ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΟΦ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Ο μέγας εφευρέτης και προαγωγός της περεστρόικα (ανασυγκρότηση) και της γκλάσνοστ (διαφάνεια) Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, βλέποντας τους Δυτικούς να ψελλίζουν κάτι περί δημοκρατίας και ελευθερίας ενόψει της Συνόδου G8 στην Πετρούπολη, θεώρησε κατάλληλη τη στιγμή να δείξει αυτό που πραγματικά είναι: γνήσιο παιδί του ρώσικου σοσιαλφασισμού που εμφανίζεται πάντα να μιλάει τη γλώσσα της Δύσης. Τι έκανε λοιπόν;
Ζήτησε από τις χώρες της Δύσης «να σταματήσουν να εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας», αφού «η άσκηση πιέσεων στον πρόεδρο Πούτιν για το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων θα είναι αντιπαραγωγική». (...) Η Ρωσία δεν ανήκει στην περιοχή κανενός. Η Ρωσία θα βρει μόνη της τις λύσεις –μαζί με τους εταίρους και τους φίλους μας. Οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί στον G8 μπορούν να θέσουν όποιο ζήτημα θέλουν. Αλλά όσο περισσότερο φαίνεται ότι η Δύση ασκεί πιέσεις, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται ο Πούτιν, επειδή στην ουσία η θέση του είναι πολύ κοντά στις φιλοδοξίες του λαού». (...) Έχω πει και ο ίδιος ότι ο Πούτιν έχει κάνει λάθη. Αλλά οι αρχές της δημοκρατίας εφαρμόζονται σε ορισμένα συμφραζόμενα και πρέπει να λάβετε υπόψη την ιστορική, την οικονομική και την κοινωνική κατάσταση στη Ρωσία σήμερα» (τα στοιχεία από το Βήμα της 27/6).
Έχει κάνει μερικά λάθη ο Πούτιν, αλλά κατά βάθος είναι καλό παιδί. Και –το κυριότερο- τον θέλει ο λαός. Άρα εσείς Δυτικοί κάντε τουμπεκί ψιλοκομμένο, αν θέλετε δημοκρατική Ρωσία.
Υπάρχει καλύτερη υποστήριξη απ’ αυτήν στο πρόσωπο του αρχικαγκεμπίτη;