ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ

Όλοι θα θυμάστε τις περιβόητες «καταλήψεις» των ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες έγιναν, υποτίθεται, για την αναβάθμιση της Παιδείας. Θαυμάστε λοιπόν την «αναβάθμιση» που έκαναν οι σοσιαλφασίστες καταληψίες στο ΤΕΙ Αθήνας, το μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας.
Με ανακοίνωσή τους (10 Ιουλίου) τα μέλη του Συμβουλίου του ΤΕΙ Αθήνας εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τους για τους βανδαλισμούς που έγιναν στους χώρους διδασκαλίας και στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος κατά τη διάρκεια της κατάληψής του από φοιτητές. Η ανακοίνωσή τους αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, και τα εξής:
«Ποιος θα επιβαρυνθεί το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 100.000 ευρώ που απαιτείται για την κάλυψη των ζημιών που προκλήθηκαν; (...) Οι λέξεις δεν αρκούν για να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής. Δάπεδα και τοίχοι καλυμμένοι με χρώματα, χυδαιολογίες και υβριστικά συνθήματα που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε φοιτητικές διεκδικήσεις ή στον ευρύτερο χώρο της Παιδείας, σπασμένα καθίσματα, λεηλατημένα γραφεία, κατεστραμμένοι ή κλεμμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, διαλυμένα φωτοαντιγραφικά και άλλα μηχανήματα μεγάλης αξίας, αλλά και σπασμένα ΑΤΜ τραπεζών είναι μόλις λίγα από τα χαρακτηριστικά δείγματα γραφής των καταληψιών. (...) Οι επίσημες σπουδαστικές παρατάξεις του Ιδρύματος δεν φρόντισαν να περιφρουρήσουν την ασφάλεια των χώρων του Ιδρύματος, παρά το γεγονός ότι είχαν προφορικά δεσμευθεί πως δε θα επέτρεπαν να συμβούν τα οποιαδήποτε έκτροπα» (τα στοιχεία από το Βήμα της 11/7).
Οποία αυταπάτη! Να περιμένει κανείς από τους σοσιαλφασίστες να δεσμευτούν να περιφρουρήσουν κάτι που θέλουν διακαώς να καταστρέψουν και να εξαφανίσουν από προσώπου Ελλάδας!