ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΝΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΣΤΟΥ

Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, γνωστός φιλελεύθερος αστός και συχνά-πυκνά μπαλάντζας στα ζητήματα αντιμετώπισης του σοσιαλφασισμού, έγραψε μια επιστολή στην εφημερίδα Εστία, με την οποία ειρωνεύεται τα διάφορα «Φόρουμ» και τις «Γένοβες» (τις γνωστές μετωπικές οργανώσεις των κομμάτων-βιτρίνων του σοσιαλφασισμού τύπου ΣΥΝ, που σε κάθε ευκαιρία τα σπάνε όπου διεξάγεται Σύνοδος των μεγαλοκαπιταλιστών για να καταγγείλουν, υποτίθεται, τον καπιταλισμό). Γράφει σχετικά:
«Οι αγωνιστές των δρόμων έγιναν ξαφνικά αγωνιστές του γλυκού νερού; Φωνάζουμε δηλαδή εκεί μοναχά που έχουμε εξασφαλισμένη ασυλία και που οι «σύντροφοι» με τα μαντίλια στα πρόσωπα και τις μολότοφ στο χέρι περνάνε για θύματα δήθεν ασύμμετρης αστυνομικής βίας; Βλέπετε, οι όποιες κινητοποιήσεις στη Ρωσία δεν θα κατέληγαν σε καταγγελίες για βανδαλισμούς των «γνωστών αγνώστων». Εκεί θα ήσαν όλοι γνωστοί και δεόντως ξυλοκοπημένοι. Οι ηρωισμοί εκ του ασφαλούς δεν περνάνε στην Αγία Πετρούπολη. Γι’ αυτό και δεν είδαμε κοινωνικές διαμαρτυρίες. Άντε και η επόμενη G8 να γίνει στο Πεκίνο. Για να συνεχισθεί η «στρατηγική αποχή» των αγωνιστών...» (τα στοιχεία από το Βήμα της 21/7).
Καλά και άγια αυτά που γράφει ο Ανδριανόπουλος. Πράγματι, η αντιμετώπιση της όποιας διαμαρτυρίας από τους Ρώσους τέτοια θα ήταν. Μόνο που εδώ συμβαίνει κάτι διαφορετικό: Αυτοί που πατρονάρουν τέτοιου χαρακτήρα διαδηλώσεις, άνθρωποι πιστοί στο σοσιαλφασισμό, αποτρέπουν από διαδηλώσεις στην Πετρούπολη όχι γιατί φοβούνται να ρίξουν τους ανθρώπους που επηρεάζουν στα λιοντάρια και να φάνε ξύλο από τη ρώσικη αστυνομία, αλλά γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα της ρώσικης αρκούδας τη συγκεκριμένη στιγμή: Η Σύνοδος αυτή πρέπει να γίνει οπωσδήποτε χωρίς φασαρίες και ξύλο, και για να μην αμαυρωθεί παγκοσμίως η εικόνα της Ρωσίας, αλλά και για να βγουν οι αποφάσεις που θέλει ο Πούτιν χωρίς «αντιιμπεριαλιστικούς» κραδασμούς.