Και οι ναζί με το άρθρο 16

Οι απόγονοι των δωσίλογων και των ταγμασφαλιτών δε θα μπορούσαν ασφαλώς να λείπουν από το κίνημα για την υποστήριξη του χουντοφασιστικού άρθρου 16.
Στην ιστοσελίδα των ναζιστών της «Πατριωτικής Συμμαχίας» δημοσιεύτηκε άρθρο (http://www.symmaxia. gr/dex.php?option= com_content&task=view&id= 220&Itemid=1) στο οποίο περιγράφεται πως «Εν’ όψει της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και φοιτητικού κόσμου, η Πατριωτική Συμμαχία και το Μέτωπο Νεολαίας πραγματοποίησαν παρέμβαση στην Αθήνα, η οποία εξηγεί την δική μας θέση για όλο το ζήτημα!». Η θέση εξηγείται στα τρικάκια που δημοσιεύονται επίσης με συνθήματα «Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16-Εμπορευματοποίηση της Παιδείας» και «Δημόσια και Ελληνική Παιδεία». Πρόκειται για αναμάσημα των κεντρικών συνθημάτων των ψευτοΚΚΕ, ΣΥΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΣΔΕΠ «Όχι στην παιδεία-εμπόρευμα» και «Όχι στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης». Αυτά τα τρικάκια πετάχτηκαν στην «πανεκπαιδευτική» συγκέντρωση της 10/1 δηλώνοντας τη συμμετοχή και των ναζιστών στο νέο καθεστωτικό κίνημα. Οι ίδιοι στο άρθρο τους επιδοκιμάζουν τις «κινητοποιήσεις»: «Στην αποκορύφωσή της φαίνεται ότι θα φτάσει την Τετάρτη, με την πορεία ενάντια στην ψήφιση του άρθρου 16, η κρίση που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες γύρω από το θέμα των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία. Στην πορεία την Τετάρτη καλούν πολλοί φοιτητικοί σύλλογοι, αλλά και το σύνολο των αριστερών κομμάτων και οργανώσεων της χώρας μας. Βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι το πάγωμα των αλλαγών που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει, και κυρίως η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στον δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας. Οι αντιδρώντες θεωρούν πώς με τις αλλαγές αυτές η παιδεία θα γίνει προνόμιο των λίγων που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να “αγοράσουν” ουσιαστικά τίτλους σπουδών». Σε άλλο σημείο αναφέρεται πως «έχουν δίκιο οι αντιδρώντες, λέγοντες ότι η παιδεία είναι αγαθό που πρέπει να ανήκει σε όλους».
Να λοιπόν πώς μετά το Γιουγκοσλαβικό και το Ιράκ φαιοί και «κόκκινοι», σβάστικα και σφυροδρέπανο, βγαίνουν για άλλη μια φορά μαζί στους δρόμους για να φωνάξουν υπέρ του μεσαίωνα και της αντίδρασης. Αυτό θα το βλέπουμε διαρκώς από δω και μπρος. Η νεοναζιστική Ρωσία του Πούτιν είναι αναπόφευκτο να ενώνει όλο και περισσότερο τους απογόνους εκείνων που ανέτρεψαν από τα μέσα την εργατική εξουσία στη Ρωσία με τους απογόνους των κανίβαλων που εισέβαλαν από τα έξω και τελικά διευκόλυναν τους πρώτους στο έργο τους. Έτσι ο Χίτλερ ξανάρχεται, αλλά αυτή τη φορά χωρίς ισχυρό σοσιαλιστικό κίνημα απέναντί του. Αλλά κι αυτό θα φτιαχτεί στο δρόμο του νέου πολύ πιο γιγαντιαίου αντιφασιστικού αντιφαιοκόκκινου κινήματος που επίσης έρχεται.