Τελευταίες εξελίξεις στο Παλαιστινιακό

Ο ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ ΑΜΠΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΑΝΤΙ-ΦΑΤΑΧ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η Λωρίδα της Γάζας έχει τεθεί κάτω από τον αποκλειστικό έλεγχο των πολιτοφυλακών της Χαμάς. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Παλαιστίνης οι ισλαμοφασίστες διαθέτουν ένα κομμάτι κρατικού εδάφους στο οποίο μπορούν να έχουν την απόλυτη εξουσία. Τη φύση αυτής της εξουσίας την έκαναν γνωστή μέσα από το λανσάρισμα νέων φρικιαστικών δολοφονικών πρακτικών (π.χ. ρίψη πολιτικών τους αντιπάλων δεμένων χειροπόδαρα από ταράτσες), αλλά κυρίως μέσα από το όργιο λαφυραγώγησης που ακολούθησε τη στρατιωτική κατάληψη της περιοχής. Οι ανταποκρίσεις από τη Γάζα περιγράφουν έναν όχλο να εισβάλλει στο εγκαταλειμμένο προεδρικό μέγαρο, τo σπίτι του Αραφάτ, την κατοικία του αρχηγού ασφαλείας και να τα ξηλώνει κυριολεκτικά παίρνοντας μαζί του ό,τι μπορεί κανείς να κουβαλήσει, από όπλα και υπολογιστές μέχρι νεροχύτες και πλακάκια τοίχου.
Η κατάληψη της Γάζας ήταν σχεδόν περίπατος για τους ισλαμοφασίστες, και αυτό οφείλεται στην υπονόμευση που υπέστη το αντίπαλό τους στρατόπεδο από το ρωσόδουλο προβοκάτορα Αμπάς και τους ανθρώπους του. Έτσι, όταν ξεκίνησαν οι συγκρούσεις και οι χαμασίτες συλλάμβαναν τα μέλη της προεδρικής φρουράς οδηγώντας τα στις ταράτσες, αυτός δεν έκανε τίποτα άλλο απ’ το να αφορίσει τη βία όλων των πλευρών!!! Χρειάστηκε να γενικευτούν οι συγκρούσεις, να χαθεί η Γάζα και να ενταθεί η πίεση από το στρατόπεδο της Φατάχ, για να αναγκαστεί ο Αμπάς να διαλύσει την κυβέρνηση συνασπισμού με τη Χαμάς και να διορίσει νέο υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Αλλά κι αυτός ο τελευταίος, ένας ονόματι Σαλάμ Φεϊγιάντ, δεν είναι Φατάχ, αλλά αντι-Φατάχ. Πρόκειται για παλιό δηλωμένο εχθρό του Αραφάτ, από εκείνα τα υποκείμενα που γκρέμισαν από την Παλαιστινιακή Αρχή τη Φατάχ με την επιλεκτική «εκστρατεία κατά της διαφθοράς», τη γνωστή διεθνή συνταγή με την οποία το Κρεμλίνο φέρνει στην εξουσία τους απανταχού της γης σοσιαλφασίστες. Ο Φεϊγιάντ έχει αρκετά προσόντα για πράκτορας του Κρεμλίνου: επιδέξιος κεντριστής, οπαδός του λεγόμενου «Τρίτου Δρόμου» κι ταυτόχρονα με κατατομή φιλελεύθερου αγαπητού στη Δύση. (βλ. Μοντ, 17/6). Αλλά το άμεσο μέλλον θα μας δώσι περισσότερα στοιχεία γι αυτόν.

Ο Αμπάς αποκαλύφθηκε ως συνεργός του ισλαμοφασισμού όταν άφησε τη Χαμάς να κυριαρχήσει στη Γάζα. Ήδη ο Ολμέρτ δήλωσε (Τάιμς ΝΥ, 17/6) ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Φατάχ όλο τον τελευταίο καιρό συνεργάζονταν με τη Χαμάς, ενώ παρίσταναν προς τα έξω τους εχθρούς της. Το κυριότερο, μετά την κατάληψη της Γάζας ο Αμπάς, αντί να φροντίσει να εξασφαλίσει η Φατάχ την κυριαρχία στη Δυτική Όχθη και να αφοπλίσει εντελώς την πολύ πιο αδύναμη εκεί Χαμάς, προσπάθησε και κατάφερε να περιορίσει την αντεπίθεση των δυνάμεων της Φατάχ σε εκείνες της Χαμάς. Στόχος του προβοκάτορα είναι τώρα, με πρόσχημα την ανάγκη για ενότητα μεταξύ των Παλαιστινίων, να παραδώσει σταδιακά και τη Δυτική Όχθη στους ναζιστές ή ίσως σε φράξιες της Φατάχ που είναι υπέρ της συνενόησης με τους “αδελφούς” της Φατάχ. Μόνο αυτή η πολιτική του Αμπάς εξηγεί γιατί η ρωσική κυβέρνηση, η πρώτη στον κόσμο που αναγνώρισε τη Χαμάς σαν δύναμη ειρήνης, τάχθηκε επισήμως στο πλευρό του –παρέα με τις υπόλοιπες δυτικές δυνάμεις του κουαρτέτου. Έτσι εξηγείται γιατί ο πολιτικός αρχηγός της Χαμάς, ο Μεσάαλ, από τη Συρία όπου βρίσκεται προέβη σε αναγνώριση του Αμπάς και δήλωσε ότι η οργάνωσή του «δεν πρέπει να σφετεριστεί την εξουσία. Δε θέλει δύο κυβερνήσεις. Δε θέλει το διαμελισμό της πατρίδας» (στο ίδιο).
Δεν υπάρχει σωτηρία για τους Παλαιστίνιους, αν δε βγει μέσα από τη Φατάχ ένα συνεπές δημοκρατικό ρεύμα που θα συσπειρώσει όλες τις εθνοανεξαρτησιακές και κοσμικές δυνάμεις του παλαιστινιακού λαού και θα κηρύξει πολιτικό πόλεμο ενάντια στους ιρανοκίνητους και συροκίνητους ισλαμοναζήδες της Χαμάς. Αυτό έχει γίνει πια στο Λίβανο με την πάλη του λαού ενάντια στη Χεζμπολλάχ και ενάντια στη Φατάχ Αλ Ισλάμ και έχει αρχίσει να γίνεται και στο Ιράκ, όπου οι πατριώτες σουνίτες έχουν κηρύξει τελευταία τον πόλεμο ενάντια στους ισλαμοναζήδες πράκτορες της Αλ Κάιντα. Ήδη είναι πολύ παρήγορο που 10.000 Παλαιστίνιοι της Φατάχ, πρόσφυγες στο Λίβανο, διαδήλωσαν κατά της Χαμάς. Μόνο αν δυναμώσει ένα τέτοιο ρεύμα θα αποκαλυφθεί ο προδότης Αμπάς και μόνο αν αυτός αποκαλυφθεί και κυνηγηθεί θα υπάρξει σωτηρία για τους Παλαιστίνιους και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Ας μην περιμένουν οι Παλαιστίνιοι ούτε από τους χοντρόπετσους και ανόητους Δυτικούς ούτε από τους κοντόφθαλμους επεκτατιστές του Ισραήλ. Πραγματικά, από το τι συμβαίνει τώρα στο εσωτερικό ενός μικρού λαού, του Παλαιστινιακού, εξαρτιούνται στην πραγματικότητα όχι μόνο οι τοπικές, αλλά και οι παγκόσμιες εξελίξεις. Το αντίστοιχο ισχύει και για τον ισραηλινό λαό. Αν μέσα του δεν απομονωθούν οι οπαδοί του μεγάλου Ισραήλ και τα φασιστοειδή κάθε είδους, ούτε αυτός ο λαός ούτε η περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη θα δουν άσπρη μέρα.