H ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ «ΞΕΤΡΥΠΩΜΑ» ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ” ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΘΟΡΥΒΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

H «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» κατάγγειλε το σκάνδαλο της συμμετοχής των ναζιστών στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας καθώς και τη σιωπή των συνδυασμών και των κομμάτων που τους στηρίζουν, με αφίσα της που κολλήθηκε σε κεντρικά σημεία της Αθήνας με τίτλο «Δημοτικές Εκλογές 2006. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ! Ο συνδυασμός «ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» είναι η ναζιστική «Χρυσή Αυγή».
Η αφίσα η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας «www.antinazi.gr” είχε στόχο να βγάλει μία δυνατή κραυγή μέσα στη γενική ησυχία που κάλυπτε το κατέβασμα των ναζιστών στην Αθήνα και άφηνε ανοχύρωτο τον κόσμο να ψηφίσει τα τέρατα. Ανάλογος με το στόχο αυτό ήταν και ο σχεδιασμός της. Η αφίσα που είναι έγχρωμη και δεν μπορούμε να τη δημοσιεύσουμε εδώ για τεχνικούς λόγους απεικονίζει τη μορφή ενός βρυκόλακα με χαραγμένο στο πρόσωπο του τον αγκυλωτό σταυρό. Στο κείμενο της αποκαλύπτει το ναζιστικό χαρακτήρα του συνδυασμού, το ότι πρόκειται για μεταμφίεση της «Χρυσής Αυγής» που σέρνει πίσω της αυτή τη φορά και τους βρυκόλακες της χούντας, Ακόμα αποκαλύπτει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Ζαφειρόπουλος είναι παλιό στέλεχος της «Χ.Α» και έχει ήδη καταδικαστεί για την εισβολή στα γραφεία της κρατικής ΕΤ-3. Τέλος καταγγέλλει τη γενική σιωπή μέσα στην οποία οι ναζιστές μπόρεσαν να κάνουν την προεκλογική τους προπαγάνδα με αποτέλεσμα να πάρουν τελικά 3700 ψήφους, και ποσοστό 1,35%. Το θετικό είναι ότι πήραν λιγότερους ψήφους από όλους τους άλλους υποψήφιους (εννοείται ότι με αυτές τις επιδόσεις δεν εκλέγουν κανένα δημοτικό σύμβουλο). Οι ίδιοι οι ναζιστές θριαμβολογούν για το εκλογικό τους αποτέλεσμα Αλλά αυτό το κάνουν για να τονώσουν το καταρρακωμένο ηθικό των οπαδών τους μετά τις αλλεπάλληλες πολιτικές ήττες που έχουν δεχτεί εξαιτίας της επιφυλακής των δημοκρατών και πιο ειδικά της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας: Ακύρωση της συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο Καρατζαφέρη το 2002, ακύρωση του Φεστιβάλ του 2005, 21 χρονη κάθειρξη στον Ανδρουτσόπουλο και πολύχρονη κάθειρξη στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη (Πόρκυ). Έτσι οι ναζιστές κρύβουν δυο πράγματα από τους οπαδούς τους: το ένα είναι ότι το ίδιο περίπου ποσοστό ψήφων πήραν εντελώς άγνωστοι συνδυασμοί ακριβώς γιατί εκφράσανε τη γενική δυσαρέσκεια που αποδείχτηκε με την ψηλή αποχή, και δεύτερο και το κυριότερο γιατί οι ίδιοι έκρυψαν με επιμέλεια την πολιτική τους ταυτότητα για να συσπειρώσουν μερικούς αδαείς εθνικιστές. Βέβαια τους αποκάλυψε η Αντιναζιστική αλλά αυτό έγινε μόνο στο κέντρο Αθήνας και λίγες μόνο μέρες πριν τις εκλογές
Η αφίσα αυτή έκανε πάντως μεγάλη αίσθηση στους δημοκράτες και παρά τον περιορισμένο αριθμό των αφισών που κολλήθηκαν σε σχέση με τον ορυμαγδό της προεκλογικής περιόδου και την αδίστακτη κάλυψή της από τα συνεργεία του ψευτοΚΚΕ, ειδικά στην Κυψέλη, αντιμετωπίστηκε με μεγάλο σεβασμό από τους απλούς πολίτες. Έτσι, σε πολλά σημεία που η αφίσα της «ΑΠ» καλύπτονταν από άλλες, δημοκράτες αφαιρούσαν επιμελώς και κατ’ επανάληψη τις αφίσες που την κάλυπταν με αποτέλεσμα να παραμείνει για πολλές μέρες ακόμα και μετά τις εκλογές στους δρόμους της Αθήνας. Κάτι τέτοιο δεν το έχουμε ξανασυναντήσει ποτέ. Αυτό ήταν ένα μήνυμα ενάντια στο σκάνδαλο της νομιμότητας των ναζιστών και της ανοχής απέναντί τους.
Πριν από την έκδοση της αφίσας η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία με ανακοίνωση της κάλεσε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς να καταγγείλουν τη συμμετοχή στις εκλογές της ναζιστικής συμμορίας. Η ανακοίνωση αυτή έχει ως εξής: «Αποτελεί πρόκληση για τη δημοκρατία, η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές της Αθήνας του συνδυασμού “Αθήνα Πόλις Ελληνική» της «Πατριωτικής Συμμαχίας», ενός συνδυασμού ναζιστών με επικεφαλής το γνωστό στέλεχος της ναζιστικής «Χρ. Αυγής» Δ. Ζαφειρόπουλο. Ο υποψήφιος δήμαρχος έχει δύο καταδίκες μέχρι τώρα για επίθεση και παράνομη οπλοφορία, η τελευταία για τη συμμετοχή του στην κατάληψη από χρυσαυγίτες του τηλεοπτικού σταθμού της ΕΤ-3 στη Θεσσαλονίκη, και δηλώνει «υπερήφανος για όλους τους αγώνες» που έχει δώσει «μέσα από τις τάξεις της Χρυσής Αυγής και της ΠΑΤΡΙ.Σ». Την ίδια στιγμή η «Πατριωτική Συμμαχία» εκφράζει την αλληλεγγύη της στο γνωστό «Περίανδρο», «συναγωνιστή» του Δ. Ζαφειρόπουλου, που προχθές καταδικάστηκε σε 21 χρόνια χωρίς αναστολή για τη δολοφονική επίθεση εναντία σε φοιτητές το 1998.
Η συμμετοχή αυτού του συνδυασμού των τεράτων στις δημοτικές της Αθήνας είναι άμεσο αποτέλεσμα του καθεστώτος της νομιμότητας που επί χρόνια αναγνωρίζουν πολιτεία και κόμματα σε ανοιχτούς ναζιστές στην Ελλάδα. Αυτή η ειδική ασυλία δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους ευρωπαίους ομοϊδεάτες του Ζαφειρόπουλου. Έτσι, με πρόσκληση του υποψηφίου δημάρχου ήρθε στην Αθήνα ο αρχηγός του γερμανικού NPD, Ούντο Βογκτ, για να δηλώσει την υποστήριξη του στο συνδυασμό της «Χρ. Αυγής» του μόνου κόμματος στην Ευρώπη που ανοιχτά δηλώνει την προσήλωσή του στα χιτλερικά ιδεώδη και το θαυμασμό του για το Γ΄Ράϊχ και παραμένει νόμιμο. (Στη Γερμανία το NPD δεν μπορεί να εκδηλωθεί ανοιχτά υπέρ του Χίτλερ αντίθετα με τους ναζιστές στην Ελλάδα).
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν να καταγγείλουν δημόσια τη συμμετοχή του ναζιστικού συνδυασμού στις εκλογές. Καλεί επίσης την κυβέρνηση να πάρει επιτέλους μέτρα για να θέσει εκτός νόμου τους ανοιχτούς ναζιστές της «Χρ. Αυγής» και της «Πατριωτικής Συμμαχίας» και να τερματίσει το σκάνδαλο της νομιμότητας των ναζιστών στη χώρα». Η ανακοίνωση αυτή που στάλθηκε στον τύπο, δημοσιεύτηκε τμηματικά μόνο από την Ελευθεροτυπία (11/10) και μόνο μετά την κυκλοφορία της αφίσας.
Στο κάλεσμα αυτό δεν ανταποκρίθηκε κανένας εκτός από το συνδυασμό του Τσίπρα που έστειλε δύο μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το πρώτο ενημέρωνε την «ΑΠ» ότι βεβαίως έχει καταγγείλει τους ναζιστές και παρέθεσε την ανακοίνωση του συνδυασμού ενάντια στην επίσκεψη του γερμανού νεοναζιστή Βογκτ στην Αθήνα. Αυτή όμως κατάγγειλε τον Βογκτ και όχι τον Δ. Ζαφειρόπουλο, τη Χρυσή Αυγή και το κατέβασμά της στις εκλογές. Σε απάντηση λοιπόν αυτού του πρώτου μηνύματος η «ΑΠ» έκανε την τοποθέτηση ότι στόχος του καλέσματος ήταν να καταδικαστεί ο ναζιστής Ζαφειρόπουλος που ζητά τη ψήφο των Αθηναίων και όχι ο Βογκτ ο οποίος δεν συμμετέχει στις εκλογές της Αθήνας. Τότε με δεύτερο μήνυμα ο συνδυασμός του ΣΥΝ τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και σε προκλητικό ύφος ότι: «Όσον αφορά τη συμμετοχή της Πατριωτικής Συμμαχίας (πρώην Χρυσής Αυγής) και του αρχιτραμπούκου της στις εκλογές, πιστεύουμε πως δεν είναι το πραγματικό ζήτημα. Η αντιμετώπιση των νεο-ναζί είναι πολιτικό θέμα και λύνεται με πολιτικές πράξεις του κινήματος και όχι μόνο “νομικά”, γιατί ακριβώς αυτοί οι τύποι τώρα έχουν σε νομική βάση το δικαίωμα να συμμετέχουν». Το μήνυμα έκλεινε καλώντας την «ΑΠ» σε έναν «εποικοδομητικό διάλογο» με «όρους αμοιβαίας εμπιστοσύνης». Βέβαια για την «ΑΠ» δεν ήταν η ώρα να ξεκινήσει οποιουσδήποτε «εποικοδομητικούς διαλόγους» με τον αθεράπευτο ΣΥΝ, αλλά η ώρα να ξεκινήσει την καταγγελτική και ενημερωτική καμπάνια της κατά των ναζιστών και αυτό έκανε. Σε ότι αφορά το ίδιο το περιεχόμενο της τοποθέτησης του συνδυασμού του ΣΥΝ ήταν μια ξεδιάντροπη υπεράσπιση της νομιμότητας των ναζιστών και του «νομικού» δικαιώματος τους να συμμετέχουν στις εκλογές, ενώ από την άλλη δεν θεωρείται «πραγματικό ζήτημα» η δράση και η προπαγάνδα των ναζιστών. Με βάση αυτές τις δύο θέσεις εξηγείται βέβαια απόλυτα η πλήρης αδράνεια και η πολύχρονη ανοχή που επιδεικνύεται και από τον ΣΥΝ απέναντι στη ναζιστική συμμορία.
Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι διάλογος για το «εκτός νόμου» είχε γίνει ανάμεσα στην «ΑΠ» και σε έναν αρθρογράφο της Αυγής, τον Δ. Γουσέτη, μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας αυτής επτά χρόνια πριν. Στο φύλλο της 12/10/1999 της Αυγής είχε δημοσιευτεί απάντηση της «ΑΠ» στη θέση του αρθρογράφου ότι : “Το να τεθεί εκτός νόμου η «Χρυσή Αυγή» δεν σημαίνει ότι θα διαλυθεί κιόλας αφού μπορεί να ζήσει στην παρανομία και μάλιστα ηρωοποιημένη. Εκείνο που χρειάζεται είναι η ιδεολογική καταγγελία της” που είχε ως εξής: «Πραγματικά ο ναζισμός δεν νικιέται χωρίς ιδεολογική πάλη. Το ζήτημα όμως είναι ότι το κύριο ιδεολογικό επιχείρημα του ναζισμού, ειδικά για τις στρατολογίες του, παραμένει η βία, και μάλιστα η νικηφόρα βία, η οποία “επιβεβαιώνει” την υπεροχή του ναζιστή. Απέναντι σ’ αυτή τη βία πρέπει πάντα να στέκεται η οργανωμένη βία της κοινωνίας στην πλατύτερη δυνατή βάση, που είναι το “εκτός νόμου”. Παράνομος δεν σημαίνει ήρωας. Η καταστολή δεν έφερε ποτέ την ηρωοποίηση των βιαστών. Η ιδεολογική δουλειά χρειάζεται ακριβώς για να αποδείξει ότι οι ναζιστές είναι το χειρότερο είδος βιαστών».
Στο μήνυμα του Τσίπρα περιλαμβανόταν επίσης η θέση ότι: «Ο Βογκτ που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις σβάστικες και τον Χίτλερ έχει πολύ μεγαλύτερη πέραση εκεί από ότι τα δικά μας “εντόπια προϊόντα” ανάλογου χαρακτήρα εδώ», που σημαίνει άστους αυτούς εδώ να έχουν τη σβάστικα τους γιατί έτσι δεν πρόκειται να μαζέψουν ποτέ κόσμο όπως το πέτυχαν οι γερμανοί ναζιστές για τους οποίους υπάρχει απαγόρευση της σβάστικας.
Αυτό που κρύβουν οι άνθρωποι του ΣΥΝ είναι ότι η γερμανική αστική τάξη με επικεφαλής το ρωσόφιλο Σρέντερ αρνήθηκε τις επανειλημμένες εκκλήσεις των δημοκρατών γερμανών να απαγορευτεί το κόμμα του Βογκτ, το ΝPD, πράγμα που θα του είχε μειώσει συντριπτικά τις δυνάμεις. Κρύβουν επίσης ακόμα περισσότερο ότι η δύναμη του NPD βρίσκεται στην Ανατολική Γερμανία στην οποία η ουσία του ναζισμού, ο αντισημιτισμός και ο σοσιαλφασισμός διδασκόταν για δεκαετίες στις οργανώσεις του ψευτοκομμουνιστικού κόμματος εξουσίας. Αν στην Ελλάδα δεν έχουμε ένα τέτοιο μεγάλο ναζιστικό κόμμα αυτό οφείλεται στο ότι δεν είχαμε ποτέ μια σοσιαλφασιστική εξουσία στη χώρα μας και επίσης ότι όλος ο ελληνικός λαός διατηρεί τις αναμνήσεις της χιτλερικής κατοχής σαν κατοχής εθνικά εξωτερικής, αντίθετα με το γερμανικό που δεν την έχει αισθανθεί σαν εθνική κατοχή, οπότε η αναβίωση του γερμανικού εθνικισμού τον βρίσκει αρκετά ανοχύρωτο. Γι αυτό η μακρόχρονη δουλειά που έκανε η Αντιναζιστική να αποκαλύψει μεθοδικά τον χιτλερικό χαρακτήρα της ΧΑ κόστισε στην μαζικότητα της. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο ναζισμός στην Ελλάδα είναι μειοψηφικός. Μειοψηφικός είναι ο ανοιχτός σκληρός ναζισμός. Αντίθετα είναι ισχυρός ο λάιτ, ο καλυμμένος ναζισμός αντισιωνιστικού και υπερδεξιού αντικαπιταλισμού που ανθεί στους κύκλους του ψευτοΚΚΕ, της κνίτικης ηγεμονικής ομάδας του ΣΥΝ και της μικροαστικής εξωκοινοβουλευτικής «αριστεράς». Εννοείται τέλος ότι το να αφήνεις τους ναζιστές να προπαγανδίζουν τη σβάστικα δεν αποτελεί μέθοδο πολιτικής απομόνωσης τους αλλά σταδιακά μέθοδος πολιτικής αναγνώρισης και από-ενοχοποίησης της σβάστικας και όσων αντιπροσωπεύει. Δηλαδή, έτσι βοηθάς τους ναζιστές να από-ενοχοποιούν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες τους, να τις διαδίδουν, καθώς και να ισχυροποιούν μέσω αυτών τη σβάστικα που κραδαίνουν, ή με άλλα λόγια αθωώνεις τη σβάστικα από τον εγκληματικό της χαρακτήρα και γίνεσαι συνεργός της.
Πάντως πέρα από την πολιτική καταγγελία του «χωρίς σβάστικες» Βογκτ δεν είδαμε καμία πολιτική καταγγελία της σβάστικας του Ζαφειρόπουλου από τον Τσίπρα και τον ΣΥΝ.

Το πλήγμα που δέχτηκαν οι ναζιστές από την καμπάνια της ΑΠ φάνηκε από το μέγεθος της οργής τους. Η φυλλάδα τους «Χρυσή Αυγή» ήταν γεμάτη από σχόλια μίσους για την «ΑΠ», την ΟΑΚΚΕ και την αφίσα που «γέμισε τους δρόμους των Αθηνών». Μέσα στην απελπισία τους δεν δίστασαν να επικαλεστούν για προστασία το «μεγάλο αφεντικό», τον Πούτιν, τον οποίο επαίνεσαν επειδή έβγαλε τις ανάλογες με την Αντιναζιστική μη κυβερνητικές οργανώσεις εκτός νόμου στη Ρωσία, «γιατί με στοιχεία ακράδαντα απέδειξε ότι βρίσκονται στην υπηρεσία ξένης δυνάμεως»! Ταυτόχρονα, εφεύραν ανύπαρκτες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας και τη χαρακτήρισαν «μίσθαρνο όργανο του σιωνιστικού κατεστημένου». Τελικά, εκτόξευσαν και απειλές γράφοντας ότι «Εις ό,τι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Πήραν μία ακόμη απάντηση ότι δεν τελειώσαμε… Ούτε εμείς τελειώσαμε, ούτε αυτοί τελειώσαν για μας…».
Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους τους δημοκράτες να σταθούν στο πλευρό της για να μην αφήσουν αυτά τα τέρατα να δυναμώσουν και να πάρουν οποιουδήποτε είδους εξουσία ούτε στην πόλη της Αθήνας, ούτε πουθενά αλλού.