδεικτικό τρόπο.
Ήδη με την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της ελληνικής Ericson, Ζήκου, στη Βουλή επιβεβαιώνονται οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι η Ιντρακόμ είχε την πιστοποίηση κατασκευής του λογισμικού των «νόμιμων συνακροάσεων» από την Ericson και γνώριζε την τεχνογνωσία και τους κωδικούς. Ο συνεργάτης του Κόκκαλη, Μαστοράκης, ήταν τεχνικός διευθυντής της Vodafone την επίμαχη περίοδο. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην αποκάλυψη ενός από τα κέντρα των υποκλοπών στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία κάτω από τα γραφεία του Κόκκαλη. Έτσι η εμπλοκή του Κόκκαλη ξεσκεπάστηκε από στοιχεία που ήρθαν στο φως ενάντια στη θέληση του καθεστώτος που του έδωσε κάθε είδους κάλυψη και έδειξε σαν υπεύθυνους τους Αμερικάνους. Είναι χαρακτηριστικός ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Παρόν, «Στοιχεία φωτιά που καθημερινά αποκαλύπτονται. Δείχνουν Κόκκαλη» (19/3/2006). Στο μεταξύ η κυβέρνηση προχωρά ταχύτατα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, με πρώτο βήμα την εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Ήδη ο εγκάθετος των ρωσόδουλων στον ΟΤΕ Βουρλούμης ανακοίνωσε επίσημα ότι ο ΟΤΕ δεν θα ζήσει αν δεν ιδιωτικοποιηθεί. Η πρόσφατη συμμαχία της ρώσικης SISTEMA με την Ιντρακόμ είναι έτοιμη γι’ αυτή τη δουλειά.
Στο μεταξύ η αντιαμερικάνικη προπαγάνδα της κυβέρνησης για τις υποκλοπές δεν έμεινε μόνο στο επίπεδο της έντασης του αντιαμερικανισμού στο λαό. Προχώρησε σε πιο πρακτικά μέτρα όπως η ακύρωση της αγοράς 10 F-16 με το πρόσχημα της έλλειψης κονδυλίων. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι αντί των F-16 θα αγοραστούν τα ευρωπαϊκά Eurofighter. Πρόκειται για μια νέα καλυμμένη σύγκρουση με τους Αμερικάνους που ξεκίνησε η κυβέρνηση Καραμανλή αξιοποιώντας την ευρω-αμερικάνικη αντίθεση, μία από τις πολλές συνέπειες της περίπλοκης προβοκάτσιας των υποκλοπών, που ανοίγει σίγουρα ένα παράθυρο για να μπουν κάποια στιγμή κι άλλα ρώσικα όπλα στη χώρα.