ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

Κάπου-κάπου ακούγονται από ΗΠΑ μεριά μερικές αδύναμες φωνούλες που κάνουν, έστω κα έμμεσα, λόγο για τον ισλαμοφασισμό του Ερντογάν και για την προσπάθειά του να επιβάλει ισλαμικό καθεστώς χρησιμοποιώντας τη δημοκρατία.
Στο Βήμα (27 Ιουνίου) δημοσιεύτηκε η εκτίμηση ενός αμερικάνικου Ινστιτούτου, του Κέντρου Πολιτικής Ασφάλειας, ότι ο Ερντογάν προωθεί μια «κρυφή ισλαμική ατζέντα» και επιδιώκει την ανατροπή του κοσμικού κράτους στην Τουρκία. Ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Φρανκ Γκάφνι , πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου, και ο αναλυτής του Άλεξ Αλεξέγεφ κατηγόρησαν σε ομιλίες τους ανοιχτά τον Ερντογάν και το κόμμα του ότι χρησιμοποιούν τη δημοκρατία με σκοπό να την καταστρέψουν, ενώ παράλληλα αγωνίζονται για να υπονομεύσουν το στρατό, που το θεωρούν το βασικό εμπόδιο για την εφαρμογή της ισλαμικής τους ατζέντας.
Ενθαρρυντικό που καμιά φορά εμφανίζονται στον Τύπο τέτοιες εκτιμήσεις. Μόνο που είναι αισχρή μειοψηφία σε δύναμη μπροστά στα μεγαθήρια (βλέπε τελευταία τους New York Times), που με κεντρικά άρθρα τους προτρέπουν την κυβέρνηση Μπους να στηρίξει τον Ερντογάν και την πολιτική του...