Ο πρωθυπουργός της δουλοπρέπειας

Μπορεί η ελληνική πολιτική ηγεσία να θέλει να εμφανίζεται ανυπόταχτη απέναντι στην πολιτική του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και αδιάλλακτη τιμωρός των διαφόρων «συμφερόντων» αλλά μπροστά στο πραγματικό αφεντικό, τη νεοχιτλερική Ρωσία του Πούτιν, γίνεται χαλί να την πατήσεις. Η όλη συμπεριφορά των αξιωματούχων του ελληνικού διακομματικού καθεστώτος αναδίδει μια βρωμερή οσμή δουλοπρέπειας. Κι αυτό δεν εκδηλώνεται μόνο στη σφαίρα της καθαρής πολιτικής, όπου βλέπουμε για παράδειγμα την πρόθυμη διακομματική αποδοχή της εξάρτησης της χώρας μας από το ρωσικό φυσικό αέριο, την καθολική υποστήριξη των ρωσικών θέσεων σε όλα τα μεγάλα διεθνή ζητήματα ή την εκκωφαντική σιωπή για τις διώξεις των αντιφρονούντων και τα χιτλερικά πογκρόμ που διεξάγονται εκεί αυτή τη στιγμή. Εκδηλώνεται ακόμα και στις μικρές στιγμές της λεγόμενης «παραπολιτικής» τους ζωής.
Σε μια τέτοια στιγμή του έλληνα πρωθυπουργού αναφέρεται πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής (10/10), που στην ουσία αναδεικνύει κάποιες πολύ βαθιές πτυχές του πολιτικού και ιδεολογικού του χαρακτήρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Καραμανλής ήταν ο πρώτος «επίσημος» που θυμήθηκε τα γενέθλια του ρώσου δικτάτορα και σκοτώθηκε να του τηλεφωνήσει πριν από κάθε άλλον για να του ευχηθεί μακροζωία και μακροημέρευση. (Στον ύπνο του τον έβλεπε;) Την ίδια στιγμή η αντικαθεστωτική δημοσιογράφος Άννα Πολιτκόφσκαγια έπεφτε νεκρή από τις σφαίρες των πρακτόρων της KGB.
Όπως διαβάζουμε από το σχετικό άρθρο: «Με ένα «χρόνια πολλά» από τα χείλη του Ελληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που ήταν και τα πρώτα επίσημα που άκουσε, ξεκίνησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, να δέχεται ευχές για τη συμπλήρωση του 54ου έτους του. Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο ηγέτες έδειξαν το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις διμερείς σχέσεις, επισημαίνοντας παράλληλα την κοινή ικανοποίηση για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων της 4ης Σεπτεμβρίου γύρω από την πορεία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, κάτι που όπως τονίζει και η επίσημη ανακοίνωση, επαναδιατυπώθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Φραντκόφ στην Αθήνα. Στη συνομιλία των δυο ηγετών από ένα σημείο και μετά συμμετείχε και ο πρόεδρος του Καζαχστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάεφ, από τη χώρα του οποίου θα προέρχεται μέρος του πετρελαίου. Ενδεικτικό της ικανοποίησης που υπάρχει στη ρωσική πλευρά για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, είναι πως ολόκληρο το Σαββατοκύριακο στην επίσημη ιστοσελίδα του Κρεμλίνου η είδηση για τις ευχές του Ελληνα πρωθυπουργού φιγουράριζε σε περίοπτη θέση». Όταν φχαριστιέται το αφεντικό κάνει τέτοια δωράκια. Για να μαθαίνουν οι μικροί και να επιδεικνύουν στο μέλλον περισσότερη ευχάριστη προθυμία και υποτακτική ευγένεια στο αφεντικό.