Ενώ η «Χρ. Αυγή» συνεχίζει τη δράση της με βίαιες επιθέσεις

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Μετά την ανακοίνωση της «Χρυσής Αυγής» για «αναστολή» της λειτουργίας της, η ναζιστική οργάνωση έδωσε ένα ρεσιτάλ βίαιων επιθέσεων με πιο πρόσφατο επεισόδιο την κατάληψη της κρατικής ΕΤ-3 από μία ομάδα τραμπούκων μελών της που θέλησαν να «διαμαρτυρηθούν» ενάντια στην απαγόρευση της συγκέντρωσης τους.
Η συγκέντρωση της «Επιτροπής Εθνικής Μνήμης», μία βιτρίνα της «Χρυσή Αυγής» και της «Πατριωτικής Συμμαχίας», είχε προγραμματιστεί στις 17/6 κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Την ίδια μέρα είχαν προγραμματίσει αντιρατσιστική εκδήλωση η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), οι πέντε ΕΛΜΕ, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η Λέσχη Μεταναστών Λογοτεχνών, το Σωματείο Εργαζομένων Βιβλίου-Χάρτου και φοιτητικοί σύλλογοι. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Παπασπύρου έκανε παρέμβαση στον υπουργό Δημόσιας τάξης και η ΕΔΟΘ έστειλε έγγραφο στο γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης και καλούσε την Αστυνομία να περιφρουρήσει την αντιρατσιστική εκδήλωση και να αποτρέψει τη συγκέντρωση της «Επιτροπής Εθνικής Μνήμης» (Ελευθεροτυπία, 19/6). Μετά από χρόνια αδράνεια και ανοχή στην ασυδοσία των ναζιστών, πρέπει να αναγνωριστεί στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, ότι πήραν για μια φορά πρωτοβουλία εναντίον τους ζητώντας την απαγόρευση της συγκέντρωσης. Πράγματι η αστυνομία επέβαλε την απαγόρευση. Τότε οι ναζιστές με αρχηγό το Ζαφειρόπουλο κατέλαβαν το κτίριο της ΕΤ-3 με τελικό στόχο να κάνουν δημόσια καταγγελία στην τηλεόραση ενάντια στην απαγόρευση. Το αποτέλεσμα ήταν να τους βγάλουν έξω σηκωτούς οι αστυνομικές δυνάμεις αφού κατάσχεσαν την εξάρτηση που κουβαλούσαν επάνω τους, κράνη, ρόπαλα, κοντάρια κλπ. Συνολικά η αστυνομία συνέλαβε 48 άτομα μεταξύ των οποίων και ο Ζαφειρόπουλος και τους οδήγησε στο αυτόφωρο. Με την απαγόρευση της συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, αποδείχτηκε η απήχηση και η μεγάλη σημασία της πολιτικής απαγόρευσης που επιβλήθηκε για πρώτη φορά σε εκδήλωση των ναζιστών τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν ματαιώθηκε το φεστιβάλ τους μετά την καταλυτική παρέμβαση της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας.
Όταν έφτασαν στο αυτόφωρο οι 48 πήραν μία ολιγοημέρη αναβολή της δίκης που έγινε στις 21/6. Εκεί τα πράγματα πήραν άλλο δρόμο. Έτσι διαβάζουμε στο ρεπορτάζ ότι για ένα αυτόφωρο αδίκημα χρειάστηκε μία μαραθώνια συνεδρίαση για να απαλλάξει τελικά όλους τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα της παράνομης βίας, της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της διακεκριμένης φθοράς. Οι 48 καταδικάστηκαν μόνο για την παράνομη οπλοφορία με ποινή φυλάκισης επτά μηνών, όπως δηλαδή αν τους έπιανε η αστυνομία στο δρόμο να έχουν πάνω τους παράνομο οπλισμό. Το ότι καταλάβανε τα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης δεν αποτέλεσε κανενός είδους αδίκημα για το δικαστήριο. Την απαλλαγή τους αυτοί οι ναζιστές την οφείλουν όχι μόνο στην ασυλία που τους δίνει το καθεστώς, αλλά και στους σοσιαλφασίστες που έχουν καθιερώσει τις πραξικοπηματικές μπούκες σα «δυναμικές μορφές αγώνα».
Έχουμε γράψει πως η αναστολή της λειτουργίας της «Χρυσής Αυγής» είχε σα στόχο να βρουν οι ναζιστές κάλυψη στο πολιτικό μέτωπο με τους χουντικούς, την «Πατριωτική Συμμαχία», για να βγάλουν από πάνω τους τη ρετσινιά των χιτλερικών και να ενσωματωθούν σαν «εθνικιστές» στην πολιτική ζωή. Μία παρόμοια απόπειρα είχαν κάνει όταν συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο του Καρατζαφέρη στις δημοτικές το 2002, αλλά απέτυχαν οικτρά, αφού τους ξεσκέπασε σε όλο το λαό η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία.
Η «Χρυσή Αυγή» μεταμφιεσμένη σε «Πατριωτική Συμμαχία» συνεχίζει τη ναζιστική της προπαγάνδα μέσα από την εφημερίδα, την ιστοσελίδα, και το περιοδικό της, όπως συνεχίζει και τις βίαιες επιθέσεις της. Στις 13 Απρίλη είκοσι τραμπούκοι μέλη της επιτέθηκαν σε φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με μαχαίρια, ρόπαλα και δακρυγόνα, τραυματίζοντας τρεις από αυτούς. Οι φοιτητές κατάγγειλαν ότι η στατική δύναμη της Αστυνομίας που βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία Τύπου τους άφησε να φτάσουν στον πεζόδρομο της σχολής και να επιτεθούν, και εμφανίστηκε τελικά κοντά στο πανεπιστήμιο 10 λεπτά μετά τους τραυματισμούς (Ελευθεροτυπία, 14/4/06). Η επίθεση αυτή έγινε σαν αντίποινα για τη σύλληψη ενός χρυσαυγίτη που επίσης οπλοφορούσε από φοιτητές μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο. Ενώ όλα τα επεισόδια έγιναν στο φως της μέρας και σε χώρο φρουρούμενο από την αστυνομία οι χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν και έφυγαν ανενόχλητοι χωρίς να γίνει καμία σύλληψη. Είχαν προηγηθεί ανάλογες επιθέσεις με μαχαιρώματα μαθητών και νεολαίων στις παρελάσεις της 25 Μάρτη σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη και το Γενάρη στην επέτειο των Ιμίων, χωρίς να γίνουν και πάλι συλλήψεις.
Το καθεστώς της νομιμότητας και της ασυλίας που έχει εξασφαλίσει για τους ομογάλακτους του ναζιστές το σοσιαλφασιστικό καθεστώς, τους επιτρέπει τώρα ξεδιάντροπα να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ζαφειρόπουλο, και υποψήφιους σύμβουλους τον αρχηγό της «Χρ. Αυγής» Μιχαλολιάκο, και τους χουντικούς Ζουρνατζή και Παττακό. Ήδη οι γιγαντοαφίσες του συνδυασμού «Αθήνα Πόλις Ελληνική» ποζάρουν με τη φωτογραφία του Ζαφειρόπουλου σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Οι δημοκράτες δεν πρέπει να επιτρέψουν αυτό το αίσχος. Να απαιτήσουμε εδώ και τώρα να καταγγελθεί από όλους τους συνδυασμούς και να ζητηθεί να απαγορευτεί η «Πατριωτική Συμμαχία» και το κατέβασμα της στις δημοτικές εκλογές, εδώ και τώρα να πάρουν τα κόμματα θέση για τη νομιμότητα και την ασυλία των ναζιστών στη χώρα.