Έξαρση αντισημιτισμού από τους σοσιαλφασίστες και τους φαιούς συναγωνιστές τους
Αντισημιτική αποχαλίνωση των εξωκοινοβουλευτικών μικροαστών

Μετά την έναρξη των επιχειρήσεων του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα και κυρίως μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, εμφανίστηκαν στην ελληνική πολιτική σκηνή, στον τύπο και στην τηλεόραση πλήθος αντισημιτικών θέσεων που έμμεσα ή ανοιχτά καταφέρονταν ενάντια στην ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ και συμπαρατάσσονταν με τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ που διακηρύττουν ότι επιθυμούν την εξαφάνιση του Ισραήλ από το χάρτη. Πρωταγωνιστές σε αυτή την εκστρατεία αντισημιτισμού δεν θα μπορούσαν παρά να είναι το ψευτοΚΚΕ και ο ΣΥΝ. Από κοντά ακολούθησε με «επαναστατικό» ενθουσιασμό η εξωκοινοβουλευτική τους ουρά. Όλοι αυτοί για ένα μήνα έχουν σχεδόν στρατοπεδεύσει έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, με πλήθος «συλλαλητηρίων» στα οποία έδωσαν το παρόν και η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ. Δίπλα σε αυτούς τους νέους και πιο θορυβώδεις αντισημίτες και οι κλασσικοί φασίστες αντισημίτες, πιο ξεδιάντροποι αλλά όχι πιο φανατικοί από τους ψευτοαριστερούς συναδέλφους τους.
Είναι μία ελπιδοφόρα ένδειξη για τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού ότι αυτά τα «συλλαλητήρια» είναι άμαζα. Όσο συχνά και να καταλαμβάνουν οι σοσιαλφασίστες τους δρόμους με τα πορτρέτα του Νασράλα δεν πείθουν τους πολίτες να φωνάξουν μαζί τους υπέρ των γενοκτονικών επιχειρήσεων φασιστικών οργανώσεων όπως η Χεζμπολάχ και η Χαμάς.
Θα επικεντρωθούμε εδώ στις πιο ακραίες εκδηλώσεις αντισημιτισμού και επιβάλλεται να ξεκινήσουμε από το ψευτοΚΚΕ που αποτέλεσε την «πρωτοπορία».

Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος και ο αποκλεισμός των γραφείων της Ισραηλίτικης κοινότητας

Το ψευτοΚΚΕ πλειοδότησε στην υποστήριξη της «αντίστασης του λιβανέζικου λαού» εννοώντας τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ και μάλιστα έκανε κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί δεν προχωρούν σε «ξεκάθαρη καταδίκη» του Ισραήλ, κι αυτό επειδή τα δύο αυτά κόμματα για να μην εκτεθούν σε Ευρώπη και ΗΠΑ κράτησαν κάποια απόσταση από τη Χεζμπολάχ. Αλλά δεν αρκέστηκε εκεί. Γκρέμισε το άγαλμα του Τρούμαν στην πορεία της 25/7, για την οποία το ΠΑΜΕ ανέλαβε ανοιχτά την ευθύνη, με το σκεπτικό ότι ο Τρούμαν αποτελεί «σύμβολο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων». Η επιλογή όμως σχετίζεται με τον προοδευτικό Τρούμαν του αντιφασιστικού πολέμου και όχι τον αντιδραστικό Τρούμαν του ψυχρού πολέμου, καθώς ο Τρούμαν κατηγορείται τώρα κυρίως γιατί έδωσε την εντολή για τη ρίψη των ατομικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι με τις οποίες τέλειωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος με συμφωνία της τότε σοσιαλιστικής ΕΣΣΔ και της Αγγλίας στα πλαίσια του παγκόσμιου αντιφασιστικού μετώπου. Άλλωστε το ψευτοΚΚΕ έκανε εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα για να τιμήσει τα «θύματα του ιμπεριαλισμού» και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο παρατασσόμενο για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά με τις δυνάμεις του ναζιστικού άξονα. Χρησιμοποίησε χαρακτηριστικά το σύνθημα: «Χιροσίμα, Ναγκασάκι, Παλαιστίνη, Λίβανος, ίδιοι είναι οι δολοφόνοι» για να ταυτίσει το αντιισραηλινό μέτωπο τώρα με τον αντισημιτικό άξονα Ιαπωνίας-χιτλερικής Γερμανίας τότε, ξεκαθαρίζοντας σε ποιο στρατόπεδο ανήκει. (Τους διαφεύγει η λεπτομέρεια ότι τα εκατομμύρια των άψυχων και αποτεφρωμένων πτωμάτων των εβραίων θυμάτων του ολοκαυτώματος δεν μπορούσαν αντικειμενικά τότε να παίξουν το ρόλο του δολοφόνου).
Με το ίδιο ακριβώς «αντι-ιμπεριαλιστικό» πάθος ο αρχηγός της δηλωμένα ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» Μιχαλολιάκος χρησιμοποιεί το ίδιο σύνθημα του ψευτοΚΚΕ επαυξημένο απλά με τη Δρέσδη. Ο Μιχαλολιάκος τιτλοφορεί το άρθρο του: «Δρέσδη – Ναγκασάκι – Χιροσίμα – Βηρυττός» και υπέρτιτλο «Ανελέητοι βομβαρδισμοί αμάχων από τους σιωνιστές – κτηνώδης η αδιαφορία της «δημοκρατικής» Δύσεως! (Ελεύθερος Κόσμος, 23/7). Και εξηγεί πως εξήντα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο: «τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι δεν ήσαν και δεν είναι φαντασιόπληκτοι όσοι μιλούν για παγκόσμια (σιωνιστική) συνωμοσία. Η σφαγή των αμάχων στο Λίβανο, που έρχεται σα φυσική συνέχεια της σφαγής στη Δρέσδη, στο Ναγκασάκι και στη Χιροσίμα, αυτό αποδεικνύει».
Το γκρέμισμα του αγάλματος του Τρούμαν αντιμετωπίστηκε μόνο με μία δήλωση καταδίκης από το Ρουσόπουλο. Εννοείται ότι δεν έγινε καμία σύλληψη. Αυτό έδωσε στο ψευτοΚΚΕ την ώθηση για τη συνέχιση της «αντιπολεμικής» του δράσης σε πορεία του στη Θεσσαλονίκη.
Θα παραθέσουμε την περιγραφή από τον Ριζοσπάστη (2/8): «Ένωσαν τη φωνή τους με την παγκόσμια κραυγή χτες το βράδυ οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν η ΝΑΣ, το ΠΑΜΕ, η ΕΔΥΕΘ και οι Σύλλογοι Γυναικών… Ακολούθησε μαχητική πορεία προς το Αμερικανικό Προξενείο με μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία στην κορυφή της διαδήλωσης, ενώ το κέντρο της πόλης δονούνταν από τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Ανάμεσα στα πανό της ΕΔΥΕΘ και του ΠΑΜΕ υπήρχε και ένα πανό που το κρατούσαν μικροί μαθητές και έγραφε: «Ειρήνη και φιλία των λαών». Στην είσοδο του προξενείου οι διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία και στη συνέχεια πορεύτηκαν προς το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη γενοκτονία σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που γίνεται αυτή τη φορά από το Ισραήλ. Παρά την προσπάθεια δυνάμεων των ΜΑΤ να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Μνημείο, αυτοί έσπασαν τον κλοιό και μπόρεσαν να τοποθετήσουν κοντά στο Μνημείο φωτογραφίες των νεκρών παιδιών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου». (Στην πραγματικότητα τις τοποθέτησαν πάνω στο μνημείο, δηλαδή το βεβήλωσαν).
Όπως και να χαρακτηρίζει ο Ριζοσπάστης το συμβάν πρόκειται για μια φασιστική καθαρά αντισημιτική και φιλο-γενοκτονική πράξη βεβήλωσης. Σε ποιον πήγαν να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του Ισραήλ; Στους νεκρούς του Ολοκαυτώματος; Η ίδια η πράξη σημαίνει διαμαρτυρία ενάντια στην ύπαρξη του μνημείου του Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με την πολλές φορές στο παρελθόν εκφρασμένη ένσταση των φαιοκόκκινων για τη «βιομηχανία εκμετάλλευσης» του Ολοκαυτώματος από το Ισραήλ. Η ανάρτηση των φωτογραφιών των νεκρών παιδιών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου σημαίνει ότι εκεί δεν θα έπρεπε να βρίσκεται το μνημείο των Ισραηλινών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας αλλά ένα μνημείο ενάντια στη «θηριωδία» των Ισραηλινών. Η Ισραηλίτικη Κοινότητα της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρήθηκε με καταγγελία για τη βεβήλωση αλλά έμεινε εντελώς ακάλυπτη από τον επίσημο πολιτικό κόσμο απέναντι στην κτηνώδη επίθεση του ψευτοΚΚΕ. Αυτή τη φορά δεν υπήρχε καν δήλωση του Ρουσόπουλου. Έτσι με θράσος το ΠΑΜΕ ανταπάντησε στην καταγγελία της Ισραηλίτικης Κοινότητας ότι: «Προκαλούν καίρια τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού ανακοινώσεις, όπως η χτεσινή της ισραηλίτικης κοινότητας, σε μια περίοδο ευαισθητοποίησης από την εξελισσόμενη σφαγή στη Μέση Ανατολή που έχει ξεσηκώσει την καταδίκη όλων των λαών του κόσμου σε αντίθεση με τις ηγεσίες τους», και ότι «κουβέντα δεν είπε η Ισραηλίτικη Κοινότητα τις προηγούμενες μέρες για τη σφαγή χιλιάδων Λιβανέζων και Παλαιστινίων αμάχων από το κράτος - εγκληματία του Ισραήλ με την υποστήριξη των Αμερικανοευρωπαίων συμμάχων τους που κάθε τόσο τους δίνουν άδεια παράτασης της σφαγής» (Ριζοσπάστης, 4/8). Μάλιστα ισχυρίζονται ότι: «Η πράξη αυτή των αντιιμπεριαλιστών της Θεσσαλονίκης τιμά το μνημείο».
Το ψευτοΚΚΕ δεν έμεινε στη λεκτική ανταπάντηση, αλλά έκανε και μία φασιστική επίδειξη δύναμης στην ισραηλίτικη κοινότητα λίγες μέρες μετά σε επόμενη πορεία στη Θεσσαλονίκη όπου όπως περιγράφει ο Ριζοσπάστης: «Το δρόμο άνοιγαν οι Παλαιστίνιοι και οι νεολαίοι με τις φωτογραφίες των θυμάτων της ισραηλινής θηριωδίας στα χέρια και τα αστέρια (σαν αυτά με τα οποία «σημάδευαν» οι ναζί τους Εβραίους) στο πέτο καταγγέλλοντας πως αυτοί που κάποτε υπήρξαν θύματα σήμερα είναι θύτες. Πρώτος σταθμός της πορείας το Γαλλικό Προξενείο, όπου αντιπροσωπεία των διοργανωτών της κινητοποίησης κόλλησε στην είσοδο φωτογραφίες που αποτυπώνουν το έγκλημα που διαπράττεται με θύματα άμαχους, παιδιά. Το ίδιο έπραξαν και στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζεται το Αμερικανικό Προξενείο, και λίγο αργότερα στη Στοά Χιρς όπου βρίσκεται η έδρα της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, που ακόμη δε βρήκε να πει μια λέξη για την κτηνωδία της ισραηλινής κυβέρνησης». Τι απίθανο θράσος γι’ αυτούς τους πράκτορες που δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ όχι για τα εκατοντάδες αλλά για τα εκατοντάδες χιλιάδες παιδάκια που έσφαξαν μεθοδευμένα τα αφεντικά τους και οι ομοϊδεάτες τους στην Τσετσενία, στη Βοσνία, στο Σουδάν και στη Συρία. Τι απίστευτο θράσος, αλήθεια. Πόσο θα παίζουν αυτοί οι υποκριτές με τα άτυχα μωράκια και τις δυστυχισμένες μανάδες; Πόσο θα περιφέρουν τα πτώματα τους επιλεκτικά και επιδεικτικά, πόσο θα σπεκουλάρουν σε αυτά όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι γι’ αυτά φταίνε οι φίλοι τους προβοκάτορες και γενοκτόνοι αντισημίτες της Χεζμπολάχ που τα χρησιμοποίησαν σαν ασπίδες για να πετύχουν την πελώρια αυτή και ιστορική τους προβοκάτσια που ήταν ο τελευταίος αυτός πόλεμος του Λιβάνου;
Η τελική κατάληξη της πορείας στα γραφεία της Ισραηλίτικης Κοινότητας με τον αποκλεισμό τους και την ανάρτηση φωτογραφιών επειδή αυτή «ακόμη δε βρήκε μια λέξη να πει για την κτηνωδία της ισραηλινής κυβέρνησης» δεν σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι το ψευτοΚΚΕ θεωρεί όποιον Ισραηλινό δεν καταδικάζει την «κτηνωδία» του κράτους του Ισραήλ το ίδιο υπεύθυνο με τους «δολοφόνους». Αυτή είναι η ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης. Ο κάθε εβραίος πρέπει να τιμωρηθεί όσο δεν καταδικάζει το κράτος του Ισραήλ, όσο δηλαδή δεν καταδικάζει το μόνο κράτος που ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί να τον προστατέψει σαν Εβραίο από τους αντισημίτες.
Στο ίδιο πνεύμα οι φαιοκόκκινοι του ΠΑΜΕ ισχυρίστηκαν στην ανταπάντησή τους στην καταγγελία της Ισραηλίτικης Κοινότητας ότι έχει αλλάξει η κατάσταση από τότε που ο ελληνικός λαός προστάτεψε τους Εβραίους από τους ναζιστές. Ανάφεραν συγκεκριμένα: «Και θυμίζουμε: Ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο λαός της Θεσσαλονίκης στην περίοδο της ναζιστικής θηριωδίας και του ολοκαυτώματος έκρυψαν, προστάτεψαν, περιέθαλψαν και τελικά έσωσαν εκατοντάδες Ισραηλίτες συμπολίτες τους. Όχι μόνο δε μετάνιωσε γι’ αυτό αλλά και είναι υπερήφανος για τη στάση του. Αυτός ο ίδιος λαός είναι σήμερα - στην ολότητά του - αντίθετος με την ιμπεριαλιστική - ισραηλινή βαρβαρότητα». Εδώ οι σοσιαλφασίστες τονίζουν πως ο ελληνικός λαός είναι στην «ολότητά» του αντίθετος με την «ιμπεριαλιστική-ισραηλινή βαρβαρότητα». Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει «ολότητα» στην πολιτική. Σημαίνει ότι όποιος δεν συμφωνεί με την υποτιθέμενη ολότητα δεν έχει θέση στο έθνος, στη χώρα, στην κοινωνική συλλογικότητα γενικότερα.
Εξίσου προκλητική κίνηση με τον αποκλεισμό των γραφείων της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, ήταν και τα αστέρια στο πέτο των διαδηλωτών που δεν είναι παρά μια αντίστροφη επανάληψη της ναζιστικής πρακτικής να υποχρεώνονται οι εβραίοι να φοράνε αστέρι στο πέτο τους. Πρόκειται για ένα νέου τύπου ρατσιστικό εξευτελισμό. Εδώ δεν φοράει ο εβραίος το αστέρι στο πέτο του αλλά ο κνίτης υποδύεται τον παλιό εβραίο-θύμα που ο αποκτηνωμένος νέος εβραίος-θύτης δεν μπορεί τάχα να είναι. Το κίτρινο αστέρι δεν αντιμετωπίζεται από τους σοσιαλφασίστες του ψευτοΚΚΕ σαν ένα σύμβολο της ναζιστικής κτηνωδίας, αλλά χρησιμοποιείται σαν ένα μέσο σαρκασμού ενάντια σε αυτούς που καταγγέλλουν αυτή την κτηνωδία, γιατί τάχα «τώρα τα θύματα είναι θύτες». Ποια σύγκριση μπορεί να έχουν οι άμαχοι θύματα των ισραηλινών επιθέσεων στον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ, με τα γκέτο, τα στρατόπεδα εξόντωσης, τους θαλάμους αερίων, τους φούρνους, και τα εκατομμύρια νεκρών του ολοκαυτώματος; Ποια σύγκριση μπορούν να έχουν οι πολεμικές συγκρούσεις του Ισραήλ από την ίδρυσή του με την παγκόσμια πολεμική εκστρατεία της ναζιστικής Γερμανίας που υποδούλωσε κράτη και αιματοκύλισε λαούς σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία; Ο βαθύτερος στόχος που έχει η εξίσωση Ισραήλ και Χίτλερ είναι να εξωραϊστούν και τελικά να δικαιολογηθούν τα χιτλερικά εγκλήματα κατά των Εβραίων.
Τη σιωπή των κομμάτων και των επίσημων φορέων που κάλυψαν ξανά αυτή τη φασιστική βία του ψευτοΚΚΕ έσπασε μία δημοκρατική καταγγελία από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τη διαμαρτυρία της αντι-αντισημιτικής οργάνωσης «Τέρμιναλ 119», του αυτόνομου χώρου που το όνομα της είναι μία καταγγελία για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, από κοινού με το «Καφέ Μόργκενλαντ», μίας ομάδας αντι-αντισημιτών ακτιβιστών της Γερμανίας. Οι δύο οργανώσεις κατάγγειλαν ότι: «Η βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος και τα εγκώμια του αντισημιτικού όχλου, προκαλούν την εντύπωση συνθήματος για την αναζωπύρωση ενός κλίματος που μόνο σε πογκρόμ μπορεί να οδηγήσει: Σε επιθέσεις εναντίον αυτών που θα θεωρούνται σιωνιστές. Η δήθεν αριστερά μιλάει ήδη ανοιχτά στα φόρουμ της, υποδαυλίζοντας ταυτόχρονα μια συνωμοσιολογική καχυποψία, για «τον ρόλο του ΚΙΣ [Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου]» στην Ελλάδα» (www.terminal119.gr). Επανήλθαν με δεύτερη καταγγελία για το θράσος με το οποίο το ψευτοΚΚΕ υπεράσπισε την πράξη της βεβήλωσης αλλά και για την επίθεση ενάντια στα γραφεία της ισραηλίτικης κοινότητας: «Αν η πρώτη πράξη ήταν βεβήλωση, η δεύτερη ήταν ανατριχιαστική. Ναι, μας πιάνει ανατριχίλα, και μόνο να υπάρχει η πιθανότητα, ... άνθρωποι από την κοινότητα, κλεισμένοι στα γραφεία τους.... κατεβασμένα τα ρολά στα παράθυρα... από κάτω οι μάζες να ουρλιάζουν ... ακόμη και όταν κλείνουν τα αυτιά τους να διαπερνούν το μυαλό τους οι κραυγές των αγανακτισμένων πολιτών τού πεζοδρομίου... να περιμένουν να φύγει ο όχλος για να μπορέσουν να πάνε ανενόχλητοι στα σπίτια τους ... να εύχονται να μην οξυνθεί η κατάσταση ...και αυτές οι καταραμένες αναμνήσεις που 60 χρόνια μετά δεν λένε με τίποτε να σβήσουν...».

Στις πορείες του ΣΥΝ προσφέρουν στους Ισραηλινούς «για πρωινό Κατιούσα, για γεύμα Κατιούσα, για βραδινό Κατιούσα...»

Την ίδια μέρα που το ψευτοΚΚΕ έδινε μαθήματα «αντι-ιμπεριαλισμού» στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, στην Αθήνα η πορεία του ΣΥΝ είχε εμπροσθοφυλακή του Άραβες που στέκονται στο πλευρό της «λιβανέζικης αντίστασης». Διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία: «Στις 7 το απόγευμα, μπροστά στην ισραηλινή πρεσβεία ήταν το ραντεβού των Λιβανέζων, Παλαιστινίων, του ΣΥΝ, του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, του συλλόγου Ιντιφάντα και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Παρόντες οι Αλ. Τσίπρας, Παν. Λαφαζάνης, Αλ. Ρήγος και δεκάδες στελέχη της Αριστεράς. «Προσευχόμαστε στον Θεό να νικήσει η Χεζμπολάχ», φώναζαν οι Άραβες κρατώντας λιβανέζικες, παλαιστινιακές σημαίες καθώς και της Χεζμπολάχ. Το σύνθημα στα αραβικά «για πρωινό Κατιούσα, για γεύμα Κατιούσα, για βραδινό Κατιούσα...». (Πρόκειται για τους πυραύλους που χρόνια εξαπολύει η Χεζμπολάζ ενάντια στον άμαχο πληθυσμό του Ισραήλ. Γι’ αυτό το λόγο το σύνθημα αναφέρεται σε «πρωϊνό», «γεύμα» κα «βραδινό» κομπάζοντας για την ικανότητα της Χεζμπολάχ να σπέρνει τον τρόμο στους άμαχους πολίτες του Ισραήλ).
Σε προηγούμενη πορεία συμμετείχε και η ΓΣΕΕ που χαρακτήρισε την κυβέρνηση του Ισραήλ «πολεμοχαρή». Εμπροσθοφυλακή ήταν ξανά οι Άραβες κρατώντας μια γιγάντια λιβανέζικη σημαία και το πορτρέτο του ηγέτη των σιιτών Νασράλα, που τον χαρακτήριζαν «ηγέτη των λαών».
Η υποστήριξη της Χεζμπολάχ στον πόλεμο της κατά του Ισραήλ είναι κοινός τόπος του ΣΥΝ με το ψευτοΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αλαβάνος επιχειρεί να δώσει στη Χεζμπολάχ δημοκρατική νομιμοποίηση: «Αναφερόμενος στη σχέση της Χεζμπολάχ με το Ιράν και τη Συρία, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε πως “με ότι και να έχει σχέση αυτό το κίνημα, η Χεζμπολάχ είναι ένα γηγενές κίνημα πολύ δικτυωμένο μέσα στο λαό του Λιβάνου και στους πολιτικούς θεσμούς”. Διάβαζα, συνέχισε, στη Χέραλντ Τρίμπιουν ένα άρθρο ενός αμερικάνου καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγο, ειδικευμένου στα θέματα τρομοκρατίας και μιλούσε ακριβώς για αυτή τη φήμη της Χεζμπολάχ και αμφισβητούσε ακόμα και αν είναι μόνο ισλαμιστική οργάνωση, γιατί λειτουργούν χριστιανοί μέσα εκεί, λειτουργούν από διάφορες άλλες ομάδες της λιβανικής πραγματικότητας» (Αυγή, 8/8). Πολυσυλλεκτικό και παλλαϊκό είναι το «Κόμμα του Θεού» για τον Αλαβάνο που διαβάζει …Χέραλντ Τρίμπιουν όποτε τον συμφέρει, και κατά τ’ άλλα δεν τον ενδιαφέρει με «ότι κι αν έχει σχέση αυτό το κίνημα» όπως το χαρακτηρίζει. Τέτοια υποκρισία! Το ότι η Χεζμπολάχ έχει σχέση με τους ισλαμοφασίστες μουλάδες του Ιράν και της Συρίας και μάλιστα πρακτόρικη σχέση δεν τον απασχολεί γιατί όπως ανακάλυψε το «κίνημα» είναι «γηγενές». Μα στη συντριπτική τους πλειοψηφία «γηγενείς» είναι όλοι οι πράκτορες που στήνουν «γηγενείς» οργανώσεις. Συνήθως μόνο το κέντρο των εντολών και των αποφάσεων βρίσκεται στο εξωτερικό που είναι και το κρίσιμο χαρακτηριστικό που δίνει τον πρακτόρικο χαρακτήρα στις «γηγενείς» οργανώσεις.
Από την άλλη η Αυγή επιτίθεται με σκαιό τρόπο ενάντια στον ισραηλινό ειρηνόφιλο και δημοκράτη διανοούμενο Αμός Οζ που καταγγέλλει τη Χεζμπολάχ και υποστηρίζει ότι στον πόλεμο το Ισραήλ έχει δίκιο. Γράφει η Αυγή, 28/7: «Το σχόλιο του Ισραηλινού συγγραφέα Εϊμος Οζ, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», στις 20-07-2006, με τίτλο “Δεν υπάρχει ηθική εξίσωση”, αποδεικνύει του λόγου (του) το αναληθές: “Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μια άγρια, απρόκλητη επίθεση σε ισραηλινό έδαφος (...) το Ισραήλ δεν εισβάλλει στο Λίβανο. Αμύνεται (...) και αποφεύγει, στο μέτρο του δυνατού, τα πλήγματα εναντίον των Λιβανέζων αμάχων (...) η πραγματική μάχη (...) είναι ανάμεσα σε ένα συνασπισμό χωρών που επιζητούν την ειρήνη και σ’ ένα φανατικό Ισλάμ”. Ο Μάγος του Οζ παίζει ένα ρόλο μάλλον άχαρο: Υποδύεται το “πλυντήριο” λερωμένων σώψυχων, επιχειρώντας την απενοχοποίηση μιας κοινωνίας πανικόβλητης κι εγκλωβισμένης στην τυφλότητά της στην αδιέξοδη αυταπάτη ότι οι βόμβες φωσφόρου θα πέφτουν, από τον ουρανό του Γιαχβέ, επί των κεφαλών των απίστων μέχρι το τέλος του εβραϊκού χρόνου.Ο Οζ φαίνεται να πιστεύει ότι αποτελεί μέλος του σιωνιστικού Ιεροδικείου που (νομίζει ότι) γράφει την Ιστορία. Δεν είναι παρά θυρωρός του. Και βέβαια, δεν υπάρχει ηθική εξίσωση: χωρίς αυτό το Ισραήλ δεν θα υπήρχε Χετζμπολάχ».
Σε άλλο άρθρο της Αυγής, 15/7, διαβάζουμε ότι το Ισραήλ προκαλεί αίμα «βάσει πολιτικού προγράμματος» και ότι «είναι η ψύχραιμη πολιτική απόφαση μιας εγκληματικής εξουσίας σ’ έναν τόπο του παγκόσμιου χρήματος όπου χρειάζεται να γίνει σφαγή. Και γίνεται. Και θα συνεχίσει να γίνεται. Για το κέρδος. Το προγραμματικό κέρδος εις βάρος των ανθρώπων». Αυτός είναι κλασσικός αντισημιτισμός τύπου «Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών». Ο εβραίος που διψάει για κέρδος και για αίμα.
Επειδή όλο αυτό το κακό συγκεντρώνεται στο Ισραήλ, το «σιωνιστικό Ιεροδικείο» το οποίο τιμωρεί τον κόσμο με βόμβες «από τον ουρανό του Γιαχβέ που πέφτουν επί των κεφαλών των απίστων», τον τόπο του «παγκόσμιου χρήματος» γεννήτορα σφαγών στο αέναο του ιστορικού χρόνου, εκεί όπου βρίσκεται η «ρίζα του κακού» σύμφωνα με παλιότερη δήλωση του Μ. Θεοδωράκη, ο Λ. Κύρκος, «ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς» πρότεινε «στην ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει μια διεθνή πρωτοβουλία για την εκδίωξη του Ισραήλ από τον ΟΗΕ, χωρίς αυτό να αδυνατίζει το αίτημα για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η καμπάνια αυτή δεν θα έπρεπε να περιοριστεί σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά θα έπρεπε με τη βοήθεια κοινωνικών οργανώσεων να δώσει στους λαούς φωνή για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για όσα εγκληματικά γίνονται από την ηγεσία του Ισραήλ και τους προστάτες της - θα μπορούσε να περιλάβει και το αίτημα για μια έκτακτη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που θα έδινε την ευκαιρία για μια παγκόσμια συζήτηση για την κρίση στη Μέση Ανατολή και τη ριζική της αντιμετώπιση” (ιστοσελίδα Αυγής, 31/7). Πρόκειται για κάλεσμα στην άρση της αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ ανάλογης φύσης με τις διακηρύξεις για την εξαφάνιση του από το χάρτη του Αχμαντινετζάντ που οπωσδήποτε θα ψήφιζε την πρόταση. Αν υποθέσουμε ότι το Ισραήλ ήταν γενοκτονικό κράτος και έπρεπε ο ΟΗΕ να αρχίσει να ξεπαστρεύει τους γενοκτόνους από τις τάξεις του, θα έπρεπε να ξεκινήσει με τους Σέρβους και τους Ρώσους δίπλα στους οποίους φαίνεται ότι νιώθει πολύ άνετα ο «ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς». Για πρώτη φορά αυτός ο γλυκερός ψευτοδιεθνιστής και ψευτοειρινιστής, αυτός ο ορκισμένος πράκτορας του Κρεμλίνου, έριξε τη μάσκα του και άφησε να φανούν από κάτω τα σάπια δόντια του αντισημίτη.
Στην πορεία του ΣΥΝ της 17/7 στην ισραηλινή πρεσβεία, φωνάχτηκε το σύνθημα “Η γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Ισραηλινών”, ενώ «οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες μπογιές στην πρεσβεία» (Αυγή, 18/7). Το σύνθημα αυτό είναι μία καλυμμένη επίθεση ενάντια στη λειτουργία της πρεσβείας.
Το ίδιο αίτημα προβάλουν ανοιχτά το ΣΕΚ και η ΚΟΕ. Το σύνθημα «Κλείστε την πρεσβεία των σιωνιστών» φωνάζεται από το μπλοκ του ΣΕΚ στις πορείες. Διαβάζουμε στην Εργατική Αλληλεγγύη, φ. 729 για την πορεία της 25/7: «Μόλις η πορεία έφτασε στην Πρεσβεία του Ισραήλ τότε οι διαδηλωτές φωνάζοντας με όλη τους τη δύναμη «κλείστε την Πρεσβεία των σιωνιστών» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» έκαναν εκκωφαντικό θόρυβο χτυπώντας βαρέλια και τύμπανα δείχνοντας συμβολικά τη δύναμη του αντιπολεμικού κινήματος». Στο ίδιο φύλλο με τίτλο «Ειρηνευτική Δύναμη Κατοχής» διαβάζουμε ότι : «Το Ισραήλ είναι ένα κράτος εποίκων, εγκατεστημένων με τη βία και το αίμα από τις Μεγάλες Δυνάμεις μέσα στον Αραβικό κόσμο με στόχο να “επιτηρεί”, για τα συμφέροντά τους, τις πλούσιες σε πετρέλαιο χώρες της Μέσης Ανατολής. Ένας μόνο δρόμος υπάρχει για μια “διαρκή και βιώσιμη” ειρήνη στην Μέση Ανατολή: η διάλυση του κράτους του Ισραήλ. Η “ειρηνευτική δύναμη” θα ρίξει μόνο και άλλο λάδι στη φωτιά της δυστυχίας και του πολέμου».
Η εφημερίδα «Αριστερά» (14/7) της ΚΟΕ που κυκλοφόρησε αφίσα για «ολόπλευρη στήριξη σε Λίβανο και Παλαιστίνη», δηλαδή σε Χεζμπολάχ και Χαμάς απευθύνει κάλεσμα: «Ας απαιτήσουμε την άμεση και ολοκληρωτική διακοπή των διπλωματικών, πολιτικών και εμπορικών σχέσεων με τους Ισραηλινούς νεοναζί! Να φύγει η πρεσβεία των δολοφόνων από την Ελλάδα!».
Από την πλευρά του το ΚΚΕ μ-λ στο δρόμο του Μ. Θεοδωράκη βρίσκει τη «ρίζα του κακού» που δεν είναι άλλη από την ίδρυση του κράτους το Ισραήλ. Διαβάζουμε στο φ. 553 (22/7) της «Προλεταριακής Σημαίας» (www.kkeml.gr/ international/ logoi/ 553_palaistini.htm) ότι: «Μια αποφασιστικού χαρακτήρα καμπή σημειώνεται αμέσως μετά τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Το κρίσιμο στοιχείο είναι ο προσανατολισμός του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στο να εκτοπίσει όλους τους άλλους ιμπεριαλιστές και να τους διαδεχτεί σαν κυρίαρχη δύναμη στις πρώην αποικίες τους. Μια κατεύθυνση που στην περίπτωση της Μ. Ανατολής συνοδεύεται από ένα εγχείρημα ιδιαίτερα αιχμηρό. Ο συνεταιρισμός αμερικανικού ιμπεριαλισμού και σιωνιστικού κεφαλαίου κυοφορούνταν από καιρό (πριν από τον πόλεμο ακόμα). Καρπός του υπήρξε η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ σαν προκεχωρημένο φυλάκιο του ιμπεριαλισμού στη γη των πετρελαίων». Όσο για το ολοκαύτωμα; «Από κει και πέρα τα όσα υπέστησαν οι Εβραίοι από τους χιτλερικούς χρησιμοποιήθηκαν για να δώσουν μια ισχυρή ηθική κάλυψη σ’ ένα τυπικά ιμπεριαλιστικό εγχείρημα». Εκτός από το «γενεσιουργό του απόλυτου κακού σιωνιστικό κεφάλαιο», υπάρχουν και οι “απλοί”, όχι όμως και αμέτοχοι Εβραίοι: «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη λαχτάρα πολλών απλών Εβραίων για μια πατρίδα και οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν σαν δύναμη-καταλύτης για την ενεργοποίηση, ανέλιξη της όλης επιχείρησης».

Όλοι αυτοί οι αντιδραστικοί μικροαστοί τώρα ξεσκεπάζονται. Τώρα είναι πια ώριμοι σοσιαλφασίστες. Έχουν γίνει όλοι τους αντισημίτες. Τώρα έχουν την άδεια να ξεσαλώσουν μέσα στο γενικό νόμιμο όργιο του καθεστώτος και να βγάλουν, δίπλα στα αφεντικά τους του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ και το δικό τους κρυμμένο βίτσιο. Λυσσάνε τώρα να διωχτεί το Ισραήλ από τον πλανήτη αλλά δεν σκέφτηκαν ποτέ όλοι αυτοί οι τέως ή οι ουδέποτε επαναστάτες να πούνε μια κουβεντούλα για τους αληθινούς ναζί για τους αληθινούς γενοκτόνους της εποχής που ζούμε. Τι κατάντια, τι εξαθλίωση.

Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη

Πρωταθλητής στο νέο αντισημιτισμό ανάμεσα στους μικροαστούς σοσιαλφασίστες, το ΝΑΡ. Έφτασαν στο σημείο να βγάλουν πρωτοσέλιδο του Πριν με τον ανοιχτά αντισημιτικό τίτλο «Οι Εβραίοι δολοφόνοι πρέπει να πληρώσουν!». Είχε προηγηθεί άρθρο στο φύλλο της 16/7 στο οποίο ισχυρίζονταν ότι οι Ισραηλινοί δεν είναι απλά νεοναζί αλλά οι «ναζί» της εποχής μας. Ο άνθρωπος που επιφορτίστηκε το ιστορικό καθήκον της αποκάλυψης των «ναζί» της εποχής μας είναι ο υμνητής της εισβολής του σοσιαλιμπεριαλιστικού στρατού της Μόσχας στο Αφγανιστάν, Γ. Δελαστίκ: «Aδίστακτοι δολοφόνοι οι Iσραηλινοί, αυτοί οι «ναζί» της εποχής μας, για μια ακόμη φορά σκορπούν τον θάνατο σε αμάχους… O πρωθυπουργός Eχούντ Oλμέρτ αναρριχήθηκε στην εξουσία ως «ειρηνοποιός», ενώ ο εταίρος του, ηγέτης του Eργατικού Kόμματος, Aμίρ Περέτζ ήταν όχι απλώς αριστερός σοσιαλδημοκράτης, αλλά και στέλεχος του ισραηλινού φιλειρηνικού κινήματος «Eιρήνη τώρα!». Tώρα, ο Περέτζ είναι υπουργός Άμυνας και έχει μετατραπεί σε αιμοσταγές κτήνος που δίνει προσωπικά τις εντολές για το μακελειό κατά των παλαιστινίων και λιβανέζων αμάχων. Aπό κοινού με το γραφειοκράτη Oλμέρτ σφυρηλατούν πάνω στο αίμα των Aράβων τη συμμαχία της νέας γενιάς σιωνιστών ηγετών, η οποία δεν έχει γεννηθεί μέσα από τις σφαγές Παλαιστινίων όπως οι προηγούμενοι (Σαρόν, Mπέγκιν, Πέρες κ.λπ.) και ως εκ τούτου έχει πιεστική ανάγκη να αποδείξει ότι δεν είναι λιγότερο αδίστακτη και λιγότερο αιμοδιψής από την προηγούμενη γενιά ηγετών του Iσραήλ. H γραμμή αυτή προοιωνίζεται περισσότερες σφαγές, περισσότερο αίμα... Aκριβώς όπως και η ναζιστική Γερμανία, η οποία ασφαλώς εμπνέει τους σιωνιστές ηγέτες, το αιμοσταγές κράτος του Iσραήλ ακολουθεί μια πολιτική που οδηγεί στο να μην μπορεί να υπάρξει παρά μόνο βυθισμένο στην κατοχή, την καταπίεση και το αίμα των Aράβων».
Πρόκειται για κείμενο απύθμενου αντισημιτικού μένους που θα προκαλούσε δέος και στον πιο χυδαίο αρθρογράφο της «Χρ. Αυγής».
Σε προκήρυξη του το Μ-Λ ΚΚΕ αναγνωρίζει επίσης στο Ισραήλ τους «νεοναζί της Μέσης Ανατολής» και αναφέρει : «Oι νεοναζί της Mέσης Aνατολής, οι ισραηλινοί τρομοκράτες, όπως και στο παρελθόν, σκορπούν το θάνατο και την καταστροφή στο Λίβανο και στη Γάζα, από την οποία υποτίθεται πως είχαν αποχωρήσει, ανοίγοντας νέο κύκλο αίματος».
Την εξίσωση Ισραήλ και Χίτλερ έκανε και ο Μ. Γλέζος: «Δεν μετανοώ για την βοήθεια που έδωσε ο ελληνικός λαός και διασώσαμε χιλιάδες εβραϊκής καταγωγής υπηκόους από το ολοκαύτωμα. Λυπάμαι βαθιά όμως που σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ αγνοεί τα όσα τότε υπέστησαν οι σημερινοί συμπολίτες τους και εφαρμόζει τις ίδιες ναζιστικές μεθόδους εναντίων των λαών της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που είχε εφαρμόσει ο Χίτλερ εναντίον τους” (Αυγή, 22/7). Είναι χαρακτηριστικό πως στη δήλωσή του αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τη λέξη Έλληνες Εβραίοι και αναφέρεται σε ελληνικό λαό από τη μία και σε «εβραϊκής καταγωγής υπηκόους» από την άλλη.
Με τους πιο πάνω συμφωνεί ο Καρατζαφέρης σε ένα αντισημιτικό ξέσπασμα στο φύλλο του «ΑΛΦΑ 1» της 29/7 με πρωτοσέλιδο «Οι Εβραίοι το ’ καναν»: «ΝΑΖΙ της εποχής μας, όπως λιτά, αλλά περιγραφικά, είπε ο μεγάλος αγωνιστής κατά του Φασισμού και του ΝΑΖΙΣΜΟΥ κ. Μανώλης Γλέζος. Φρικιαστικότεροι, βαρβαρότεροι, επιθετικότεροι, ανελέητοι, απάνθρωποι. Έδειξαν γι’ άλλη μια φορά το πρόσωπό τους. Ίδιοι. Οι σκηνές του Λιβάνου θυμίζουν, έντονα, τις σκηνές από την ταινία του ΜΕΛ ΓΚΙΠΣΟΝ με θέμα τα μαρτύρια του ΧΡΙΣΤΟΥ. Σκηνές που αν και απέχουν 2000 χρόνια, ζωντανές ή μεταφερόμενες, από την περιγραφή της εποχής των Ευαγγελιστών και άλλων, είναι όμοιες στη βαναυσότητα, την βιαιότητα, τον βανδαλισμό. Οι ΕΒΡΑΙΟΙ, το ’καναν. Και τότε. Και τώρα… Το 2006 ο Ναζισμός εκπροσωπείται από το Ισραήλ».
Στο φύλλο του «ΑΛΦΑ 1» που κυκλοφόρησε μετά την εκεχειρία το εξώφυλλο δείχνει τους «μαχητές» της Χεζμπολάχ με τον πανηγυρικό τίτλο «HEZBOLLAH. Προς δόξα του …ΑΛΛΑΧ, ΤΟΥΣ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ» και για όσους δεν κατάλαβαν πριν από τη λέξη «γονάτισαν» φιγουράρει το αστέρι της σημαίας του Ισραήλ. Τα συμπεράσματα του Καρατζαφέρη από τον πόλεμο στο Λίβανο δεν εκπλήσσουν. Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι το μέλλον της ανθρωπότητας βρίσκεται στην …Κίνα. Γιατί «δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει μ’ ένα ΝΙΞΟΝ, οραματιστή μεν, πανούργο δε. Μ’ ένα πανύβλακα εξάρτημα του συστήματος ΦΟΡΝΤ, μ’ ένα απονευρωμένο ΚΑΡΤΕΡ, μ’ ένα σκληρό ΡΗΓΚΑΝ, μ’ ένα παίκτη σαν τον ΜΠΟΥΣ, πατέρα, μ’ ένα πανέξυπνο ΚΛΙΝΤΟΝ ή ένα άσφαιρο ΜΠΟΥΣ υιό… Στο μονόδρομο του κοντινού ΑΥΡΙΟ η διαδρομή είναι ανατολική. Εκεί όπου μπορεί να ξημερώσει κάτι διαφορετικό για όλο τον κόσμο. Ιδιαιτέρως και εξαιρετικώς για το ΝΟΤΙΟ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ. ΚΙΝΑ, ξεκίνα...». Το δεύτερο συμπέρασμα του που αποτελεί άμεση συνέπεια του πρώτου είναι ότι πρέπει να εξοπλιστεί η Ελλάδα «με ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ που να μην ελέγχουν οι Αμερικανοί (Ρωσικά, Κινεζικά έστω και Γαλλικά)».

Μαζί και οι ναζί κατά του Ισραήλ

Από τη φαιοκόκκινη ομπρέλλα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ναζιστές της «Χρ. Αυγής» οι οποίοι δεν έχουν την κάλυψη της συμμετοχής στον αντιναζιστικό αγώνα του ελληνικού λαού όπως το ΠΑΜΕ, ο Λ. Κύρκος και ο Μ. Γλέζος και είναι κάπως πιο προσεκτικοί στην εκδήλωση του αντισημιτικού μένους τους για να μην αποκαλύψουν το αποκρουστικό φιλοχιτλερικό τους πρόσωπο. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν τον ίδιο κοινό εχθρό με τους σοσιαλφασίστες και αυτός είναι οι αμερικανο-σιωνιστές και ομογενοποιούνται στη γενική ανάλυση μαζί τους ότι και αυτός ο πόλεμος έγινε για το πετρέλαιο. Πρόκειται για τη γραμμή των συνδικάτων της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ που κατέβηκαν στις πορείες με το σύνθημα «Όχι άλλο αίμα για πετρέλαιο» και με την ανάλυση ότι αυτός είναι ένας πόλεμος των Ισραήλ-ΗΠΑ που απώτερο στόχο έχει να χτυπήσουν Ιράν και Συρία (τους νέους συμμάχους του έθνους) για να πάρουν τα πετρέλαιά της Μέσης Ανατολής! Είναι χαρακτηριστικό το ψήφισμα του ΕΚΑ για την πορεία της 25/7: «Η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο Λίβανο και τη Γάζα άνοιξε νέο κύκλο αίματος στην περιοχή προκαλώντας το θάνατο σε εκατοντάδες αμάχους αθώους πολίτες… Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν την ανοχή των G8, της ΕΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας, διεθνή όργανα που λειτουργούν ως νέα Ιερά Συμμαχία με τον Μπους στο ρόλο του Μέττερνιχ και με τον ίδιο πάντα στόχο να επιβάλουν το δίκιο του ισχυρού. Η ανοχή τους κρύβει τους βαθύτερους σχεδιασμούς τους (…) την επέμβασή τους στη Συρία και το Ιράν, προοπτική που θα έχει σαν αποτέλεσμα τον πλήρη έλεγχο των μεγαλύτερων κοιτασμάτων και των αγωγών πετρελαίου του πλανήτη μας» (!!!)
Κατά πόδας οι ναζιστές γράφουν στην εφημερίδα τους «Ελεύθερος Κόσμος» (23/7) σε άρθρο με τίτλο: «Οι παγκόσμιοι έμποροι πουλούν ακριβό πετρέλαιο και φθηνό αίμα»: «Οι ΗΠΑ καλύπτουν πλήρως την απάνθρωπη πολιτική του Ισραήλ… Όχι μόνο δεν καταδικάζουν τα εγκλήματα του Ισραήλ, αλλά τα δικαιολογούν κι από πάνω σαν δικαίωμα αυτοάμυνας… Ο απώτερος στόχος όμως Εβραίων και Αμερικάνων δεν είναι ο Λίβανος… Από το Ισραήλ μέχρι την Κίνα εκτείνεται η άμεση επιρροή των ΗΠΑ είτε με κυβερνήσεις δορυφόρους (Πακιστάν) είτε με απροκάλυπτη κατοχή (Ιράκ και Αφγανιστάν). Ανάμεσά τους στέκουν ακόμα όρθια τα κράτη της Συρίας και του Ιράν. Στην κατάληψη αυτών των δύο στοχεύουν οι νέοι αφέντες του πλανήτη… Με βάση τη νέα ηθική της νέας τάξης πραγμάτων το πετρέλαιο και η βίαιη επέκταση σε νέες αγορές είναι κατά πολύ ακριβότερα από το ανθρώπινο αίμα… Το αιμάτινο ποτάμι φουσκώνει παγκόσμια». Θύμα του «σατανικού» σχεδίου και ο γενοκτόνος της Τσετσενίας Πούτιν: «Δεν πρέπει να αποσυνδέονται από τα σχέδια του αμερικανοσιωνισμού ούτε η τρομοκρατική δράση των Τσετσένων (το έχει καταγγείλει δημόσια ο Πούτιν)… Το μόνο που ο φανερά μειωμένης ευφυίας κ. Μπους δεν μπορεί να αντιληφθεί είναι ότι το αίμα θα πνίξει και τη χώρα του».
Και εν κατακλείδι (ΕΚ, 30/7): «Ο Σιωνισμός είναι η δυστυχία μας… Η διεθνής εξουσία βρίσκεται στα χέρια των σιωνιστών που αποφάσισαν ν κάνουν επίδειξη δύναμης και να πνίξουν στο αίμα ένα μικρό και αδύναμο κράτος. Ως πότε θα τους ανεχόμαστε; Ως πότε;».
Σε ότι αφορά την υποστήριξη της Χεζμπολάχ και την αποστολή της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ η «Χρ. Αυγή» έχει την ίδια θέση με τους «κόκκινους» συναγωνιστές: «Ούτε ένας Έλληνας στρατιώτης δεν πρέπει να πάει στην δύναμη» που θα έχει αποστολή επειδή θα πολεμήσει «εναντίον των εχθρών του Ισραήλ» και «είναι ντροπή και μόνον που το σκέφτονται κάποιοι αρμόδιοι...» (από ιστοσελίδα Χρ. Αυγής).
Δεν λείπει και ο κλασσικός αντισημιτισμός (από τον Ελεύθερο Κόσμο, 23/7) σε άρθρο με τίτλο «Ο πυρρίχιος χορός των εβραίων»: «Όσο κι αν τους σιχαίνεται εδώ και χιλιετίες η ανθρωπότης (…) μας εκπλήσσει η εμμονή στο σκοπό αυτού του περίεργου λαού. Πληθώρα είναι τα εγκλήματά τους… Δεν ελησμόνησαν ποτέ (…) το μοναδικό τους ΣΚΟΠΟ: Την επανίδρυση του αρχαίου κράτους του βασιλιά τους Δαϋίδ, ισχυρότερου, και κατά το δυνατόν, παγκοσμίου». (Ούτε σε αυτόν τον τομέα υστερεί ο «αντι-ιμπεριαλιστικός» λόγος πχ του αρθρογράφου της Αυγής που αναφέραμε πιο πάνω ο οποίος καταφέρεται ενάντια στον Οζ μιλώντας για «μια κοινωνία πανικόβλητη κι εγκλωβισμένη στην τυφλότητά της στην αδιέξοδη αυταπάτη ότι οι βόμβες φωσφόρου θα πέφτουν, από τον ουρανό του Γιαχβέ, επί των κεφαλών των απίστων μέχρι το τέλος του εβραϊκού χρόνου»).

Ο οχετός του αντισημιτισμού, που εξαπολύεται από κοινού από τους σοσιαλφασίστες, τους ακροδεξιούς, και τους ναζιστές σαν «αντι-ιμπεριαλιστική» πάλη, έχει ένα κοινό τόπο: όλοι υποστηρίζουν τον πραγματικά νεοναζιστικό ρωσοκινέζικο άξονα και τους συμμάχους του τα ισλαμοφασιστικά καθεστώτα της Δαμασκού και της Τεχεράνης που ετοιμάζονται να αιματοκυλίσουν ξανά την ανθρωπότητα. Η ιστορία για το νέο Χίτλερ θα γραφτεί με τον ίδιο τρόπο που γράφτηκε και για τον παλιό. Το νεοχιτλερικό στρατόπεδο και οι σύμμαχοι του θα συντριβούν από τους λαούς που ούτε μετανόησαν, ούτε θα μετανοήσουν για τον αντιναζιστικό αγώνα που έδωσαν νικηφόρα πριν από εξήντα χρόνια.